ספרה קיטשן בר – היינו שם (פעמיים) וחזרנו עם רשמים מלאי תשוקה

קולמוסים רבים כבר נשתברו בקהילת דתילישס על מסעדת ספרה. בגרגרתנו כי רבה, ביקרנו בה ממש כשהיא נפתחה, ביום השני להיווסדה, אבל לא כתבנו עליה משני טעמים. הראשון, כי כבר אז היו פוסטים רבים ויפים עליה; והשני, כי ככלל אנחנו לא ממהרים לשפוט מסעדה, לטוב או למוטב אחרי ביקור בודד שנערך בשבוע הפתיחה. אבל עכשיו, אחרי הביקור השני שלנו בספרה, ביקור שהיה שוב כה מוצלח, זה יהיה ממש ״אַל תִּמְנַע טוֹב מִבְּעָלָיו״ שלא לספר על המסעדה.

את ההשקעה תראו מיד – הכניסה למסעדה (צילום דתילישס)

אבן שואבת לכל גווני הקשת הישראלית

כן, למקרה שיש כאן מעטים שעדיין לא שמעו על המקום הנפלא הזה, או שעדיין לא הכניסו אותו לרשימת ״המקומות שחובה לבקר בהם, כבר אתמול״ (מה, אין לכם כזו?!). ועתה שמעו נא חברים מומחים. מדובר במסעדה שבחודשים הספורים מאז שנפתחה, הפכה לאבן שואבת לכל גווני הקשת הישראלית, ללא קשר להיותה כשרה. מסעדה חוצת מגזרים. מסעדה בה תוכלו לראות למכביר אנשים שכל קשר בינם לבין כשרות מקרי בהחלט, שעולים אליה לרגל פשוט כי היא מעולה. קדמו לה על המשבצת הזו, של מסעדות קונצנזוס, מסעדות מעטות, כמו למשל פסקדו, המיתולוגיה האשדודית (וגם לוטה הטבריינית המסתמנת ככזו, אבל זה לפעם אחרת…).

צייר: שף בני מדר (צילום דתילישס)

סוד ההשקעה בחומרי הגלם – לכל נתח ספק אחר

את ההשקעה במסעדה תראו מיד, ניכר שלא חסכו כאן במאומה. הצוות הענק והמסור, החללים הגדולים והמובחנים, האקוסטיקה שתוכננה היטב והחלוקה האדריכלית החכמה – המאפשרים אווירה רגועה גם כשהמסעדה מלאה. את ההשקעה בגלם גם תרגישו היטב, רק אוסיף על זה פרט מהותי שכנראה אינכם יודעים: בניגוד לחלק ניכר מהמסעדות שעובדות עם ספק בשר אחד או שניים, כאן כל נתח בשר מסופק על-ידי ספק אחר. כי לכל ספק המומחיות שלו. כך למשל, הצלעות מלגזיאל, הסינטה מנברסקה ויתר הנתחים מספקים רבים נוספים ומיוחדים.

סינטה נברסקה (צילום דתילישס)

המנות שאסור לוותר עליהן

לא אלאה אתכם בתיאורי המנות, פוסטים רבים ומפורטים נכתבו עליהן. אומר רק שכולן ללא יוצא מן הכלל היו נהדרות ושהפייבוריטיות שלנו שעליהן אסור לוותר הן: מנת הגרבלקס סלמון, הנכבש פה כמובן עצמונית, ומוגש על בריוש עם סלט ביצים נהדר, כשמלמעלה חותמת את הביס היפה ביצת שליו רכה ועיגולי קוויאר אדום.

ביס שאי אפשר לסרב לו – מנת הגרבלקס סלמון (צילום דתילישס)

עוד מנה שאתם חייבים לעצמכם, בפרט אם אתם חובבי חלקי הפנים (כמונו), היא סיגר חלקי הפנים – זה העוטף בחום שקדי עגל ומוח פיקנטיים המוגשים עם איולי אריסה וכוסברה, לאיזון מעודן. בעיקריות, אל תחמיצו בשום אופן את הסינטה, זו שבזמן קצר כבר הפכה לאייקונית ומזוהה עם המסעדה – ובצדק רב. הנתח ניצלה פה במדויק (בשתי ההזדמנויות השונות שאכלנו), ומוגש ברוטב בקר עם אספרגוס וכמהין, וכמובן – הניוקי הנימוחים ומעודנים. גם את פילה העגלה הגלילית, המוגש ברוטב פורט וערמונים – אימצנו בחום, ולא פחות הימנו את התוספת לצידו: גראטן תפוחי אדמה, שחום ופריך להלל.

המלצת המומחים: לא לוותר על הראשונות (צילום דתילישס)

קינוחים וקוקטיילים – שלמות

הקינוחים פה אף הם חגיגה, לחיך וגם למצלמה. אם זו הספירלה שוקולד היפייפיה וטעימה, המשלבת טעמים מלוחים ומתוקים, ומרקמים קריספיים לצד רכים; ואם זו המגנום נוצ׳לה המושחת, המשלב אף הוא את הטכניקה, כאשר פה מככבים קרם נוגט עטוף בשוקולד עם פופקורן מלוח וגלידת נוצ׳לה. ומילה על השתיה – הקוקטיילים שנרקחו ומוקסולגו במיוחד לטובת המסעדה כאן, ייחודיים וטובים, וניכר שגם בהם הושקעה מחשבה מרובה, והתוצאה מדברת בעד עצמה.

קוקטיילים שנרקחו ומוקסולגו במיוחד למסעדה (צילום דתילישס)

ובשורה לסיום – החל מימים אלו המסעדה תהיה פתוחה גם בשעות הצהריים, עם תפריט ייעודי. אמנם לא עסקי, אך נגיש במעט יותר מתפריט הערב. את הפרטים המלאים על שעות הפעילות תוכלו לקרוא כאן.

איפה: ספרה – Sphera Kitchen & bar
מתי: א' עד ה', 12:00-15:30, ומדי ערב החל מ-18:00
כתובת: המדע 18, פארק המדע רחובות
כשרות: רבנות רחובות
טלפון: 0723922099

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close