מתכון לצלי בקר

מתכון לצלי בקר

נירית טיירי עם מתכון לצלי בקר – מנה מרכזית שיכולה להפוך כל ארוחת שבת לעשירה
Servings 1 סיר משפחתי
Total Time 5 hours

Ingredients

  • נתח של כ-2 קילו צלי כתף מס 5
  • 5 עלי דפנה
  • 6 פלפל אנגלי
  • עלי סלרי
  • 2 גזר
  • 5 בצלים
  • 8-10 שיני שום
  • 2 סלסלאות פטריות
  • צרור פטרוזיליה / כוסברה
  • חצי כוס יין לבן (לא חובה)
  • תבלינים – כורכום. פלפל שחור ותבלין פילדלפיה
  • שמן זית
  • אפשר גם להוסיף חבילת ערמונים (לא חובה)

Instructions

  • מכניסים את הנתח לסיר גדול עם מים שמכסים אותו, מוסיפים את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, הגזר, הסלרי ובצל 1 שלם מקולף. מרתיחים יחד שעתיים מכוסה
  • לאחר שעתיים מוציאים את הנתח ומניחים על קרש חיתוך גדול כשעה לקירור והוצאת נוזלים. שומרים את מי הבישול לרוטב וכעבור שעה חותכים את הצלי לפרוסות בגודל המועדף עליכם ומטגנים כל פרוסה קלות עם מעט שמן ומניחים בצד (אפשר לדלג על השלב הזה ואחרי הפריסה להכניס ככה לרוטב)
  • קוצצים 4 בצלים ומטגנים בשמן זית, מוסיפים 2 קופסאות פטריות ואת השום ומטגנים כמה דק יחד – ואז מוסיפים כפית כורכום, כף גדושה תבלין פילדלפיה, כפית פלפל שחור ומעט מלח.
  • מוסיפים את היין ונותנים לו לנדף את האלכוהול כמה דקות, ואז מוסיפים חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
  • את הגזר שבישלנו שלם חותכים לפרוסות ומסדרים בסיר את פרוסות הבשר והגזר. אפשר גם ערמונים
  • מסננים את מי הבישול, ומוסיפים לצלי עד כיסוי ומבשלים מכוסה עוד כשעה – שעה וחצי
  • 10 דקות לפני הסוף מפזרים מעל עוד חצי מחבילת הפטרוזיליה
Author: נירית טיירי
Course: בינוני
Cuisine: מטבח מקומי
Keyword: עיקריות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Recipe Rating




Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close