
מתכון לקוגל ירושלמי
לשבת, לחג – ומבחינתנו גם ליום יום: מתכון לקוגל ירושלמי, הכי קרוב לזה שמכינים במאה שערים
רכיבים
- 400 גרם אטריות
- 3 ביצים
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס סוכר חום אפשר גם סוכר לבן
- כפית קינמון
- פלפל שחור לפי הטעם
- מלח
הוראות הכנה
- מרתיחים את האטריות בסיר עם מים רותחים ומומלחים כ-10 דק עד שהן מתנפחות (יותר ממה שצריך בישול) ומסננים, שוטפים ומחזירים לסיר
- בסיר שמים כוס סוכר עם חצי כוס שמן ומבשלים עד שכל הסוכר נמס והופך לקרמל – ואז שופכים על האטריות
- מוסיפים עוד חצי כוס סוכר, קינמון ופלפל שחור
- מחכים קצת שיתקרר ומוסיפים את הביצים, כל פעם אחת ומערבבים מהר שלא תתבשל…
- מעבירים לתבנית קוטר 20-22 או אינגלישקייק משומן היטב
- אופים שעה וחצי בחום של 150° (חצי זמן מכוסה נייר כסף, ואז פותחים ונותנים השחמה מלמעלה)
- באינגלישקייק זמן האפייה יורד לכשעה אפילו פחות
הערות למתכון
מומלץ להגיש עם מלפפון חמוץ
לקרמל מומלץ הסוכר חום או הלבן?
חום
יצא מהמם תודה על המתכון –טעים במיוחד!!!!
שבת שלום.