מתכון ללחמעג’ון – לחם פתוח עם בשר טחון

אם ביקרתם בטורקיה, אתם בטח מכירים את הלחמעג’ון, לחם הבשר הפתוח, עם הריחות והטעמים העשירים. נירית טיירי עם מתכון מיוחד. ספרו לנו בתגובות איך יצא

מתכון ללחמעג’ון – לחם בשר

מטורקיה באהבה: מתכון ללחם בשר פתוח
מספר מנות 10 מנות
זמן הכנה כולל 2 hrs 40 mins

רכיבים

מצרכים לבצק

  • 1 קילו קמח שמרים לפיצה ופוקאצ׳ה
  • 5 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה
  • 2.5 – 3 כוסות מים חמימים
  • 0.5 כוס שמן רגיל
  • 0.5 כוס שמן זית

מצרכים לבשר

  • 0.5 קילו אסאדו טחון
  • 0.5 קילו צלעות טחון
  • רוטב עגבניות לבישול מרוקאי
  • מלח
  • פלפל
  • ראס אל חנות

הוראות הכנה

אופן ההכנה לבצק

  • מוסיפים לקמח את החומרים היבשים ואז את המים, ומתחילים ללוש
  • לאט לאט מוסיפים את חצי כוס השמן הרגיל, מעבדים טוב את הבצק ומוסיפים רבע כוס מהשמן זית
  • מכסים טוב בניילון ומעל מגבת במקום חמים. מניחים למנוחה של שעה
  • כעבור שעה מתחילים לישה והתפחה שניה. עם רבע כוס השמן זית הנותרים משמנים את הבצק
  • מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה-שעה, או מעבירים למקרר להתפחה של 24 שעות

אופן ההכנה של הבשר

  • קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים עד שמתחיל להזהיב
  • מוסיפים את הבשר, המלח והתבלינים
  • אחרי שהכל מבושל, מוסיפים כ-2 כפות גדושות מהרוטב עגבניות לבישול מרוקאי ומחכים שיתקרר

אופן ההכנה ללחמעג’ון

  • מקמחים נייר אפיה ומניחים את הבצק
  • מקמחים מעל ומרדדים
  • באמצעות מזלג עושים חורים במרכז ומורחים מהרוטב לבישול מרוקאי
  • מוסיפים בנדיבות מהבשר ומפזרים ערמונים
  • מורחים ביצה על הקצוות
  • אופים עד שהבצק נהיה קריספי

הערות למתכון

במקום קמח שמרים, ניתן להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף 2 כפות שמרים ומשפר אפיה. אפשר להשתמש בכל בשר טחון. במקום רוטב לבישול מרוקאי, אפשר להכין רוטב מ-2 כפות רסק, טיפה מים, מלח, סוכר ותבלינים
מאת: נירית טיירי
רמת קושי: בינוני
סגנון: מזרח תיכוני
מתאים ל: ארוחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Recipe Rating




Close
© כל הזכויות שמורות דתילישס 2021
Close
שינוי גודל גופן
הפעלת ניגודיות