אתמול הדלקנו נר ראשון של חנוכה, ואין זמן מתאים מזה לספר לכם על תוצאות סקירת הסופגניות שלנו לעונה זו 🙂
ווידוי אישי
אפתח בוידוי שהוא קצת כפירה: באופן אישי, אם כבר פחמימה מטוגנת, אני בכלל מעדיף לביבות. אבל מצווה זו מצווה וכמובן מצוות אכילה אנחנו מקיימים בהידור, ולכן התכנסנו בשבוע שעבר בערב ירושלמי חורפי במלון וולדורף אסטוריה, לערוך את סקירת הסופגניות השנתית של דתילישס ו- אמהות מבשלות כשר, עליה ניצח השף קונדיטור המוכשר של המלון (ושל מלון הילטון ת״א) עידן חדד כשלצידו השף קונדיטורית האלופה קרן קדוש ושלושה חברי קבוצה נהדרים שזכו בפעילות שערכנו וסייעו לנו במלאכה.
11 הנבחרות
ניסינו לרכז בסקירה מגוון של קונדיטוריות שלכל אחת הייחודית שלה, ואכן כמעט כל קונדיטוריה בלטה עם מאפיין מיוחד משלה.
בסקירה השתתפו אחת עשרה קונדטוריות שבחרנו מתוך עשרות מועמדות, לאחר תחקיר שערכנו ופידבקים רבים שקיבלנו עליהן.
ואלו הן (לפי סדר אקראי בהחלט):
- פיקה – תל אביב
- קונדטוריה ווייס – תל אביב
- ביסקוטי – בני ברק
- וופל פקטורי – ירושלים
- פטיסייר – מעלות
- ביגה – פריסה ארצית
- קונדטוריה וניל – רמת גן
- גולדיס – ירושלים
- קונדטוריית ניחוחות חיים – נתיבות
- רולדין – פריסה ארצית
- טאטי – פריסה ארצית
יוסי אטינגר, דתילישס שף קונדיטור עידן חדד, הילטון וואלדרוף אסטוריה
ולפירוט בקצרה:
בסופגניות של ביסקוטי, אהבנו מאד את האריזה והנראות (קופסת קרטון ייעודית ל-6 סופגניות מחולקות לתאים ששומרים היטב על הסופגניות), וכן את ההשקעה בטופינג והגודל המדויק. גם במבחן הטעם הסופגניות נהדרות, כשבלטו לטובה הן הסופגניה הקלאסית שנהנתה מיחס נכון של בצק וריבה והן סופגניית ה- Peanut Butter & Jelly – סופגניה במילוי קונפיטורת תות, ציפוי גנאש חמאת בוטנים, קראמבל חמאת בוטנים, וממתק שוקולד לבן ובוטנים.
בסופגניות של ביגה, מעבר להיותן בכשרות מהדרין, מדובר בסופגניות אפויות וללא גלוטן, כך שהן נותנות פיתרון נאה לשוחרי בריאות ולמנועים מגלוטן, ועדיין למרבה השמחה הבצק שלהן מצליח להיות טוב ולא מאד רחוק מהדבר האמיתי.
מקונדיטוריית וניל אהבנו גם הפעם את הסופגניה הקלאסית, הישנה והטובה. זו מהמקורות, עם ריבת התות, שהיתה בגודל בינוני ונוח עם מילוי נדיב, ובצק אוורירי נהדר.
קונדטוריית FIKA, השוודית מתל אביב, אף היא בעסקי הבריאות, והסופגניות שלה אפויות אף הן. ההשקעה המיוחדת פה היא בסוגי המילויים המקוריים להפליא, למשל: סופגניית זעפרן עם קרם פיסטוק שבלטה לטובה, רוברב ומרנג איטלקי וקרים צ׳יז עם בזיליקום.
קונדיטוריה וויס שוב נתנה בראש עם סופגניית הפרג הנפלאה, המתאימה אמנם לחובבי הז׳אנר בעיקר, אבל אפילו אנשים שאינם מכורים לפרג יוכלו להעריך את איכותה.
סופגניות הממתקים של וופל פקטורי עוררו את היצרים הילדותיים שבנו והפליאו עם טעמי ילדות אהובים כמו קינדר בואנו, פררו רושה, לוטוס ועוד.
הסופגניות המוגזמות ביותר, היו של פטיסייר. בנראות, בגודל, במילוי ובטופינג. גם הטעמים מוגזמים ומושחתים – למשל סופגניית בייגלה מלוח במילוי ממרח בייגלה קראנצי, ציפוי שוקולד לבן ושברי בייגלה, עוגית בייגלה ענקית עם ממרח בייגלה – נסו לעשות בזה ביס.
גולדיס, המעדניה הירושלמית הוותיקה שנהנת אף היא מכשרות מהדרין, פיתחה השנה שתי קולקציות ייחודיות. האחת מופרעת במיוחד – של סופגניות בשריות במילויים כמו אסאדו בציר ירקות שורש; פטה כבד וריבת אוכמניות; או עראייס. ולצידה קולקציית סופגניות פרווה אף היא עם טעמים מקוריים כמו שוקולד וויסקי; טארט לימון או אספרסו נהדרת.
הסופגניות של ניחוחות חיים, הקונדיטוריה האהובה מנתיבות הצטיינו במיוחד גם השנה, בבצק, בנראות, בטעם ולמעשה בכל פרמטר. אנחנו אהבנו במיוחד את סופגניית הסנט הונרה המעולה וכמובן גם את זו עם הפיסטוק המככבת באופן מסורתי.
מהסופגניות של טאטי ניתן השנה להנות לראשונה בכשרות תודות לשיתוף פעולה עם רשת אילנס, וכך זכינו להנות מסופגנית מנגו פסיפלורה מעולה במילוי קרם פסיפלורה ומרמלדת מנגו. ציפוי שוקולד לבן ופסיפלורה.
וכמובן, בלי רולדין, ממלכת הסופגניות של ישראל, אי אפשר. וזה מוערך במיוחד כשמדובר ברשת כה גדולה, שמצליחה לשמר את איכות הסופגניות וכמובן את נראותן. וכן- בקטוגריית הנראות קשה להתחרות בתוצאות של רולדין. כל סופגניה מעשה אמן כאילו יוצרה בפינצטה. במבחן הטעם אהבנו את סופגניית ה- ROYAL TRUFFE – עם גנאש השוקולד, גלסאז' נואר ושברי שוקולד חלב.
ולבסוף, הסופגניות של השף קונדיטור עידן חדד ושל קפה קדוש לא השתתפו בסקירה בשל השיפוט, אבל כיוון שאנחנו מכירים אותן היטב – אל תחשבו על להחמיץ אותן החג הזה ❤️
חנוכה מאור ושמח, טעים וכן – גם משמין לכולם ☺️