בשנת 1868 בנו יהודים יוצאי חומות העיר העתיקה מבנה אבן יפהפה ובו חללים שונים המעוטרים בתקרות גבוהות מקושתות בפנים ובחוץ באבנים ירושלמיות. במבנה זה ברחוב המלך דוד בירושלים ממוקמת מסעדת 1868.
השף יענקלה תורג'מן הוא ירושלמי ברמ"ח אבריו, חי ועבד בלונדון במסעדות אירופאיות מודרניות, מגיש תפריט יצירתי המבוסס על חומרי גלם עונתיים ואיכותיים מהשווקים המקומיים בטכניקות בישול מודרניות. שילוב בין חוויה קולינרית לאוכל כשר, ישן וחדש, אווירה ירושלמית ייחודית ומטבח עילי.
בגומחות הקיר של המסעדה, נמצא בר יינות גדול וייחודי המאגד בתוכו את מיטב היינות מהיקבים המובחרים של הרי יהודה והגליל.
צילום: סיון שוב-עמי
1868
מסעדת שף בשרית
כתובת המסעדה: המלך דוד 10, ירושלים
טלפון: 02-6222312