מתכון לפיצה ביתית טעימה כמו באיטליה עם כל הטיפים השווים

כמה פעמים הכנתם פיצה בחיים? נכון שאינספור פעמים, אבל כנראה שלא פעם התבאסתם שהפיצה שלכם לא יצאה כמו בתמונות, לא איטלקית אמיתית, או בקיצור – לא כמו הפיצות המדהימות שאתם רואים ביוטיוב. ועכשיו – הגיע הזמן לדבר האמיתי. פיצה איטלקית אמיתית שאפשר להכין בכל בית, גם אם אין לכם תנור לבנים ביתי, גם אם אף פעם לא ביקרתם באיטליה.

הנה המתכון: כך תכינו פיצה איטלקית אמיתית בבית, עם כל הטיפים השווים שיהפכו את הפיצה שלכם למוצלחת במיוחד

מתכון לפיצה איטלקית אמיתית שאפשר להכין בבית

שני בנימין מגישה מתכון לפיצה ביתית שווה עם כל הטיפים השווים
Servings 4 פיצות בינוניות בקוטר 24 ס"מ
Total Time 7 hours

Ingredients

מרכיבים לבצק

  • 852 גרם קמח פיצה / לחם / לבן
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 18 גרם מלח
  • 600 מ"ל מים בטמפרטורת החדר
  • קמח או קמח תירס לפתיחת הבצק

לרוטב עגבניות ללא בישול

  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית שום גבישי
  • 1 כף אורגנו יבש
  • 3'4 כפית מלח

אפשרות נוספת: רוטב ביאנקה

  • 100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 50 גרם פרמז'ן מגוררת
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אגוז מוסקט
  • 1 כפית מחית כמהין (מומלץ)

מעל הפיצה

  • 400 גרם תערובת גבינות – מוצרלה, קשקבל, פרמז'נו
  • תוספות לפי בחירתכם

Instructions

  • בקערה גדולה מערבבים קמח, שמרים ומוסיפים את המלח
  • מוסיפים את המים ולשים מעט עד לאיחוד חומרים. הבצק ללא לישה ארוכה, זמן ההתפחה יעשה את העבודה האמיתית
  • מכסים בניילון ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר למשך 6 שעות
  • מכינים את הרוטב: מסננים לחלוטין מנוזלים את העגבניות המרוסקות, מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב
  • מערבבים, טועמים ומתקנים טעמים. הרוטב אמור להיות טעים לכם כבר עכשיו. רוטב תפל = פיצה תפלה

הרכבת הפיצה

  • לאחר שש שעות של התפחה מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, כל חלק נגלגל לכדור. נניח בצד ל-10 דקות על גבי משטח מקומח
  • את כדור הבצק נפתח על נייר אפיה מקומח (קמח/קמח תירס) בעזרת הידיים
  • נמרח את הרוטב הנבחר (עגבניות/ביאנקה/רוזה), נפזר גבינות ותוספות
  • בעזרת קרש חיתוך (או כלי ייעודי) נעביר את הפיצה עם נייר האפיה אל התנור
  • נאפה כ-10 דקות עד שהגבינה מבעבעת והשוליים שחומים

Notes

• מומלץ להשתמש בקמח ייעודי לפיצה או קמח לחם, אם אין גם קמח לבן יעשה את העבודה.
• חשוב להכניס את הפיצה לאפיה בתנור שחומם לפחות חצי שעה מראש.
• מה החום המומלץ? החום הכי גבוה שיש לתנור הביתי שלכם להציע בתכנית אפיה רגילה חום עליון – תחתון.
• אין לכם משטח ייעודי לאפיית פיצה? לא נורא! מראש מכניסים לתנור תבנית תנור הפוכה שתתלהט ותשמש אותנו כמשטח אפיה מצוין.
• לשדרוג חווית האכילה ממליצה לפתוח את הבצק על גבי קמח תירס, שייתן עוד קראסט ומרקם נהדר לפיצה.
• ככל שתתנו לבצק יותר זמן לתפוח ככה תתקבל פיצה יותר אוורירית. במתכון הנוכחי מדובר בכ-6 שעות התפחה, יש מתכונים שמותאמים גם ל 72 שעות התפחה.
• סדר העבודה הנכון: מרכיבים את הפיצה הראשונה, מכניסים לתנור, בזמן שהפיצה בתנור עובדים על הפיצה הבאה.
Author: שני בנימין
Course: בינוני
Cuisine: מטבח איטלקי
Keyword: פיצה
פיצה איטלקית שאפשר להכין בבית (צילום: Racool-Studio ,elements.envato)

Join the Conversation

  1. שיר says:

    מושלם. רוצים עוד מתכונים שלך שני!

  2. שבתאי says:

    אין על פיצה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Recipe Rating




Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close