מתכון לקוגל ירושלמי אמיתי, כמו במאה שערים

מתכון לקוגל ירושלמי, הכי קרוב לזה שמכינים במאה שערים

לשבת, לחג – ומבחינתנו גם ליום יום – העיקר שיש חמוצים ליד: מתכון של נירית טיירי לקוגל ירושלמי, כמעט כמו זה שמכינים במאה שערים.
Servings 10
Total Time 2 hours

Ingredients

  • 400 גרם חבילת אטריות דקות
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס סוכר חום (אפשרי גם סוכר לבן)
  • 1 כפית קינמון
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • מלח

Instructions

  • מרתיחים את האטריות בסיר עם מים רותחים ומומלחים כ – 10 דקות עד שהן מתנפחות (לתת להן להתבשל יותר ממה שרגילים בשביל לאכול את האטריות בצורה רגילה)
  • מסננים את המים, שוטפים את האטריות היטב ומחזירים לסיר
  • בסיר נוסף שופכים כוס סוכר וחצי כוס שמן ומבשלים על אש קטנה עד שכל הסוכר נמס והופך לקרמל
  • כשהקרמל מוכן שופכים בזהירות על האטריות המסוננות שנמצאות בסיר הראשון
  • מערבבים במהירות את הקרמל עם האטריות ומוסיפים את חצי כוס הסוכר הנוספת, את הקינמון , המלח והפלפל שחור (הטעם צריך להיות מתוק מאוד וחריף מאוד)
  • לאחר הערבוב מחכים קצת שהעיסה תתקרר ומוסיפים את הביצים. כל פעם ביצה אחת ומערבבים מהר שלא תתבשל אלא תתערבב בעיסה
  • מעבירים לתבנית קוטר 20-22 או אינגלישקייק משומן היטב ומכסים בניר כסף
  • אופים שעה וחצי בחום של 150°בתנור שחומם מראש
  • לאחר שלושת רבעי שעה (חצי מזמן האפייה) מסירים את הניר כסף וממשיכים את האפייה לעוד שלושת רבעי שעה עד השמחה יפה ומלאה

Notes

באינגלישקייק זמן האפיה יורד לכ – שעה (אפילו פחות)
לא לשכוח חמוצים 🙂
Course: קל להכנה
Cuisine: מטבח יהודי
Keyword: ארוחה יהודית, חתונה, נוסטלגיה, שבתות וחגים

Join the Conversation

  1. מבשל חובב\מקצועי says:

    יצא מאד טוב כל הכבוד פשוט מתכון מושלם שיוצא כמו שמצופה

  2. אילנה says:

    תקשיבי, זה מתכון מדהים! הכנתי לשבת וזה משהו משהו. שמתי כף פלפל ורק 2 כפות סוכר (חוץ מקרמל), השאר עשיתי בדיוק. תודה ותביאי עוד מתכונים!

  3. שירה says:

    אני לא רואה את המתכון של הקוגל…אפשר לשכתוב אותו כאן בקצרה? די דחוף לי…תודה.

    1. תוקן. כעת ניתן לראות את המתכון.

  4. משתמש אנונימי (לא מזוהה) says:

    אין מתכון לקוגל ירושלמי!!!!!!

    1. תוקן. כעת ניתן לראות את המתכון.

  5. משתמש אנונימי (לא מזוהה) says:

    לא רואה כאן מתכון של קוגל.
    יש כאן רק מתכון של עוף….

    1. תוקן. כעת ניתן לראות את המתכון.

  6. נחום says:

    המתכון לא תקין. במקום קוגל מופיע מתכון למרק עוף מכובס. אפשר לתקן?

    1. תוקן. כעת ניתן לראות את המתכון.

  7. משתמש אנונימי (לא מזוהה) says:

    איפה המתכון של הקוגל שבתמונה?
    זה נותן מתכון למרק עוף.

    1. תוקן. כעת ניתן לראות את המתכון.

  8. תהילה says:

    הקוגל טוב בהקפאה?

  9. משתמש אנונימי (לא מזוהה) says:

    אפשר לשים על טורבו?

  10. תהילה says:

    לקרמל מומלץ הסוכר חום או הלבן?

    1. נורית says:

      חום

    2. רוניתוש says:

      יקרה זה לא משנה סוכרהחום הוא פחות מתוק סוכר לבן מתוק מאוד וכדי הסוכר הלבן יותר טעים ושאוכלים זה מתוק חריף ואוווו לא לשכוח קינמון אני מאוד אוהבת את זה סמה אפילו 2 כפות לא מלאות הטעם ניפלא אחלה מתכון

  11. הודיה says:

    יצא מהמם תודה על המתכון –טעים במיוחד!!!!
    שבת שלום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Recipe Rating




Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close