מתכון לקוגל ירושלמי אמיתי, כמו במאה שערים

מתכון לקוגל ירושלמי

לשבת, לחג – ומבחינתנו גם ליום יום: מתכון לקוגל ירושלמי, הכי קרוב לזה שמכינים במאה שערים
מספר מנות 1 קוגל
זמן הכנה כולל 2 mins

רכיבים

  • 400 גרם אטריות
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס סוכר חום אפשר גם סוכר לבן
  • כפית קינמון
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • מלח

הוראות הכנה

  • מרתיחים את האטריות בסיר עם מים רותחים ומומלחים כ-10 דק עד שהן מתנפחות (יותר ממה שצריך בישול) ומסננים, שוטפים ומחזירים לסיר
  • בסיר שמים כוס סוכר עם חצי כוס שמן ומבשלים עד שכל הסוכר נמס והופך לקרמל – ואז שופכים על האטריות
  • מוסיפים עוד חצי כוס סוכר, קינמון ופלפל שחור
  • מחכים קצת שיתקרר ומוסיפים את הביצים, כל פעם אחת ומערבבים מהר שלא תתבשל…
  • מעבירים לתבנית קוטר 20-22 או אינגלישקייק משומן היטב
  • אופים שעה וחצי בחום של 150° (חצי זמן מכוסה נייר כסף, ואז פותחים ונותנים השחמה מלמעלה)
  • באינגלישקייק זמן האפייה יורד לכשעה אפילו פחות

הערות למתכון

מומלץ להגיש עם מלפפון חמוץ
מאת: נירית טיירי
רמת קושי: קל להכנה
סגנון: מטבח יהודי
מתאים ל: ראש השנה, שבתות וחגים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Recipe Rating




Close
© כל הזכויות שמורות דתילישס 2021
Close
שינוי גודל גופן
הפעלת ניגודיות