פסטיבל האוכל של ”בהצדעה” בשרונה , מנות ב – 25 ש”ח בלבד (צילום נדב מרגלית)
מועדון ”בהצדעה” בשיתוף עיריית ת”א-יפו, עם פסטיבל אוכל שכולו הערכה והצדעה למילואימניקים/יות
7-9 במאי – שרונה מרקט ופארק שרונה, תל אביב. שלושה ימים של חגיגה, טעמים והוקרה למשרתי ומשרתות המילואים!
מועדון “בהצדעה” משתף פעולה לראשונה עם שרונה מרקט, השוק הקולינרי המוביל בישראל, יחד עם פארק שרונה ועיריית ת”א-יפו ומזמינים אתכם לקחת חלק בפסטיבל האוכל הגדול של השנה – אירוע מרגש שמוקדש כולו לגיבורים ולגיבורות של כולנו: משרתי ומשרתות המילואים.
הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 7-9 במאי ויציע שילוב מיוחד של קולינריה, עסקים מקומיים של מילואימניקים, פיקניקים, הרצאות, הופעות, פעילויות לכל המשפחה והוקרה לאלה ששומרים עלינו לאורך כל התקופה.
הפסטיבל המרגש יארח עסקים בבעלות מילואימניקים/יות מרחבי הארץ שעשו מאות ימי מילואים מאז ה-7 באוקטובר, אשר יציגו את מוצריהם וימכרו את תוצרתם לקהל הרחב ולחברי מועדון בהצדעה.
בנוסף, המסעדות והעסקים בשרונה מרקט ופארק שרונה יצטרפו למחווה המיוחדת ויציעו לחברי מועדון “בהצדעה” מנות ספיישל ב-25 ש”ח בלבד – זוהי הזדמנות ליהנות ממנות שף ייחודיות במחיר מיוחד.
את השוברים למנות יש לרכוש באתר מועדון בהצדעה: שוברי אוכל לפסטיבל
הפסטיבל הוא חלק ממגוון אירועים ייחודיים, ביוזמת משרד הבטחון וצה”ל, המתקיים בחודש ההוקרה למשרתי המילואים והוא נועד להוקיר תודה למשרתי ומשרתות המילואים ולעודד ולתמוך בעסקים של אנשי המילואים.

אז מה מחכה לכם בפסטיבל?
מנות ספיישל ב-25 ש”ח במסעדות שרונה מרקט ופארק שרונה
המסעדות בשרונה מרקט מצטרפות גם הן למחווה ומציעות תפריט מיוחד לחברי “בהצדעה”. במשך שלושה ימים יוכלו חברי המועדון ליהנות ממנות שף ייחודיות במחיר מיוחד של 25 ש”ח בלבד. (הנחה של 50% לפחות) ממיטב השפים הישראלים:
רשימת המנות עם תעודת כשרות בפסטיבל – לגזור ולשמור
- פופ אנד רול – רחל בן אלול עם “בריו קבב” בשפכטל ו-” גיוזה בקר במרק חמוסטה”
- “הקוסם” מנת פלאפל חציל מטוגן והרימונדה המפורסמת.
- רוטיסרי: מנת כנפיים ואורז עם רטבים שונים
- פיתה בסטה: שניצל בפיתה מפנקת
- טנדור: חציל פינוקים על האש
- פיאצה גרנדה: פיצה מרגריטה אישית
- חומוס אליהו: מנת חומוס קומפלט עם כדורי פלאפל ולימונדה
- מיטמן: לוף אה לה פרובנס – טרטר בקר מקומי עם מח עצם, חרדל כמהין ותפוצ’יפס
- ג’ונאם: קוסקוס עם בשר אסאדו
עסקים המשתתפים מפארק שרונה:
- טייסטינג רום: כוס יין של מספר יקבים או כרובית צלויה.
את השוברים למנות יש לרכוש באתר מועדון בהצדעה: שוברי אוכל לפסטיבל

יריד עסקים של מילואימניקים
במהלך שלושת ימי הפסטיבל, רחבת שרונה מרקט תתמלא ביותר מ-20 עסקים ייחודיים מרחבי הארץ שנמצאים בבעלות מילואימניקים/יות, אשר יציגו וימכרו את התוצרת שלהם לקהל הרחב. זוהי הזדמנות מצוינת להכיר, לפרגן ולתמוך באנשי המילואים שחוזרים לשגרה ובונים את העסק שלהם במקביל לשירותם הצבאי.
רשימת הדוכנים עם תעודת כשרות בפסטיבל – לגזור ולשמור
אור שוקרון – Oryosss
שבועיים לפני הפתיחה המחודשת של Oryosss בשדרות, מול תחנת המשטרה המפורסמת, אור מצאה את עצמה מסתתרת מהמחבלים.
מאז היא מגיוסת למילואים במקביל לפתיחת העסק מחדש וגידול ילדיה.
שם, תחושת העשייה והעבודה הבלתי פוסקת הובילו להרגשה טובה יותר.
היא הייתה רמ”ד תעסוקה מבצעית של אוגדה 80 כשנכנסה להיריון עם בתה הבכורה, ונאלצה לוותר על תפקיד מבצעי שרצתה. בהמשך הוצבה כקצינת שלישות חטיבתית של נפת נגב בפיקוד העורף והייתה רמ”ד משאבי אנוש בבה”ד 7. והיא עדיין משרתת במילואים.
שמן זית הנוטרים
שמן זית מעולה מרמת הגולן. 5 משפחות שהגיעו מאשקלון לגולן והפכו למשפחה חקלאית. יונתן, אשתו קרינה ז”ל וילדיו איתן ונעמי נטעו את כרם עצי הזית בשנת 2000.
יונתן משרת מילואים כמפקד לוחם בפלס”ר 188 מיום 7.10.23 ועדיין משרת בצו 8, נלחם בעזה, בחרמון, בלבנון וכעת שוב בעזה תוך כדי שירות המילואים משווק את תוצרת שמן הזית.
יקב דרימיה
דרימיה הוא יקב ישראלי שנולד מתוך אהבה ותשוקה ליין, היקב הוקם בסוסיא ב 2009 על ידי אלעד ונאוה מובשוביץ. הורים ל 4 בנות שהקימו את היקב מתוך אהבה לארץ ישראל הקמת יקב וגידול גפנים. “אבא שלי וסבא שלי חקלאים, לאבא שלי יש מכוורת של דבש וכרמים, וככה הגעתי לעולם הזה” מסביר אלעד. ההורים של אלעד היו חלק ממקימי סוסיא.
עבור ענף היקבים, המלחמה הגיעה ממש בסוף עונת הבציר, העונה הכי עמוסה ביקב, לצד העומס של מארזי היין של חגי תשרי. עוד באותו יום אלעד גויס, עלה על מדים ונסע, ומאז משרת במילואים ביחידה מובחרת, נכנס ויוצא מעזה ועושה משימות בעוטף.
העובדה כי אלעד מגויס החל מפרוץ המלחמה, מקשה מאוד על ניהול ופיתוח העסק. “הראש נמצא בשטח, וכשאני בבית אני רוצה להשקיע את מעט הזמן שקיבלתי למשפחה שלי”, אומר אלעד.
יקב מוניץ של האחים שראל ואיתי מוניץ
האחים מוניץ גויסו בתחילת המלחמה והשאירו את פעילות היקב מאחור.
שראל, היינן של היקב, הוא איש אקדמיה. המחקרים שלו בתחום גפני יין זוכים לתהודה עולמית. איתי מנהל את היקב ולמעשה מכהן כ”שר החוץ” שלו. ב-7 באוקטובר שניהם התייצבו למילואים.
האחים משרתים במילואים יחד (למעשה אחד מהם, הוא המפקד של השני) האחים הוצבו בצפון.
במשך שבועות ארוכים הם השתתפו בתרגילים גדודיים, שדאגו למוכנות וכשירות לכל תרחיש אפשרי בגזרה הצפונית. לאחר חודשיים בצפון הועברו השניים לעזה, שם עסקו בתפקיד לוגיסטי של ארגון, ניהול, ציוד ותדרוך של שיירות.
את השוברים למנות יש לרכוש באתר מועדון בהצדעה: שוברי אוכל לפסטיבל

דוכנים נוספים של מילואימניקים עם תעודת כשרות – לגזור ולשמור:
- משק לפלר: משק חקלאי אורגני משפחתי המתמחה בעגבניות שרי מהשפלה
- Gvinage: מחלבת גבינות עיזים מחוות רום שבגליל
- Time for chillout: שייקים, אסאי, פירות ועוד
- עלמא: מרקי קובה אותנטיים
- המטבח התימני: ג’חנון של אדיב ברוך
- אדמה ברמה: פירות יער מובחרים
- PIECE OF NATURE: ממתקי שוקולד טבעוני של דור עזרא
- זוטא: ממרחים, תבלינים וצנצנות מהגליל
- STROOPY: סטרופ וופל הולנדי של אריאל
- yogo mix: קינוחי יוגורט
- תבליני כהן: דבש וזיתים מקומיים
- חיות בר: קוקטיילים מבוקבקים
*שימו לב – לא כל המציגים בפסטיבל עם תעודת כשרות / יתכנו שינוי כשרות ולכן מומלץ לבדוק במקום עצמו את הכשרות של כל מציג/ה. ט.ל.ח.
את השוברים למנות יש לרכוש באתר מועדון בהצדעה: שוברי אוכל לפסטיבל

מוזיקה, אווירה ואירועים מיוחדים
בנוסף לדוכנים ועסקי האוכל, בפארק שרונה יהיו סלי פיקניק וגם שיח מיוחד של ידין גלמן ב-7.5 בשעה 19:00 בערב ב”ביר גארדן” בהרשמה מראש. ידין גלמן שנפצע בשבעה באוקטובר בעת שלחם בקיבוצים בעוטף, יספר את סיפורו האישי.
בנוסף, כדי להפוך את החוויה למושלמת, הפסטיבל ילווה באווירה חגיגית, הופעות חיות ודיג’יים שינגנו מוזיקה טובה לאורך כל היום.
בנוסף, יתקיימו פעילויות לכל המשפחה בפארק שרונה ובשיתוף עיריית ת”א-יפו, בימי רביעי וחמישי בין השעות 16:30-19:00.
בין הפעילויות – הצגות ילדים ויציריה וביום שישי תתקיים הופעה מיוחדת של להקות צבאיות בפארק שרונה. הכניסה חופשית ובחינם לכולם.
את השוברים למנות יש לרכוש באתר מועדון בהצדעה: שוברי אוכל לפסטיבל

פסטיבל האוכל של ”בהצדעה” בשרונה מרקט: בימים רביעי-חמישי , 7-9.5.25 , בין השעות: 10:00-22:00, שישי בין השעות: 9:00-16:00
את השוברים למנות יש לרכוש באתר מועדון בהצדעה: שוברי אוכל לפסטיבל
לא רוצים לפספס מה חדש באוכל הכשר? עקבו אחרינו באינסטגרם.
רוצים לקבל עידכון על ארוחות ואירועי דתילישס ? << לחצו כאן >>