״פסטיבל המטבח הישראלי בחסות אמריקן אקספרס״ – חוזר לשנה שניה מיוחדת

״פסטיבל המטבח הישראלי בחסות אמריקן אקספרס״ אשר נוסד בשנה שעברה במטרה לקדם את תרבות הקולינריה המקומית. –  חוזר לשנה שניה ומלאת תוכן מקורי. תחת תמה מאחדת של ״דיאלוג״ יתקיימו ארוחות חד פעמיות. אירועים וסיורים אשר חוגגים שיח מרתק בין מסורת וחדשנות, פיין דיינינג ואוכל עדות.

דתילישס בטקס חלוקת הפרסים בשנת 2021 (צילום צילום פלורינה לידמן)

היזמים של הפרוייקט

פסטיבל ופרסי המטבח הישראלי בחסות אמריקן אקספרס הינו מיזם בהובלת:

נירית וייס –  מי שעומדת מאחורי הקמת   FARM 54  – אקסלרטור חדשני למותגים וטאלנטים בעולמות הקולינריה, ומאחורי פסטיבלים מוצלחים לקידום תרבות הקולינריה. 

דוד קישקה – יזם קולינרי, המתמחה בפיתוח ויצירת חוויות ותכנים קולינריים עבור המגזר הציבורי והעסקי. מרצה מבוקש, יוצר דוקו וכותב. מסעדן בעבר (רפאל, פאסטל).

גרטל שיינר – אוצרת ויזמית בתחום העיצוב, מפיקה, שגרירת FOOD DESIGN NATION. מייסדת ומנהלת של UNICAS PRODUCTIONS סוכנות קריאייטיב והפקות המתמחה בשיווק חווייתי ופרויקטים קולינריים.

היזמים: קישקה & וייס (צילום אלי מרילוס)

מגוון אירועים קולינריים

במרכז הפסטיבל יתקיימו סדרת מפגשים קולינריים מסעירים. במסעדות המובילות של המטבח הישראלי החדש לבין מוסדות אוכל אייקונים שורשיים. לצד הארוחות יתקיימו סדנאות אינטימיות, סיורים חדשים סביב דיאלוגים קולינריים. מהרי יהודה ועד נצרת – אשר יציגו את הערב רב של הגוונים והתבלינים במטבח הישראלי.

המארחת הכשרה: 02 במלון ענבל (צילום אפיק גבאי)

הארוחה הכשרה בפסטיבל

02   X מאג׳דה

מסעדה כשרה מארחת מסעדה של שף ערבי הנשוי ליהודייה מרוקאית. ולא, זוהי לא תחילתה של בדיחה – אלא של דיאלוג קולינרי יפהפה בפסטיבל: מפגש מרתק בין המסעדה הכשרה ו'המומלצת דתילישס'. לבין המסעדה הכה אישית ופורצת חומות של תקווה של מיכל ברנס ויעקב ברהום.

המארחת -בלב שכונת טלביה, במלון ענבל הירושלמי הוותיק שעבר שיפוץ מרשים – מסעדת "02" הכשרה. מציגה מטבח ירושלמי עדכני השואב השראתו מן ההיסטוריה הקולינרית והשווקים של העיר. תוך חוויה שיתופית המאופיינת בשפע מקומי ועשיר ושלל מנות וחומרי הגלם המייחדים את העיר כמו פריקי, ירקות בלאדי, קטניות ותבלינים. זאת לצד נתחים, שיפודים, דגים, ירקות ומנות בשר אותנטיות. המוגשים על גריל לפי משקל, בטיפול מינימלי בהגשה מקורית. 

סלט ישראלי מושלם. 02 ירושלים. (צילום איתמר גינזבורג)

את 02 מוביל שף נמרוד נורמן (לשעבר שף בקבוצת מחנה יהודה), שיצר תפריט הממזג בין אוכל ירושלמי אמיתי. כזה הממזג בין נוסטלגיה לביצוע והגשה עכשוויים. הוא יארח את מסעדת מאג׳דה שהיא סיפור אהבתם המיוחד של מיכל ברנס ויעקוב ברהום. היא יהודיה והוא ערבי, שצלחו הרבה קשיים בדרך, איבה, סטיגמות וניכור בין העמים. ביחד ובמו ידיהם הקימו בלב הכפר הערבי עין ראפה מקום קסום עם גן יפהפה ונוף אל ההרים. מיכל ויעקב מגישים אוכל ערבי מרוקאי אישי ועונתי מהרי ירושלים. הזמנה לדיאלוג מלא תקווה, טעמים, היסטוריה – וגם עתיד.

שף מסעדת "02" נמרוד נורמן (צילום איתמר גינזבורג)

נותנת החסות: "אמריקן אקספרס"

אמריקן אקספרס, מותג הפרימיום הבינלאומי הפיננסי המוביל, גאה להיות נותן החסות הראשית לפרויקט הקולינריה המסעיר וממלא הגאווה – ״פסטיבל ופרסי המטבח הישראלי״. זאת מתוקף התפיסה כי המותג הינו הרבה מעבר לאמצעי תשלום ללקוחותיה, אלא כרטיס כניסה של ממש לחוויות מעשירות וחד פעמיות בארץ ובעולם.

החיבור של אמריקן אקספרס לעולמות הקולינריה נפרס לאורך השנים האחרונות בעשרות פרוייקטים קולינרים אניני טעם וייחודים עבור לקוחות מותג האשראי, כגון "מועדון ארוחת הערב" – סדרת ארוחות מיוחדות בהן נפגשים מדי חודש במסעדה מובילה לשיחה וארוחת טעימות מיוחדת עם שף המוביל אותה; Round Tables by American Express – שפים ישראליים מארחים במסעדות שלהם שפים בינלאומיים שהגישו את התפריט המקורי המוגש במסעדות שלהם ברחבי העולם, ועוד!

אמריקן אקספרס שמחה מאוד להיות שותפה מלאה בפסטיבל ובטקס פרסי המצוינות של המטבח הישראלי, שנולדו במטרה לקדם את תרבות הקולינריה הישראלית המפוארת. השנה נאצרו אירועי המקור תחת תמה מרגשת של דיאלוג, ובמרכזם סדרת מפגשים וארוחות בין השפים הבולטים של המטבח הישראלי החדש לבין אלה הוותיקים – מוסדות האוכל העדתי והרחוב האייקונים. מפגשים מהסוג הקולינרי, והמרתק!
לקוחות אמריקן אקספרס מוזמנים ליהנות ממכירה מוקדמת לאירועי הפסטיבל וכן מ-150 ש״ח הטבה בלעדית לאירועי הפסטיבל השונים: ארוחות, אירועי פופ אפ, סדנאות וסיורים.

רוני קרני, מנהלת שיווק אמריקן אקספרס: ״אנחנו שמחים להמשיך לתמוך בקידום הקולינריה הישראלית. הפסטיבל הזה מרגש אותנו במיוחד כי הוא מקדם שיח יצירתי אמיתי שמחבר בין עכשוויות לשורשים. אנחנו אוהבים מסעדות, הלקוחות שלנו אוהבים מסעדות – ולכן אנו השותפים הטבעיים למהלך כה חשוב שחוגג ומוקיר את העסקים בתחום ומעניק ערך מוסף בעולם החוויות קולינריות״.

רוני קרני, מנהלת שיווק אמריקן אקספרס (צילום יח"צ)

להזמנת מקומות לארוחת: 02   X מאג׳דה לחצו <<כאן>>

לא רוצים לפספס מה חדש באוכל הכשר? עקבו אחרינו באינסטגרם.
רוצים לקבל עידכון על ארוחות ואירועי דתילישס ? << לחצו כאן >>

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close