״הִנֵה מַה-טּוֹב וּמַה נָעִים שֶבֶת אַחִים גַּם יָחַד״. זהו הפסוק שמסכם טוב מכל את הארוחה שקיימנו בליל אמש, ואת שתי הארוחות שקדמו לה באותה סדרה.
הארוחה התקיימה במסעדת הרברט סמואל הנהדרת בהרצליה. בשיתוף עם יקב הרי גליל. יקב בר קיימא מקיבוץ יראון ומהטובים שביקביי ארצינו. על שולחן אחד ארוך הסבו חברי הקהילה מקצוות הארץ. זוג צעירים דתיים בשנות העשרים המוקדמות לחייהם, שניהם אנשי צבא מתחום המודיעין מהצד האחד. ושלישיית חברי ילדות מסורתיים וגלויי ראש מהעיר לוד בשנות הארבעים לחייהם מהצד השני. זוג חרדים מזרחי ירושלמי מהעבר האחד, וזוג דתי לאומי מזרח אירופאי מגבעת שמואל מהעבר השני. זוג חסידים ירושלמי מפה, ושני חברים מתחום ההייטק משם. ובתווך איש הפרסום וחברו היועץ הפוליטי.
פסיפס נהדר ומופלא של חברי קהילה מקצוות הארץ, המשקף את המיקרו-קוסמוס של הקהילה הזו כולה, ובכלל את הארץ היפה בה אנו חיים, קהילות שונות, מגזרים שונים, ועדות שונות – זו לצד זו.
אז לפני הקולינריה המופלאה – עליכם, חברי הקהילה, גאוותנו הגדולה.
ומכאן, לקולינריה הנהדרת עליה הופקד שף המסעדה, אביאל סנדרוסי המוכשר
התפריט הנדיב, שכלל לא פחות משמונה מנות ונבנה במיוחד עבור הארוחה, לווה לכל אורכו עם יינות הדגל של יקב הרי גליל, יראון רוזה שעושה חשק שלא יסתיים הקיץ לעולם, אור ברברה המלטף, אלון לבן מרענן וסירה כרם הסלע השמיימי.
את היין מזג עומרי יצחק מהיקב, סומלייה מוכשר ורב פעלים, שהפליא להסביר על כל יין ויין בחיוך ובחן, ועימו אבי, יינן צעיר ומוכשר שבקרוב מסיים התמחותו ביקבים מובחרים בחבלי ארץ מופלאים באיטליה ובספרד.
ומה בתפריט?
באוכל פתחנו בטונה אדומה נאה עם איולי לימון כבוש וקריספי קינואה; המשכנו לסשימי אינטיאס בקראמבל פיסטוק (שהיה כה מיוחד שניצלתי את קשריי במטבח ואכלתי 3 הימנו, אבל אל תגלו); קונפי ארטישוק ירושלמי עם ביצה עלומה; מרק עגבניות עם מנעד טעמים נדיר ומאוזן; וחתמנו פרק זה בקבב בר ים על קרם פלפלים עם טחינה, מנסה נוספת שחרף גודלה הנדיב הותירה טעם של עוד.
לאחר מרענן חיך שאפילו הוא הצליח להפתיע, גלידה מתובלת ומיוחדת, עברנו לפרק הבשרים: סינטה אדמדמה, משויישת ויפייפיה, עשויה בדיוק במידה – על קרם תרד עם גרטן תפוח אדמה ובטטה; ואיך לא – צלעות הטלה המיתולוגיות של המסעדה, מקוצבות ועשויות לעילא, וכאילו בהן לא די – פסטיית טלה ושורשים יחד איתן.
סיום מתוק של התחלה חדשה
את הפרק המתוק ציינו עם פרלין פיסטוק ואמרנה; פחזניית לוז וקרמל מלוח; ולהבה חמוצה ומקפיצה ויצרתית מבית מדרשו של השף קונדיטור גל, שכוללת קרם לימון עם צ׳ילי חריף.
אז אנחנו כבר מחכים לסדרת הארוחות הבאה שנקיים, במסעדה מופלאה בארצנו היפה, עם יקב שיודע להפיק את המירב מארץ זבת חלב, בדיוק כמו השידוך המופלא בין הרברט סמואל לבין יקב הרי גליל.
לא רוצים לפספס שום מידע? עקבו אחרינו באינסטגרם.
רוצים לקבל עידכון על האירועים הבאים? << לחצו כאן >>