פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה – המקומות הכשרים

פסטיבל האוכל במטה יהודה חזר. וזו הזדמנות לחגיגה קולינרית נהדרת המשלבת אוכל עדתי אותנטי מרגש לצד טעמים חדשים, אירועים מיוחדים וחיבורים מפתיעים שיכניסו את המבקרים לבתים וללבבות המארחים המקומיים. צוות דתילישס ריכז את המקומות והאירועים הכשרים.

פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה (צילום אלדד מאסטרו)

הרשימה המלאה:

עיזה פזיזה – טל שחר

משק עיזים, מחלבה, מעדניית בוטיק ומרכז מבקרים. ניתן להגיע וליהנות מתוצרת הגבינות של המשק וכן לשבת לאכול במקום ארוחה עשירה הנאספת מהמעדניה. בימי שישי יתארח כתמיד גם החומוס של יונתן. הפסטיבל יחול השנה במועד ההמלטות של העיזים. סיורים וסדנאות בהזמנה מראש. בימי הפסטיבל יתקימו פעילויות למבקרים, הכוללות סדנה ללימוד הכנת גבינה כפרית וסיור מודרך בדיר.

הפעילות בתשלום ומותנית בהרשמה מראש, ותתקיים בימי חמישי ב- 12.00 ובימי שישי ב- 13.00.
עיזה פזיזה ממוקמת ליד יער הרקפות, ומציעה חוויה כפרית לכל המשפחה.

איפה: טל שחר
מתי: בין ה 3-26 במרץ
ראשון – חמישי 8.30-16.00
שישי 8.30-15.00
כשרות: רבנות מקומית למהדרין
טלפון: 08-6102876 / 052-2589900

עיזה פזיזה טל שחר (צילום אתר עיזה פזיזה)

יקב פאר – טל שחר

לכבוד הפסטיבל היקב מארח לטעימות מיינות היקב ואוכל כמיטב המסורת.

איפה: טל שחר – משק עיני
כתובת: נחל שורק 84
כשרות: רבנות מקומית למהדרין
טלפון: 08-3750054

אשת היין גלית רביב בכרמי יקב פאר (צילום אתר יקב פאר)

איש לחם – תעוז

חנות מאפייה איש לחם מגישה פסטיגאס – ׳קרנבל הפוגאס׳ בפסטיבל האוכל. אותו מאפה פרובינסאלי יפהיפה ושחום  מבצק מחמצת, יוצא מתנוריו של אייל איש לחם טעים ועסיסי, שמן הזית מדגיש את טעמי הבצק והתוספות – הן הקרנבל!! פוגאס זיתים קלאסי,  פוגאס צ’ילי-פרג, פוגאס דגנים, פוגאס כורכום-שומשום שחור.

תוכלו לחגוג את הפוגאס מדי חמישי ושישי בפסטיבל. במאפייה, שפע משובח של לחמים, לחמניות, פוקאצ’ות ובאגטים ממגוון קמחים ומחמצות, מאפים כקוראסון או רול קינמון ועוד, פרעצל’ס מהטובים בארץ. ובשישי – שפע מאפים מתוקים ומלוחים. הקפה משובח, יש מקרר מעדנים וספסלים מול הנוף.

איפה: תעוז
כתובת: משק 31
מתי: ב' – ו' בין השעות: 08:00-14:00
כשרות: רבנות מקומית
טלפון: 02-6634477

איש לחם (צילום דתילישס)

בית הגלגלים – אבן ספיר

שי צברי וגולן מקס (משק עפאים) מצטרפים לצוות הבשלנים של מעשה ב-בית הגלגלים לסדנת בישול חד פעמית. גולן יביא את מיטב התוצרת שלו מהמשק ושי יביא את הכשרון הייחודי שלו לפחמימות, לארוחה שכולה אהבה וחברים בבית הגלגלים.
עם האוכל והמשקה ואם ירצה השף, בסוף ננגן כולנו אהבה. בואו בשלום. בהזמנה מראש.

איפה: אבן ספיר
כתובת: בית הגלגלים אבן ספיר
מתי: יום שישי 18.3, 11:00-15:00
כשרות: צהר
טלפון: 052-5399231, 050-2528937

גפטו

ג'פטו טאבון איטלקי וטאבון דגים – צור הדסה

לאחר שנים של עבודה כנגר אומן, פתח אסף מסעדה איטלקית ים תיכונית בה מוגשות פיצות נפוליטניות דקות, איכותיות ומגוונות. במקום מוגשות גם ארוחות עם סלטים, ממרחים מיוחדים, פוקאצ’ות, קלצ׳ונה וקינוחים.
המקום עבר מתיחת פנים מלבלבת ולכבוד הפסטיבל מופעל במקום טאבון שממנו יצאו דגים  ששומרים על היד הייחודית המקומית, טרייה וטעימה. בג’פטו מגישים קינוחים הנעשים במקום, דבש “רזאלה” מהמכוורת הביתית. בג’פטו מקפידים לעבוד עם יצרנים וחקלאים מקומיים.

איפה: צור הדסה
כתובת: דפנה 1 צור הדסה
מתי: ראשון-רביעי,  9.00-22.00 | חמישי 09:00-00:00 | שישי 08:00-15:00 | מוצ"ש 19:00 – 23:00
כשרות: צהר
טלפון: 052-5377772 // 02-5889499

ריקשה (צילום עומר הרפז)

קפה בחממת הסחלבים – מעלה החמשה

דוד ודינאלה זילברשטיין-אסלן, חברי הקיבוץ, הקימו מחדש את חממת הסחלבים יחד עם בית קפה-מסעדה המגיש אוכל בסגנון איטלקי. תוכלו למצוא במקום ארוחות בוקר, פוקאצ'ות ופיצות מקמחים משובחים ומגוונים הנאפות בתנור איטלקי מיוחד ופסטות. פוקאצ'ות האביב, פוקאצ'ה עם קרם קצ'ה אפפ'ה (חמאה ופלפל שחור), אנשובי ולימון כבוש. בהזמנה מראש בלבד.

איפה: מעלה החמשה
כתובת: חממת הסחלבים, מעלה החמישה
מתי: ראשון-חמישי 08:30-23:00, שישי 08:00-15:00
כשרות: צהר
טלפון: 02-5347500 / 054-6686871

פוקאצ'ת אביב פסטיבלית (צילום אתר מעלה החמשה)

יקב נבות, מבשלת פפו – צלפון

מתחם אירוח יפיפה המגיש בראנץ’ חלבי עשיר בלב הכרם. מוטי בוהדנה מפליא בכל מעשה ידיו. יין, בירה וסיידר דובדבנים, פוקאצ’ות טעימות, סלטים מיוחדים, גבינות משובחות ממחלבת בוטיק וקינוחים מצויינים. בהזמנה מראש בלבד.

איפה: צלפון
כתובת: התאנה 49, צלפון
מתי: ימי שישי בלבד החל מהשעה 9:30
כשרות: רבנות מקומית
טלפון: 054-5304576 /02-9992291

שולחן שישי במבשלת פפו (צילום מאתר האינטנרט של מבשלת פפו)

על הפסטיבל

אזור המועצה האזורית מטה יהודה מאופיין ביישובי עולים רבים שלכל אחד מהם התרבות והמאכלים הייחודיים לו. מתוך הרצון לחשוף ולקרב לבבות – הוקם פסטיבל האוכל הכפרי, שכבר מזמן הפך למותג. הוא התחיל אי שם בשנת 2000 עם מספר מצומצם של בשלניות מקומיות שהציעו למבקרים את המאכלים העדתיים המיוחדים אותן ואת התרבות שלהן. מאז, הפסטיבל המשיך להתפתח ואליו נוספו עוד ועוד בשלניות ובשלנים מקומיים שהפכו אותו למה שהוא היום – שילוב מופלא בין האותנטיות של האוכל העדתי המסורתי לאמירה הקולינרית הרעננה של דור ההמשך, שנתן את הפרשנות שלו למאכלים עליהם גדל לצד מאכלים שהובאו מבחוץ. פסטיבל האוכל הכפרי מתקיים בין ה-3 ל-26 במרץ ברחבי המועצה האזורית מטה יהודה. הוא מתקיים ביוזמת מועצה אזורית מטה יהודה – בהובלת מחלקת התיירות ובהפקתה של אפרת אליאסף גורפינקל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close