מהקרפצ'יו ועד לקינוח החשוד: חוויה קולינרית בצפון הארץ

כותבת אורחת: תהילה מגד – בוק

אז בשבוע שעבר סופסוף יצאנו לחופשה בצפון שחיכינו לה הרבה זמן. טרם החופשה סקרתי את כל המלצות הקבוצה לגבי מסעדות באיזור ובחרנו מה שהיה נראה הכי מומלץ/שווה. לאחר שדגמנו דגימה מכובדת למדי לארבעה ימים (לדעתי) להלן חוויות והמלצות:

מבצע הבשריות:

הבקתה (רמות)

היינו לפני כמה שנים טובות, ארוחה שזכורה לנו כחוויה נהדרת ותמיד אמרנו שנחזור. קצת חששנו שהחוויה החוזרת לא תהיה טובה כמו שזכרנו – אבל וואו, התבדינו. היה מעולה.

כמנה ראשונה לקחנו קרפצ'יו היה מושלם.

לעיקריות לקחתי סטייק אנטריקוט בעישון ארוך – אני חובבת סטייקים אבל זה ללא ספק היה אחד הטובים שאכלתי. מידת עשייה מושלמת (מדויק, נדיר, בינוני, עסיסי בלי לעשות מוווו בצלחת), ועישון שהוסיף לו בסט מיוחד.

גלעד חובב תבשילי הקדרה לקח קדרת בשר ופטריות – הוא אומר שהוא טעים, אבל מעט מתובל מדי לטעמו.

קינוח – מלבי שאני לא התחברתי אליו (לא אוהבת מלבי) אבל גלעד עף עליו.

סומאק – מסעדת השף של וילה גליאל מלון בוטיק (צפת)

אני אפילו לא מחפשת איך הגעתי להמלצה הזו. אבל עברתי על התפריט והיה נשמע מגניב. אז הלכנו.

קודם כל קונספט נחמד של מסעדה צרפתית. המקום עצמו קטן ואינטימי ובזמן שהיינו לא היו הרבה סועדים. עיצוב המקום על טהרת הוינטג' הצרפתי (לכאורה) וברקע שנסונים צרפתיים קלאסיים. חמוד.

כשהגענו גלעד נזכר שהוא מכיר את השם של השף ממשחקי השף, והוא היה מאלה שלא מחפשים את הבאלגן, אבל תמיד עושים את הדברים הכי מגניבים. אז באמת כך.

הראשונות – קונספט גאוני שזו הפעם הראשונה שנתקלתי בו – מזמינים "מנה לזוג" זה דומה לתפריט טעימות של מנות ראשונות. הקונספט גאוני כי הכל נשמע מגניב (ובהמשך גם טעים בטירוף) ולא צריך להתלבט. המנות כוללות: פוקצ'ה עם שמן זית, טאבולה בורגול עם סירופ רימונים, מיני ופיסטוקים, סיגר במילוי פרגית, פילה ברבוניה עם איולי פלפלים, סביצ'ה וקרפצ'יו פילה בקר.

הכל בנפרד וביחד היה פשוט מושלם ובכמויות מדוייקות – מספיקים ליהנות מהטעם אבל לא מתמלאים לגמרי.

לעיקריות לקחתי סינייה בקר וטלה עם טחינה ועגבניות צלויות – היה טעים, מעניין ולא שגרתי. גלעד לקח מסאחן טבעוני שהיו טעים ולא טבעוני בכלל בטעמו.

לקינוח אכלנו משהו שנראה חשוד אבל לקחנו את הצ'אנס – קרמו שוקולד מריר על קרם אנגלז שמן זית והל עם פיסטוק מגורר. כמה חשוד ככה טעים.

ובגזרת החלביות

סעודה בגן עדן (צפת)

קודם כל המיקום על הר כנען על מרפסת מול הנוף – יא אללה.

לקחנו שלל פחמימות מוצלחות בדמות סלסלת מאפה פסטו-בולגרית/גבינות, מאפה פילו בלקני במילוי תרד וגבינות (הכי טעים!), פוקצ'ה שמן זית ועשבי תיבול, וסלט הבית (תכלס הסלט היה פחות מוצלח לדעת).

לקינוח אכלנו עוגת גבינה לוטוס שהייתה טעימה טעימה.

דרך הגפן- בית הזית

איך זה לא בצפון.

כנראה שיש קטע של חלביות במיקומים מושלמים כי גם המקום הזה יפהפה.

אתה יושב בתוך גינה מחופה בעצים, מסביבך ציוץ הציפורים, בקיצור, הכי מתאים לדייט של בוקר.

לקחנו קרוק מדאם – סנדוויץ' בריוש עם ביצת עין, פטריות, גבינות ורוטב בשמל (אפשר להוסיף סלמון למי שבעניין). זה עצום ומלא טעמים וממלא.

גלעד לקח ארוחת בוקר בית זית שהייתה נחמדה אבל גנרית למדי.

לקינוח לקחנו משהו שאינו מוכר כקינוח אבל היה נשמע לנו מעניין – ברד פודינג. באמת היה מעניין, טעים וקינוחי.

מסעדת תשבי (זכרון יעקב)

סוג של צפון אבל על הדרך.

עברנו דרך חזרה ועצרנו לארוחת צהריים/ערב.

לקחנו מאפה בירה וקממבר שמגיע כמו ברוסקטות קטנות עם נגיעות של ריבת יין ועל זה חתיכת קממבר – טעים טעים טעים.

אח"כ הלכנו על רביולי בטטה וסלמון שהיה גם הוא טעים, ופיצה מרגריטה שהייתה דקה ומלאת גבינה כמו שצריך.

לקינוח לקחנו עוגת גבינה פסיפלורה שהייתה לא מיוחדת במיוחד אבל סגרה את פינת המתוקים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close