שביל התבלינים – מסע השורשים של שף נמרוד נורמן
התבלינים הסוד הכמוס של כל בשלן חובב ושף עילי, מקבלים פרשנות מחודשת בפרויקט מלא ניחוחות וטעמים במסעדת 02 הירושלמית. לבניית התפריט המיוחד יצא שף נמרוד נורמן ממסעדת 02 למסע שורשים בעקבות התבלינים ויצר את שביל התבלינים האישי שלו – במשך עשרה ימים החל מה – 6.2 ועד – 14.2 ניתן יהיה לפגוש שלל מנות בפרשנות ובתיבול הייחודי שלו במסעדת 02 הממוקמת במלון ענבל הירושלמי לצד התפריט הקבוע והספיישלים של המסעדה.
סוד הקסם של התבלינים
הם משדרגים כל מנה, אם בטעם או בצבע, בהבזק של תערובת תבלינים מנה יכולה להשתנות ולקבל נפח וכיוון אחר ומקורי. התבלינים הם חומר הגלם האולטימטיבי שמצליח לספר סיפור, ולכוון לרגשות עוד לפני שאפילו טעמתם את המנה. מהתבלינים הקלאסיים- פפריקה, פלפל שחור, כמון, כורכום, קינמון דרך האקזוטיים- בהרט, הל, קארי למקומיים: מרווה, זעתר, אורגנו ועד הנדירים מחלב, סומק, זעפרן ועוד, כל תבלין פורט על נימי טעם וזיכרון שונים. את כל העושר הצבעוני ומלא הטעמים הזה החליטו לקחת במסעדת 02 הירושלמית צעד אחד קדימה וליצור תפריט שיוגש במשך עשרה ימים בלבד ובו שלל תערובות תבלינים ייחודיות שחקר ואת חלקם אף רקח שף נמרוד נורמן.
מסע שורשים למקור התבלינים
"חזרתי אחורה, לספרות ולשווקים בכדי להבין מהיכן מגיעים התבלינים. הרי התבלין לא גדל בשק כמו שאנו חווים בשווקים." מסביר שף המסעדה נמרוד נורמן את התהליך שעבר במסע. "נחשפתי להרבה ניחוחות וטעמים ובחרתי מגוון מצומצם של תבלינים, חלקם מוכרים יותר וחלקם פחות. רובם מגיעים מכל קצוות תבל ונפגשים אצלנו בתפריט מינימליסטי שנותן לתבלינים המשובחים ביותר מקום לזהור, להעצים את שאר חומרי הגלם בצלחת וזאת מבלי להאפיל עליהם".
בין המנות שיוגשו במסגרת "שביל התבלינים" תוכלו למצוא:
פיתה שמנמנה מבצק . חילבה. מחאמרה תבלינים
קולקציית עגבניות. שורש סלרי. זרעי סלרי. סומק. קצח. פלפל חריף
סשימי אינטיאס. פלפל ארוך. תות שדה. שמן קפיר ליים. היביסקוס
פלמידה. תמרינדי. ג׳ינג׳ר. לימון פרסי. פלפל טימוט. גרגרי חומוס
סיגר ברווז. חבושים. אדוויה טלה. נזיד עדשים. גולפאר. עשבי תבלין
סינטה מיושנת. פלפל אורפה. שום שחור. פריקה. הל שחור צוואר טלה.
אינג׳ירה. ברברה פלפלת אדומה. מרמלדת תפוזים.
לקינוח: סבלה פיסטוק הל . גלידת מחלב. סורבה שוקולד מריר
לצד התפריט : ג׳ין. תות שדה. סירופ קליפת לימון. זעפרן ישראלי
איפה: O2 Restaurant
מתי: בין התאריכים 6.2 ועד – 14.2
כתובת: מלון ענבל, זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים
כשרות: רבנות ירושלים – שמיטה לחומרה
טלפון: 02-675-6649
להזמנת שולחן לחצו: כאן
לא רוצים לפספס מה חדש באוכל הכשר? עקבו אחרינו באינסטגרם.
רוצים לקבל עידכון על ארוחות ואירועי דתילישס ? << לחצו כאן >>