אם ביקרתם בטורקיה, אתם בטח מכירים את הלחמעג’ון, לחם הבשר הפתוח, עם הריחות והטעמים העשירים. נירית טיירי עם מתכון מיוחד. ספרו לנו בתגובות איך יצא
מתכון ללחמעג’ון – לחם בשר
מטורקיה באהבה: מתכון ללחם בשר פתוח
Ingredients
מצרכים לבצק
- 1 קילו קמח שמרים לפיצה ופוקאצ׳ה
- 5 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 1 ביצה
- 2.5 – 3 כוסות מים חמימים
- 0.5 כוס שמן רגיל
- 0.5 כוס שמן זית
מצרכים לבשר
- 0.5 קילו אסאדו טחון
- 0.5 קילו צלעות טחון
- רוטב עגבניות לבישול מרוקאי
- מלח
- פלפל
- ראס אל חנות
Instructions
אופן ההכנה לבצק
- מוסיפים לקמח את החומרים היבשים ואז את המים, ומתחילים ללוש
- לאט לאט מוסיפים את חצי כוס השמן הרגיל, מעבדים טוב את הבצק ומוסיפים רבע כוס מהשמן זית
- מכסים טוב בניילון ומעל מגבת במקום חמים. מניחים למנוחה של שעה
- כעבור שעה מתחילים לישה והתפחה שניה. עם רבע כוס השמן זית הנותרים משמנים את הבצק
- מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה-שעה, או מעבירים למקרר להתפחה של 24 שעות
אופן ההכנה של הבשר
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים עד שמתחיל להזהיב
- מוסיפים את הבשר, המלח והתבלינים
- אחרי שהכל מבושל, מוסיפים כ-2 כפות גדושות מהרוטב עגבניות לבישול מרוקאי ומחכים שיתקרר
אופן ההכנה ללחמעג’ון
- מקמחים נייר אפיה ומניחים את הבצק
- מקמחים מעל ומרדדים
- באמצעות מזלג עושים חורים במרכז ומורחים מהרוטב לבישול מרוקאי
- מוסיפים בנדיבות מהבשר ומפזרים ערמונים
- מורחים ביצה על הקצוות
- אופים עד שהבצק נהיה קריספי
Notes
במקום קמח שמרים, ניתן להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף 2 כפות שמרים ומשפר אפיה. אפשר להשתמש בכל בשר טחון. במקום רוטב לבישול מרוקאי, אפשר להכין רוטב מ-2 כפות רסק, טיפה מים, מלח, סוכר ותבלינים