הקיץ קרב ובה, וזו הזדמנות לספר לכם, איך נראים חג ושבת במלון ענבל בירושלים, בו התארחנו לסוף שבוע.
מטבענו, אנו רגילים לתור אחר תחושת החופש המוחלט, שכחת המאמץ היומיומי, והדאגות השוטפות, וזניחה, ולו זמנית, של העיסוק במטלות השגרתיות המעייפות.
מלון עינבל
צילום: אפיק גבאיהבר במסעדת O2
צילום: אפיק גבאי
פריים לוקיישן
אה, וכמו שאתם בטח יודעים, לאכול אוכל טוב. הכי חשוב אוכל טוב. את כל זה, ויותר מזה, מצאנו בסוף השבוע בו שהינו במלון ענבל בירושלים.
המלון שעבר לאחרונה שיפוץ מן המסד ועד לטפחות (מה קשור שמות של בנקים עכשיו?!), הוא מהמלונות המודרנים והיפים שיש לעיר הקודש להציע. הסמיכות לכותל ולאתרים כמו ימין משה ובתי כנסת מיוחדים, תורמת את שלה הן באווירה, הן בנופים המדהימים.
שירות אירופאי עם רגש מזרח תיכוני
השירותיות של כל נושאי התפקידים במלון, מהבל-בוי ועד הבכירים שבהם, קשובה להפליא, יעילה ונעימה, וכולם יעשו הכל להנעים את זמנכם.
ההתחשבות וההתאמה בענבל לאורח שומר הכשרות והשבת, היא יוצאת דופן. לא פחות מ-3 מעליות שבת לשירותכם, משחקיה פתוחה מרבית שעות השבת, ללא משחקים אלקטרונים ועם שמרטפית שתשמור על הקטנים הן רק דוגמאות.
אוכל ים תיכוני
צילום: אפיק גבאידיוק ואסתטיקה מושלמים
צילום: אפיק גבאי
שפע קולינרי
האוכל? מעבר לשפע ולגיוון, ולמרות הקושי לשמור על אחידות ברמתו בהיקפים כה גדולים (מלון ענק שהיה בתפוסה מלאה), היה פשוט נהדר.
גולת הכותרת? המלון מאפשר לסעוד את ארוחת ליל-השבת במסעדת 02 המדהימה, עליה סיפרנו לכם בהרחבה בסקירה נפרדת, וזו כבר אופרה אחרת. מדובר בארוחת שבת שלא דומה כלל לאירוח השבת ההמוני בחדרי האוכל הגדולים בבתי-המלון, אלא בארוחה אינטימית, בה מוגשות המנות בהגשה אישית, ולא בבופה, המגוון ייחודי ומפנק יותר, וכולל מנות רבות מתפריט המסעדה הקבוע.
כך למשל, במנות הראשונות אכלנו גם תבשיל קציצות דגים נהדר בחריפות טובה, גם קציצות גפילטע-פיש עם חזרת (פולנים וזה ????) וגם כבד קצוץ. הכל כמובן בליווי מגוון ענק של מתאבנים וסלטים מעולים. עוד אכלנו בראשונות רוסטביף מאנטריקוט, רוסט חזה עוף. כמנת ביניים אכלנו מרק עוף מסורתי נהדר, עם קרעפלך, ברור שעם.
בעיקריות ניתן לבחור ממגוון מנות, בהן אסאדו עגל ברוטב ברביקיו, קונפי ברווז עם צ׳טני עגבניות, נתחי טלה בסלסת כוסברה, חזה עגל בסלסת בצלים קלויים ועוד. אנחנו כמובן דאגנו להזמין מכל המנות, וכולן ללא יוצא מן הכלל היו טובות והוגשו לצד תוספות מתפריט המסעדה, בהן מקלובה, פריקה וירקות צלויים.
גם בקינוחים יש מגוון המגיע בהגשה אישית, פטיפורי שוקולד, סורבה בטעמים שונים ופלטות פירות.
אז אם אתם מחפשים חופש אמיתי במיקום הכי טוב בירושלים, ברמת האירוח הגבוהה ביותר, ועם חוויה קולינרית ייחודית, אתם יודעים. ענבל.
התמונות היפות, של אפיק גבאי, צולמו ביום חול ????