Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
עוגת גבינה אפויה
נירית טיירי
מתכון של נירית טיירי לעוגת גבינה אפויה ומושלמת, שאפשר לצפות בריבת חלב, אוכמניות או קצפת - כל מה שאתם אוהבים
Print Recipe
Pin Recipe
Total Time
3
hours
hrs
Course
בינוני
Cuisine
עוגות
Servings
1
עוגה
Ingredients
6
ביצים גדולות
או 7 ביצים קטנות
750
גרם
גבינה לבנה
1
גביע
שמנת חמוצה
4
כפות
קורנפלור
גדושות
1
כוס
סוכר
אפשר גם חצי כוס
1
אינסטנט פודינג וניל
1
סוכר וניל
גרידת לימון
Instructions
מפרידים חלבונים וחלמונים ב-2 קערות נפרדות גדולות
מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר והסוכר וניל, מקציפים כ-3-4 דקות עד שנהיה קצף יציב אבל לא מידי
לקערת החלמונים מוסיפים את הגבינות, הפודינג והקורנפלור ומקציפים לתערובת אחידה
מאחדים בין 2 הבלילות ומקציפים ממש 10 שניות רק עד ש-2 הבלילות מתאחדות
משמנים בחמאה תבנית גבוהה בקוטר 22-20 ס"מ, או סיר ג'חנון (אפשר גם תבנית פיירקס או קוטר יותר קטן אבל העוגה לא תצא גבוהה)
מניחים תבנית של התנור עם חצי כוס מים ועליה את התבנית של העוגה
מדליקים את התנור על 250 מעלות ואופים 10 דקות
מורידים את החום ל-120 מעלות ואופים עוד שעתיים
אחרי סיום האפייה משאירים את העוגה בתנור לפחות חצי שעה
לציפוי אפשר להשתמש בריבת חלב, ריבת אוכמניות, קצפת, שמנת חמוצה - כל מה שאתם אוהבים
Notes
אפשר להפחית את כמות הסוכר בחצי, אם בא לכם כמובן :)
Keyword
נשנוש מתוק