נשים יוצרות קולינריה בשרונה מרקט שנה שלישית – מזקקת הולנדר (צילום איתמר גינזבורג)
לכבוד שבוע האישה הבינלאומי, פרויקט נשים יוצרות קולינריה חוזר זו השנה השלישית בימים חמישי ושישי, בתאריכים 6-7 במרץ
שרונה מרקט, בשיתוף אשת האוכל יולי איז’ק, בפרויקט שכל כולו רוח נשית, טעימה וצבעונית על שלל מופעיה. האירוע ייערך בשרונה מרקט בתל אביב בסוף השבוע בו חל יום האישה הבינלאומי, בימים חמישי ושישי, ה-6-7 במרץ, ובו יקחו חלק נשים מכל הארץ, מהגליל ועד הערבה, מהקיבוץ דרך המושב ועד לעיר, המייצגות את כל קשת החברה על גווניה, ויחד מרכיבות את הפסיפס הרבגוני והייחודי של החברה בישראל.
החגיגה הזאת היא הזדמנות, בייחוד בתקופה זאת שבה נציגות נשית היא ממש לא עניין שבשגרה, לעשות כבוד לשפע הנשים המוכשרות שלוקחות חלק משמעותי בתעשייה הישראלית, ולשלב בין שוק האוכל הגדול בישראל- שרונה מרקט, לנשים יוצרות מובילות תחת קורת גג אחת.

קול ובמה ליצירה נשית מגוונת מכל קצוות החברה
במשך יומיים, יתארחו שפיות, גלידאיות, מגדנאיות, רוקחות שמנים ומוצרי קוסמטיקה טבעית, חקלאיות ויינניות, כולן תחת קורת גג אחת, בשרונה מרקט בתל אביב. הללו יציעו ממיטב התוצרת שלהן — ממאפים מסורתיים, דרך דגים מעושנים, חליטות בריאות או שמנים אתריים בעלי סגולות ארומתרפיות, גלידות בטעמים מסעירים, עוגיות מושחתות, פרלינים שמבוססים על פירות וצמחי תבלין מקומיים, צנצנות ירקות אורגניים מותססים, ריבות מיוחדות, שמן זית מקומי, סילאן זני ועוד.
האירוע נועד לתת קול ובמה ליצירה נשית מגוונת מכל קצוות החברה; יתארחו כאן דתיות וחילוניות, דרוזיות, יהודיות וערביות – הפסטיבל כולו מופק באווירה חברתית ומיועד לתת במה וחשיפה לנשים להציג ולמכור את המוצרים שלהן, כשכל ההכנסות מהמכירות עוברות ישירות אליהן, והדוכנים מוקמים עבורן ללא עלות.

רשימת המציגות עם תעודת כשרות בפסטיבל – לגזור ולשמור
- גילי שיאל, מתכנתת בעבר ונטורופתית בהווה, מקיבוץ סמר שבערבה, תציע תמרים אורגניים וכן סילאן ארטיזנלי מזני תמרים שונים כמו ברהי ודקל נור, שנחשב מהטובים והמשובחים בארץ.
- לאה צרפתי, חרדית ואם לשישה, פתחה לפני עשור מפעל לדגים מעושנים בשילת, אחרי שניסתה במשך זמן רב לשחזר את טעם הסלמון המעושן שאכלה בילדותה בקנדה. היא תציע שלל דגים מעושנים כמו סלמון קלאסי, טונה ופילה הרינג.
- רני הולנדר, ממזקקת הולנדר המשפחתית בהרי ירושלים ודור חמישי לייצור משקאות אלכוהוליים, תציע שלל תזקיקים אלכוהוליים כמו ליקרים ושנאפס מחומרי גלם טבעיים, כמו שנאפס תפוחים וליקר משמשים.
- שיר מלון משדרות, פתחה את עסק העוגיות הביתי שלה (שוקולד שיר) בשיא הקורונה. במלחמה היא פונתה מביתה בעת שהיתה בהריון ובינתיים, הספיקה לשוב ולהפעיל את העסק. בפסטיבל היא תציע ממבחר העוגיות הגדול והמושחת שלה.
- רוני ססלוב (.B.Sc. Cl.H), הרבליסטית קלינית מוסמכת, לקטית רפואית ומטפלת גוף-נפש שמגיעה לתחום אחרי שנים בהן פעלה ככורמת וייננית. היא תגיע לפסטיבל עם מותג החליטות וצמחי המרפא שלה “שיקוי”, בו חליטות בשמות היתוליים כמו “כה תקעתי” להרגעת מערכת העיכול או “האוהל האדום” להקלה וסיוע בימי הווסת.
- גאיה לילה, בעלת המותג “בית המרקחת לרגשות” ממשוב מסילת ציון, היא ארומתרפיסטית ורוקחת מוצרים טבעיים ובריאים. היא תציע שמנים אתריים בעלי תכונות תרפוטיות חזקות וכן סבונים, נרות, שעוות פנינים ועוד.
- עפרי ליבני ובן הזוג שלה, עידו, הם בעלי מותג הממרחים “Livney’s” בעמק יזרעאל. הם מציעים מגוון ממרחים ייחודיים בעבודת יד וללא חומרים משמרים.
- נעמה שטרן-ליכט היא מומחית בייצור משקאות מתובלים בצמחים טבעיים, ובעלת המותג Stern-licht herbal tonic. היא מייצרת בכפר יחזקאל סירופים לא אלכוהוליים שניתן להגיש כמשקה לא אלכוהולי וגם כ”מיקסר” ולשדך לאלכוהול. בפסטיבל היא תציע מהטוניקים העשבוניים, הפרחוניים והמיוחדים שלה (שימו לב כי לוורמוט אין כשרות)
- לינה סלוצקין מיקב קדמא שבכפר אוריה, היא הייננית היחידה בישראל שמיישנת את היין בכדי חרס ענקיים (“אמפורה”) כחלק מתהליך הייצור, בטכנולוגיות שמשלבות מסורות עתיקות עם ידע עדכני. בפסטיבל היא תציע מפרוטפוליו היין שלה. (שימו לב, הכשרות רק ליין הלבן – לשאול בדוכן)
*שימו לב – לא כל המציגים בפסטיבל עם תעודת כשרות / יתכנו שינוי כשרות ולכן מומלץ לבדוק במקום עצמו את הכשרות של כל מציגה. ט.ל.ח.


פסטיבל הנשים של ישראל, שרונה מרקט, 7-8 במרץ, חמישי 10:00-22:00 שישי 9:00-15:00
לא רוצים לפספס מה חדש באוכל הכשר? עקבו אחרינו באינסטגרם.
רוצים לקבל עידכון על ארוחות ואירועי דתילישס ? << לחצו כאן >>