מתכון לדג אפוי עם פירורי לחם
מתאים לארוחת צהריים, מומלץ להגיש עם סלט ירקות בצד
Total Time 35 minutes mins
Course קל להכנה
Cuisine מטבח מקומי
- 800 גרם פילה דג טרי כ- 4 פרוסות של פילה כגון סלמון, סול, מושט
- 8 כפות כמיונז מדולל במעט מים
- 8 כפות פירורי לחם מעורבבים עם מלח גס
- פלפל שחור
- צמחי תבלין קצוצים כגון טימין, מרווה, בזיליקום, כוסברה וכו' (לפחות כוס צמחי תבלין קצוצים)
מניחים את פרוסות הדג על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה
מורחים את הכמויונז ומפזרים את פירורי הלחם וצמחי התבלין בשכבה אחידה על גבי פרוסות הדג
אופים בחום בינוני במשך 2-30 דקות (לא יותר מידי על מנת לא ליבש את הדג)
5 דקות אחרונות ניתן להעביר לגריל כדי להשחים את הציפוי