Go Back

עוגת גבינה אפויה

נירית טיירי
מתכון של נירית טיירי לעוגת גבינה אפויה ומושלמת, שאפשר לצפות בריבת חלב, אוכמניות או קצפת - כל מה שאתם אוהבים
Total Time 3 hours
Course בינוני
Cuisine עוגות
Servings 1 עוגה

Ingredients
  

  • 6 ביצים גדולות או 7 ביצים קטנות
  • 750 גרם גבינה לבנה
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 4 כפות קורנפלור גדושות
  • 1 כוס סוכר אפשר גם חצי כוס
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 1 סוכר וניל
  • גרידת לימון

Instructions
 

  • מפרידים חלבונים וחלמונים ב-2 קערות נפרדות גדולות
  • מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר והסוכר וניל, מקציפים כ-3-4 דקות עד שנהיה קצף יציב אבל לא מידי
  • לקערת החלמונים מוסיפים את הגבינות, הפודינג והקורנפלור ומקציפים לתערובת אחידה
  • מאחדים בין 2 הבלילות ומקציפים ממש 10 שניות רק עד ש-2 הבלילות מתאחדות
  • משמנים בחמאה תבנית גבוהה בקוטר 22-20 ס"מ, או סיר ג'חנון (אפשר גם תבנית פיירקס או קוטר יותר קטן אבל העוגה לא תצא גבוהה)
  • מניחים תבנית של התנור עם חצי כוס מים ועליה את התבנית של העוגה
  • מדליקים את התנור על 250 מעלות ואופים 10 דקות
  • מורידים את החום ל-120 מעלות ואופים עוד שעתיים
  • אחרי סיום האפייה משאירים את העוגה בתנור לפחות חצי שעה
  • לציפוי אפשר להשתמש בריבת חלב, ריבת אוכמניות, קצפת, שמנת חמוצה - כל מה שאתם אוהבים

Notes

אפשר להפחית את כמות הסוכר בחצי, אם בא לכם כמובן :)
Keyword נשנוש מתוק