פנקינה PANKINA – מסעדה איטלקית חלבית
כתובת: גורדון 39, תל אביב
כשרות: רבנות מקומית
איטליה בתל אביב. כי אם אין לחם תאכלו פטוצ'יני אליו אוליו ופורצ'יני. כן, זו אחת מהמנות הנהדרות של מסעדת פנקינה Pankina , הנציגה האיטלקית שלנו בתל אביב.
כמו סיפור של מנה טובה ומנחמת של פסטה עשירה ברוטב עמוק וטעים, ככה בדיוק מתחיל הסיפור של מסעדת פנקינה. כמה צעירים איטלקים עם זיקה חזקה למסורת היהודית ולב פועם לציון, הגיעו לתל אביב עם חלום קטן וטעים. להביא את איטליה לישראל. ככה, כמו שהיא, בלי משחקים והתאמות מיוחדות. מקום עם שיק אירופאי, וטעמים של איטליה. וכל זה בלב ליבה של תל אביב הסואנת, וככה מצאו החברה המתוקים את הפינה של רחוב דיזינגוף וגורדון כמתאים למשימה.
על מדרכה רחבת ידיים מוקפת בתאורה נכונה ובצמחיה ירוקה, מתרחש הקסם האיטלקי. עברית לא תשמעו כל כך, וזה בהחלט חלק מהקסם של חוויה איטלקית אותנטית – וכל זה בלי צ'ק אין מלווה באינספור בדיקות קורונה. התפריט נגיש, לא מפוזר ובעיקר לא מתחנף. עם מנות איטלקיות מסורתיות המשלבות דגים, פסטות, וגבינות לרוב.
באותו ערב ראשון של סוף אחד הסגרים, המסעדה היתה כהרגלה עמוסה באורחים, אבל השירות החייכני והאדיב נתן הרגשה טובה ומספקת. שלום, הבעלים של המקום, מסתובב בין השולחנות עם חיוך ביישן, מוודא שלכולם נוח וטעים. עוד נחזור לשלום בהמשך.
מה אכלנו בפנקינה?
בנתיים נעבור למנות שטעמנו. אז כמו ילדים טובים התמסרנו לתפריט והתחלנו את הארוחה עם מגוון ראשונות שכלל כמובן ברוסקטה עגבניות, שמן זית ושום , מוצרלה פריטה – מוצרלה בציפוי פריך בליווי רוטב סלסה עגבניות (לא שכחנו לדאוג לתיעוד ווידאו עם הוראות אכילה מדויקות) כמובן, ארנצ'יני כדורי ריזוטו ממולאים בפטריות ומוצרלה, על מצע של רוטב מרינרה ופרמז'ן מעל וטרטר טונו רוסו, טונה אדומה טרייה, על מצע אבוקדו בצל סגול שמן זית ולימון.
והבטחנו את שלום שוב, אז הנה הוא ניגש אלינו בחיוך הקסם שלו ובידיו שני בקבוקי יין מתוצרת איטלקית כמובן, ומוודא שאנחנו טועמים יחד איתו ומתרגשים ביחד מהטעמים.
פסקאטו דל ג'ורנו בפנקינה. צילום: דתילישס ארנצ'יני ריזוטו ממולאים בפטריות ומוצרלה בפנקינה. צילום: דתילישס
גם לעיקריות התמסרנו. כי אנחנו כאלה ומחכים רק להתנסות ולהכיר טעמים חדשים וככה מצאנו את עצמנו מגלגלים על המזלג פסטה ריחנית ועשויה היטב כשהרוטב העוטף אותה הוא לא אחר משמן זית, עשבי תיבול ובוטרגה (שבבי ביצי דגים מיובשות). ככה עם כל הטעמים העזים של ביצי הדגים שהשתלבו נפלא עם מרקמו המושלם של הפסטה הנפלאה. בנוסף טעמנו מנת פסקאטו דל ג'ורנו – מנה מתחלפת של דג מקומי לפי המצב בשוק, אפוי בתנור עם עבניות שרי וזיתי קלמטה.
עם סיום המנות, וליקוק השפתיים (והצלחות) ואחרי סקרנות נעימה שליוותה לנו את הארוחה, הגיע הזמן לפגוש את השף. הלא הוא אלברטו מוסקאטי בן דודו הצעיר של שלום. ככה צעיר, ענק. עם מבט שובב ומבטא מתגלגל, למדנו להכיר יותר על אהבה לציון ותשוקה לאוכל. וכשמחברים את זה ביחד. יוצאת תוצאה נהדרת בשם 'פנקינה'.
מדהים