מתכון לקוגל ירושלמי, הכי קרוב לזה שמכינים במאה שערים
לשבת, לחג – ומבחינתנו גם ליום יום – העיקר שיש חמוצים ליד: מתכון של נירית טיירי לקוגל ירושלמי, כמעט כמו זה שמכינים במאה שערים.
Ingredients
- 400 גרם חבילת אטריות דקות
- 3 ביצים
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס סוכר חום (אפשרי גם סוכר לבן)
- 1 כפית קינמון
- פלפל שחור (לפי הטעם)
- מלח
Instructions
- מרתיחים את האטריות בסיר עם מים רותחים ומומלחים כ – 10 דקות עד שהן מתנפחות (לתת להן להתבשל יותר ממה שרגילים בשביל לאכול את האטריות בצורה רגילה)
- מסננים את המים, שוטפים את האטריות היטב ומחזירים לסיר
- בסיר נוסף שופכים כוס סוכר וחצי כוס שמן ומבשלים על אש קטנה עד שכל הסוכר נמס והופך לקרמל
- כשהקרמל מוכן שופכים בזהירות על האטריות המסוננות שנמצאות בסיר הראשון
- מערבבים במהירות את הקרמל עם האטריות ומוסיפים את חצי כוס הסוכר הנוספת, את הקינמון , המלח והפלפל שחור (הטעם צריך להיות מתוק מאוד וחריף מאוד)
- לאחר הערבוב מחכים קצת שהעיסה תתקרר ומוסיפים את הביצים. כל פעם ביצה אחת ומערבבים מהר שלא תתבשל אלא תתערבב בעיסה
- מעבירים לתבנית קוטר 20-22 או אינגלישקייק משומן היטב ומכסים בניר כסף
- אופים שעה וחצי בחום של 150°בתנור שחומם מראש
- לאחר שלושת רבעי שעה (חצי מזמן האפייה) מסירים את הניר כסף וממשיכים את האפייה לעוד שלושת רבעי שעה עד השמחה יפה ומלאה
Notes
באינגלישקייק זמן האפיה יורד לכ – שעה (אפילו פחות)
לא לשכוח חמוצים 🙂
יצא מאד טוב כל הכבוד פשוט מתכון מושלם שיוצא כמו שמצופה
תקשיבי, זה מתכון מדהים! הכנתי לשבת וזה משהו משהו. שמתי כף פלפל ורק 2 כפות סוכר (חוץ מקרמל), השאר עשיתי בדיוק. תודה ותביאי עוד מתכונים!
אני לא רואה את המתכון של הקוגל…אפשר לשכתוב אותו כאן בקצרה? די דחוף לי…תודה.
תוקן. כעת ניתן לראות את המתכון.
אין מתכון לקוגל ירושלמי!!!!!!
תוקן. כעת ניתן לראות את המתכון.
לא רואה כאן מתכון של קוגל.
יש כאן רק מתכון של עוף….
תוקן. כעת ניתן לראות את המתכון.
המתכון לא תקין. במקום קוגל מופיע מתכון למרק עוף מכובס. אפשר לתקן?
תוקן. כעת ניתן לראות את המתכון.
איפה המתכון של הקוגל שבתמונה?
זה נותן מתכון למרק עוף.
תוקן. כעת ניתן לראות את המתכון.
הקוגל טוב בהקפאה?
אפשר לשים על טורבו?
לקרמל מומלץ הסוכר חום או הלבן?
חום
יקרה זה לא משנה סוכרהחום הוא פחות מתוק סוכר לבן מתוק מאוד וכדי הסוכר הלבן יותר טעים ושאוכלים זה מתוק חריף ואוווו לא לשכוח קינמון אני מאוד אוהבת את זה סמה אפילו 2 כפות לא מלאות הטעם ניפלא אחלה מתכון
אמא שלי לימדה אותי להכין קרמל מ1/3 כוס שמן ו1/3כוס סוכר
היה טעם גן עדן
יצא מהמם תודה על המתכון –טעים במיוחד!!!!
שבת שלום.