בראנץ' במלון בראון לייטהאוס עם שף שי דובלרו (צילום יח"צ)
מיזם קולינרי בהשראת העיר תל-אביב: בראנץ' שישי שמח, חבילת נופש קולינרית ועוד הפתעות והכל בלווי מותג הסינגל מאלט היוקרתי גלנפידיך
תל-אביב גרוב, המיזם הקולינרי שמביא את מיטב השפים, הקונדיטורים, היצרנים והסומליירים שיש לישראל להציע ליצירה משותפת עם קולגות מהעולם, חוגג שנה להיווסדו באירוע "גומלין" חגיגי בעיר שממנה הכל התחיל ובה הכל קורה: תל אביב.
בשבוע הראשון של חודש ספטמבר יגיעו לישראל שלושה שפים מובילים ומפורסמים מרחבי העולם – השף ג'ושוע (ג'וש) גיל מלוס אנג'לס, פינאר אשקוגלו מאיסטנבול והשף שי דובלרו מאספרגניה. השפים יגיעו ויצרו ערבי ספיישל חגיגיים עם השפים והשפיות שמובילים בגאון את מסעדות השף המפורסמות והטובות ביותר שיש לתל אביב ובינהם השף מאיר ארביב (מלון בראון לייטהאוס).
בראנץ' חגיגי כשר לאירוע נעילת הפסטיבל
כל פסטיבל מוצלח צריך את השותפים הנכונים לדרך, לכן, את כל ארוחות ואירועי הפסטיבל ילוו קוקטיילים של נותנת החסות הראשית לפסטיבל ושותפינו לדרך – מותג הוויסקי סינגל מאלט "גלנפידיך" מבית חברת האלכוהול "הכרם". עבור כל ארוחה יותאמו מגוון גלנפידיך וקוקטיילים מיוחדים בהתאם לסגנון ולאופי האירוע.
חבילת נופש קולינרית במלון בראון
בזמן שהותם בישראל יתארחו ויבלו השפים והצוותים בבתי המלון של קבוצת "בראון" בתל אביב, כאשר מלון "בראון לייטהאוס" ושף המלון מאיר ארביב יארחו את השף שי דובלרו לבראנץ' חגיגי וכשר שינעל את הפסטיבל. לרגל הבראנץ' ושיתוף הפעולה בין "תל אביב גרוב" לבראון ניתן לרכוש גם חבילה הכוללת לינה במלון ומקום בבראנץ' הכשר.
יום ו', 8.9: בראנץ' במלון בראון לייטהאוס עם שף שי דובלרו
ביום האחרון של הפסטיבל יתקיים בראנץ' חגיגי, "בראונץ'", ליתר דיוק, במלון "בראון לייטהאוס" בתל אביב, בו יארח שף המלון מאיר ארביב את השף הספרדי שי דובלרו לבראנץ' ספרדי עם קוקטיילים של גלנפידיך, בופה ספרדי לוהט, מנות עיקריות ואפילו דיג'יי שיגרום לכם להרגיש שאתם מתהלכים בשדרות הראמבלס.
>> קראו גם: קיץ מרענן בשגב פתח תקווה: "הפי האוור" ועסקיות צהרים משתלמות
מנות מהמטבח הספרדי
הבראנץ', שמחירו 200 ש"ח לאדם, יכלול בופה מרשים במיוחד, עתיר בחומרי גלם טריים, עונתיים וייחודיים: פלטות דגים טריים שנכבשים בטכניקות שונות, גבינות בוטיק רכות וקשות, קישים ופשטידות, לחמים ומאפים מתוקים ועוד. הבופה יתוגבר, לכבוד הגעתו של השף דובלרו, במנות קטנות מהמטבח הספרדי כמו סלומרחו, קרוקטאס גבינת מנצ'גו ומנטדיטוס: סלט ביצים, כרישה, סלמון וקוויאר סלמון ועוד שלל הפתעות. נהניתם מהמזנון? הגיע הזמן לעבור למנה עיקרית חמה א-לה קארט על טהרת המטבח הספרדי של דובלרו ושף המלון מאיר ארביב.
בין היתר תמצאו שם טורטיה ספרדית במילוי תפוחי אדמה\ תפוחי אדמה וכמהין\ תרד וכרישה, בנדיקט על מאפין תירס או לברק כבוש בחרדל, חומץ תפוחים ובצל.
>> קראו גם: 'ארץ כנען' – המסעדה החדשה בראש פינה שמובילה מהפכה קולינרית כשרה למהדרין
היזמים מאחורי הפרויקט
את מיזם "תל אביב גרוב" הקימה אורלי סגל, אשת יחסי ציבור ותיקה ויזמית קולינרית המתמחה בעולמות הקולינריה והאירוח. לסגל ניסיון רב בתחומי הקולינריה הבינלאומית והישראלית, היא ייצגה ומייצגת שפים מובילים, מלונות יוקרה, יקבים, פסטיבלי אוכל ויין ועוד, לצד פיתוח תכנים וקונספטים לעסקים קולינריים ואפילו הפקה של סדרות וספרים מקוונים בתחומים הנ"ל. להפקת האירוע כאן בישראל הצטרף לאורלי המפיק הקולינרי ואיש התוכן והקריאייטיב לירן אוהלי, שימש בשנים האחרונות כעורך וכתב מדור האוכל בעיתון ובאתר "ישראל היום" ולאחר יציאתו לעצמאות פנה לעולמות ההפקה והיזמות הקולינרית, כאשר בין היתר יצר, הפיק ובנה תכנים למספר פסטיבלי אוכל פופולריים.
"עברה שנה מאז השקתי את הסדרת אירועי הפופ-אפ של תל-אביב גרוב בצפון אמריקה", מספרת סגל. התגובות, החיבוק והאהבה של הקהל האמריקאי והמדיות האמריקאיות היו מטורפות וגרמו לי, לצוות השפים וליצרנים שליוו אותנו אופוריה של אהבה. יחד עם זאת, הסדרה הראשונה בישראל מרגשת במיוחד. זו זכות להביא שפים מובילים מהעולם כדי להציג להם את הקולינריה המקומית העדכנית שלנו, לסייר איתם בין מגדלים, מזקקות וכרמים וכמובן לחברם לקולגות מקומיים ליצירה משותפת. בימים אלו זה מרגיש הרבה יותר מחגיגה קולינרית בלבד. זה מרגיש ממש שגרירות של שמחה, אהבה ויצירה ישראלית בלי מטען פוליטי או כל מטען אחר. רק אהבה לקולינריה ישראלית ואנשים".
שימו ביומן ושריינו מקום: יום ו', 8.9
בראנץ' במלון בראון לייטהאוס עם שף שי דובלרו
הבראנץ׳ יתקיים בשתי הושבות, הראשונה בין השעות 12:30-14:00 והשניה החל מ-14:15 ועד 15:45 (הבופה נסגר ב-15:30).
לפרטים נוספים והזמנת מקומות << לחצו כאן >>
לא רוצים לפספס מה חדש באוכל הכשר? עקבו אחרינו באינסטגרם.
רוצים לקבל עידכון על ארוחות ואירועי דתילישס ? << לחצו כאן >>