חדש באשדוד: 'פרונקו' – דוכן סביח ואוכל רחוב כשר של השף ברק כהן

סביח ועיג'ה בפרונקו אשדוד של שף ברק כהן (צילום רונן מלחן)

סביח מושלם, בשר מפורק, קבב עסיסי, כרובית מטוגנת – הכל בפיתה

אשדוד ידועה בעושר הקולינרי שלה, המתקיים בטווח הרחב של מסעדות. הפועלים, מסעדות הדגים, קונדיטוריות טובות ופיצה מצוינת. אבל בתוך כל העושר הקולינרי הזה. הייתה מנת אוכל אחת שאי אפשר היה למצוא בעיר: סביח. כן סביח. מנת הרחוב האהובה ביותר על הישראלים. לא קיבלה באשדוד את המקום הראוי לה. עד שהגיע פרונקו – דוכן סביח ואוכל רחוב של השף ברק כהן.

קראו גם >> הקונדיטוריות הכשרות הכי טובות בישראל

שף ברק כהן פרונקו אשדוד (צילום רונן מלחן)

מהמטבח ב'ליליות' בגיל 15 ועד הגשמת החלום למקום משלו

ברק כהן, גדל בתל אביב וגבעתיים והגיע למטבח בגיל 15, כשנפלט מבית הספר. והתקבל לעבודה במסעדת ליליות בניהולו של השף נעם דקרס. שהשקיע בילד הכי צעיר שהגיע למסעדה וגידל אותו על תורתו הקולינרית. עם נהלי עבודה קפדניים, תהליכי עבודה עם חומרי הגלם, חזון ויצירתיות. ברק התקדם והפך לדמות מפתח במסעדת ליליות, ואף התמחה בקונדיטוריה אותה ניהל אמיר לוליאן. ליליות הצילה אותו – והוא מצא את ייעודו – המטבח. משם המשיך לסניף הדגל של קפה קפה בכיכר המדינה ומהר מאוד הפך למנהל המטבח.

לאורך הזמן ברק הבין שהוא נמשך דווקא לאוכל המהיר. אבל הוא רוצה לעשות אותו הכי טוב שיש. גם פה ללא קיצורי דרך הוא החליט שהוא לומד מהתחלה. ועבד בפלאפל שף בתל אביב, ניהל ואף הפך שותף בסניף של סוסו אנד סאנס בגבעתיים. כדי ללמוד איך יוצרים עסק מצליח, שירותי ויצירתי בתחום הוא עבד בגולדה, התחיל מלמטה עד שהגיע לניהול סניף הדגל של הרשת. המטרה היתה ברורה: הוא יפתח מקום משלו לאוכל מהיר. מקום מצוין.

בשר מפורק בפרונקו אשדוד שף ברק כהן (צילום רונן מלחן)

עשור של ניסיונות להשגת הסביח המושלם

לפני כשנה, בגיל 28, כשהגיע לסעוד עם חברים במסעדת גוש-בשר בשדה עוזיהו הוא פגש את מנהלת המקום אלה אשתר והתאהב. הוא עבר לגור איתה בעיר מגוריה, אשדוד, והחליט שפה, בעיר הזאת הוא מגשים את החלום שלו ופותח דוכן אוכל רחוב, ומביא לתפריט, לניהול, לנראות ולתהליכי העבודה את כל מה שהוא למד במשך השנים.

את הדגש הוא שם על הסביח. 10 שנים ברק חוקר את הסביח, אותו טעם בכל מקום אפשרי. הוא עשה נסיונות אינסופיים עם חצילים: נסיונות עם ייבוש, עם חיתוך, עם קילוף, השריה ועוד. לבסוף הוא הגיע לתוצאה האולטימטיבית לסביח שמבחינתו הוא המושלם.

הסביח של ברק – חומוס, חריף, חצילים, ביצה קשה, סלט דודו, בצל סגול, פטרוזיליה, ומיקס של טחינה צהובה וטחינה ירוקה. פיתה 32 | באגט/חלה 36

סביח בפרונקו אשדוד שף ברק כהן (צילום רונן מלחן)

לא רק סביח

מלבד הסביח ברק מגיש עוד מנות נפלאות בפיתה אוורירית, הנשמרת בסיר מאודה. את הקצוות של הפיתה הוא מצפה בלילה של ביצה ופירורי לחם ומטגן בשמן עמוק – מה שנותן עוד אלמנט קראנצ'י למנה וניגוב ברוטב לביס טעים. כל פיתה בתפריט בנויה משכבות של אהבה עם הסלטים הנפלאים שהוא מכין, אבל יש אפשרות לשנות להוסיף – כל אחד וטעמו.

עיג'ה של אמא אורלי – קציצת ירק של אמא של ברק עשירה בירק, פריכה ורכה בו זמנית – מומלצת עם חצילים במיונז, חריף, חציל מטוגן, תוספת ביצה קשה, מיקס של טחינה ורודה וטחינה לבנה. פיתה 32 | באגט/חלה 36

בשר מפורק – אסאדו מפורק שבושל שעות בציר בקר, ירקות שורש ותבלינים. מומלץ עם חומוס, חריף, ימבה שום קונפי, צ׳ימיצ׳ורי של פרונקו, בצל ופטרוזיליה למעלה עם טחינה לבנה ורוטב לולי (צ'ילי ומיונז). פיתה 58 | באגט/חלה 62

פרחים של כרובית – פרחי כרובית מצופים בפירורי לחם ומטוגנים. מומלץ בפיתה עם חומוס, חריף, סלט ירקות, בצל, פטרוזיליה, צ׳ימיצ׳ורי של פרונקו, שום קונפי וטחינה לבנה. פיתה 38 | באגט/חלה 42

הקבב של ברק – קבב עסיסי משובץ בשומן נימוח בפה. מומלץ עם חומוס, חריף, קצת סלט דודו, בצל, פטרוזיליה, כרוב סגול במיונז / צ׳ימיצ׳ורי ושום קונפי (לפי הקריזה)  והכי חשוב מלא טחינה צהובה ולבנה. פיתה 42| באגט / חלה 46

שניצל פרונקו – מתכון השניצל הייחודי של ברק מגיל 15, מומלץ עם חומוס, החריף של פרונקו, סלט דודו, בצל, פטרוזיליה, חצילים מטוגנים והכי הכי חשוב רוטב לולי. פיתה 42 | באגט/חלה 46

כל המנות מגיעות עם צ'יפס.

בין הסלטים שברק מכין מדי יום: חומוס, סלט קצוץ עגבניה מלפפון, סלט דודו עגבניה, בצל ופלפל חריף, צ'ימיצ'ורי הבית, חציל במיונז, לימון כבוש, קונפי שום, חמוצים, מסייר, סלט גזר עם שום וחריף, סלט כרוב לבן, טחינות בצבעים: לבנה, ורודה, צהובה, ירוקה, חציל מטוגן, סלט כרוב סגול ועוד.

שניצל חלה בפרונקו אשדוד שף ברק כהן (צילום רונן מלחן)

פרונקו אשדוד – שף ברק כהן

כתובת: העבודה 50 אשדוד
כשרות: רבנות אשדוד
טלפון: 0549821821
שעות פעילות: ראשון -חמישי 09.00-17.00

לא רוצים לפספס מה חדש באוכל הכשר? עקבו אחרינו באינסטגרם.
רוצים לקבל עידכון על ארוחות ואירועי דתילישס ? << לחצו כאן >>

Join the Conversation

  1. יאללה נראה שווה וטעים אין על אשדוד אוכל הכי טעים בעולם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close