פסטיבל הבורקס הראשון של ישראל יוצא לדרך – בלעדי בדתילישס רשימת הדוכנים הכשרים

לראשונה בישראל: פסטיבל הבורקס של משלוחה בשוק הנמל (צילום שני בריל)

שלושה ימים של פסטיבל שכל כולו שיר הלל למאפה הבלקני והאהוב עם טוויסט ישראלי אותו יגישו מיטב הקונדיטורים והאופים מכל קצוות הארץ.

מיטב האופים והקונדיטורים בישראל

פסטיבל הבורקס של "משלוחה" שיתקיים ב-"שוק הנמל" בנמל תל אביב יוצא לדרך. האירוע החגיגי, שיימשך כשלושה ימים, יציע את הבורקסים של מיטב האופים והקונדיטורים בישראל, יציג טרנדים עכשווים בתחום לצד מסורות הכנת בורקסים העוברות במשפחה לאורך דורות ושפע של מנות בורקס עם טוויסטים יוצאי דופן.

במהלך ימי הפסטיבל, שיתקיים בין התאריכים 02-04.05 (יום שלישי עד חמישי) משעות הצהריים ועד שעות הערב, תתמלא הרחבה החיצונית של שוק הנמל בשלל דוכנים של מיטב האופים, המסעדנים והקונדיטורים, כשכל אחד מהם יביא את הפרשנות האישית שלו למאפה הפופולרי והאהוב.

פסטיבל הבורקס של משלוחה בשוק הנמל (צילום שני בריל)

לעשות 'משלוחה' או להישאר לצפות בסרט בורקס

בנוסף לחגיגת הבורקס, יציע הפסטיבל חידוש מרענן, כשלראשונה יוצעו מטעמי הפסטיבל לא רק לבאי שוק הנמל, אלא גם לתושבי האזור עם משלוחים עד הבית בשעות הפעילות. עם פתיחת הפסטיבל יוצעו מנות הבורקס הייחודיות באפלקציית "משלוחה" ותינתן האפשרות להזמין מנות שונות ממספר דוכנים במשלוח אחד באמצעות האפלקצייה.  

באי הפסטיבל עצמו ייהנו מהחלק האומנותי המתחייב בפסטיבל מעין זה – הקרנת מבחר סרטי בורקס הפופולריים בישראל על פני מסך גדול בצמוד לשוק הנמל.

פסטיבל הבורקס של משלוחה בשוק הנמל (צילום שני בריל)

המציגים הכשרים

נבחרת המציגים של פסטיבל הבורקס מגוונת וכוללת את מיטב השפים, הקונדיטורים ומומחי הבצק הישראלי ובינהם: רחלי ור-ניר זוכת "הקינוח המושלם" והבעלים של הקונדיטוריה הירושלמית הקרויה על שמה, תגיע לפסטיבל עם כמה מהבורקסים המפורסמים המעטרים מדי יום את הויטרינה שלה.

פסטיבל הבורקס: רחלי ור ניר (צילום שני בריל)

בפסטיבל נוכל למצוא גם את הבניצה המפורסמת של בורקס ליאון, עסק משפחתי שנולד עם העלייה הבולגרית ליפו סמוך לקום המדינה, ליאון יציגו את "פשטידת פילו" או אם תרצו הגרסה הבולגרית לבורקס המים הטורקי ועוד הפתעות נוספות.

ואם כבר טורקיה לפסטיבל תגיע גם שרי קרספי, אשפית המטבח הטורקי שפתחה בזמן הקורונה את "שרי'ס" בחולון שהפכה תוך זמן קצר למוקד עליה לרגל עבור חובבי הבצק, ואת בורקס בבא, מאפיית הבורקסים המשפחתית המייצרת כבר שלושה דורות בורקס טורקי בשיטה ייחודית ובעבודת יד לכל אורך התהליך.

פסטיבל הבורקס: שרי קרספי (צילום שני בריל)

היזמים שמאחורי הפסטיבל

על תוכן הפסטיבל והפקתו בפועל, אנשי התוכן והקולינריה לירן אוהלי ונטע סלונים. סלונים היא יזמית קולינרית ובלוגרית מסעדות בארבע השנים האחרונות, מובילת דעת קהל ויוצרת תוכן קולינרי, בעלת המותג thefoodnett. לירן אוהלי עבד כעורך וכתב מדור האוכל של עיתון ואתר "ישראל היום" בחמש השנים האחרונות וכיום יזם ומפיק אירועים קולינריים ויוצר תוכן. הפסטיבל בחסות 'משלוחה Now' ויתקיים בשוק הנמל – בנמל ת"א.

לירן אוהלי ונטע סלונים (צילום שני בריל)

פסטיבל הבורקס של "משלוחה"

ימים ג׳-ה׳, 02-04.05
האנגר 12, שוק הנמל תל אביב.
שעות: 16:00-21:00

רשימת המציגים הכשרים:
רחלי ור – ניר (מהדרין)
בורקס רמלה
שרי'ס SARI'S
בורקס ליאון
בורקס בבא

*שימו לב – לא כל המציגים בפסטיבל כשרים

לא רוצים לפספס מה חדש באוכל הכשר? עקבו אחרינו באינסטגרם.
רוצים לקבל עידכון על ארוחות ואירועי דתילישס ? << לחצו כאן >>

Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close