מתכון לקוגל ירושלמי אמיתי, כמו במאה שערים

מתכון לקוגל ירושלמי, הכי קרוב לזה שמכינים במאה שערים

לשבת, לחג – ומבחינתנו גם ליום יום – העיקר שיש חמוצים ליד: מתכון של נירית טיירי לקוגל ירושלמי, כמעט כמו זה שמכינים במאה שערים.

  • 400 גרם חבילת אטריות דקות
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס סוכר חום (אפשרי גם סוכר לבן)
  • 1 כפית קינמון
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • מלח
  1. מרתיחים את האטריות בסיר עם מים רותחים ומומלחים כ – 10 דקות עד שהן מתנפחות (לתת להן להתבשל יותר ממה שרגילים בשביל לאכול את האטריות בצורה רגילה)

  2. מסננים את המים, שוטפים את האטריות היטב ומחזירים לסיר

  3. בסיר נוסף שופכים כוס סוכר וחצי כוס שמן ומבשלים על אש קטנה עד שכל הסוכר נמס והופך לקרמל

  4. כשהקרמל מוכן שופכים בזהירות על האטריות המסוננות שנמצאות בסיר הראשון

  5. מערבבים במהירות את הקרמל עם האטריות ומוסיפים את חצי כוס הסוכר הנוספת, את הקינמון , המלח והפלפל שחור (הטעם צריך להיות מתוק מאוד וחריף מאוד)

  6. לאחר הערבוב מחכים קצת שהעיסה תתקרר ומוסיפים את הביצים. כל פעם ביצה אחת ומערבבים מהר שלא תתבשל אלא תתערבב בעיסה

  7. מעבירים לתבנית קוטר 20-22 או אינגלישקייק משומן היטב ומכסים בניר כסף

  8. אופים שעה וחצי בחום של 150°בתנור שחומם מראש

  9. לאחר שלושת רבעי שעה (חצי מזמן האפייה) מסירים את הניר כסף וממשיכים את האפייה לעוד שלושת רבעי שעה עד השמחה יפה ומלאה

באינגלישקייק זמן האפיה יורד לכ – שעה (אפילו פחות)

לא לשכוח חמוצים 🙂

קל להכנה
מטבח יהודי
ארוחה יהודית, חתונה, נוסטלגיה, שבתות וחגים
Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close