תמול שלשום, מוסד התרבות הירושלמי ובית הקפה המיתולוגי של דן גולדברג נפתח מחדש לאחר הפסקה של למעלה משנה, ומשיק תפריט ALL STARS – המשלב את המנות האהובות של כל הזמנים מ-27 שנות פעילותו, כולל המנות האהובות על דוד ארליך, בעלי המקום שנפטר במרץ 2020.
המקום נחשב למוסד ירושלמי, מאז היווסדו, לפני כ27 שנים. הוא משלב תחת קורת גג אחת; בית קפה, מסעדה, ותרבות – מקום אולטימטיבי למפגש ושיח.
לאחר פטירתו של אחד הבעלים, הסופר דוד ארליך, במרץ 2020, החליט שותפו, דן גולדברג לפתוח מחדש את המסעדה שהיתה סגורה מאז התפרצה בישראל מגיפת הקורונה ולהשיק תפריט כוכבים כמחווה לדוד ז"ל וללקוחות.
עוגת גבינה של תמול שלשום (צילום: אתי נמיר)
פוקצ'ת אגסים וגבינת רוקפור של תמול שלשום (צילום: אתי נמיר)
מה בתפריט החדש של תמול שלשום?
בתפריט החדש תוכלו למצוא בין השאר את ארוחות הבוקר, שמוגשות עד השעה 12, ובימי שישי כל היום; מצע מנות ראשונות עשיר, סלטים מצויינים, מנות איטלקיות, מנות שקשורות בעלילה, כמו "הזקן והים" – כשם ספרו המיתולוגי של ארנסט המינגוויי, וכמובן קינוחים מעולים.
מיקומו המיוחד של תמול שלשום, במרכז המדרחוב של נחלת שבעה בבניין עתיק לשימור מהמאה ה-19, כמו גם האווירה הייחודית והרומנטית שלו, הפכו אותו לאחד המקומות המדוברים בעיר ובעל תהודה רחבה אף מחוצה לה.
כבר בערב פתיחתו הופיע בו המשורר יהודה עמיחי ומאז מתקיימים במקום ברציפות אירועי ספרות, הרצאות, תיאטרון, מוזיקה חיה ועוד, במתכונת קבועה של פעמיים בשבוע.
תמול שלשום (צילום: אתי נמיר)
חלל המסעדה מהווה גם חנות ספרים – כך בין הקשתות והקירות העתיקים ישנם מדפים עמוסי ספרים, תערוכות ציורים ועבודות אומנות. המסעדה מכילה כ-80 מקומות ישיבה ומשתרעת על פני שטח של כ-120 מ"ר המחולק לשלושה חללים – שני חדרים סגורים, וחלל פתוח המאפשר ישיבה במרפסת שקטה ומוארת באוויר הירושלמי הצלול.
כל שולחן ופינת ישיבה במסעדה קרוי על סיפור מבין שלל הסיפורים שנצברו בהיסטוריה המפוארת של המקום, תפריטי המסעדה מוגשים בצורת ספר כרוך, וכלי ההגשה יושבים על "פלייסמנטים" מאוירים באווירת המקום.
תמול שלשום – רחוב יואל משה סלומון 5 ירושלים, מדרחוב נחלת שבעה, טלפון: 02-6232758
כשרות- רבנות ירושלים חלבי ירקות מהדרין, חלב ישראל עם משגיח.
שעות פתיחה: א'-ה' 8:30-23:00, ו' 8:30 עד כשעה לפני שבת.