Go Back

מתכון ללחמעג’ון – לחם בשר

נירית טיירי
מטורקיה באהבה: מתכון ללחם בשר פתוח
Total Time 2 hours 40 minutes
Course בינוני
Cuisine מזרח תיכוני
Servings 10 מנות

Ingredients
  

מצרכים לבצק

  • 1 קילו קמח שמרים לפיצה ופוקאצ׳ה
  • 5 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה
  • 2.5 - 3 כוסות מים חמימים
  • 0.5 כוס שמן רגיל
  • 0.5 כוס שמן זית

מצרכים לבשר

  • 0.5 קילו אסאדו טחון
  • 0.5 קילו צלעות טחון
  • רוטב עגבניות לבישול מרוקאי
  • מלח
  • פלפל
  • ראס אל חנות

Instructions
 

אופן ההכנה לבצק

  • מוסיפים לקמח את החומרים היבשים ואז את המים, ומתחילים ללוש
  • לאט לאט מוסיפים את חצי כוס השמן הרגיל, מעבדים טוב את הבצק ומוסיפים רבע כוס מהשמן זית
  • מכסים טוב בניילון ומעל מגבת במקום חמים. מניחים למנוחה של שעה
  • כעבור שעה מתחילים לישה והתפחה שניה. עם רבע כוס השמן זית הנותרים משמנים את הבצק
  • מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה-שעה, או מעבירים למקרר להתפחה של 24 שעות

אופן ההכנה של הבשר

  • קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים עד שמתחיל להזהיב
  • מוסיפים את הבשר, המלח והתבלינים
  • אחרי שהכל מבושל, מוסיפים כ-2 כפות גדושות מהרוטב עגבניות לבישול מרוקאי ומחכים שיתקרר

אופן ההכנה ללחמעג’ון

  • מקמחים נייר אפיה ומניחים את הבצק
  • מקמחים מעל ומרדדים
  • באמצעות מזלג עושים חורים במרכז ומורחים מהרוטב לבישול מרוקאי
  • מוסיפים בנדיבות מהבשר ומפזרים ערמונים
  • מורחים ביצה על הקצוות
  • אופים עד שהבצק נהיה קריספי

Notes

במקום קמח שמרים, ניתן להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף 2 כפות שמרים ומשפר אפיה. אפשר להשתמש בכל בשר טחון. במקום רוטב לבישול מרוקאי, אפשר להכין רוטב מ-2 כפות רסק, טיפה מים, מלח, סוכר ותבלינים
Keyword ארוחה