מתכון לפסטייה פרגיות
מתכון של נירית טיירי לפסטייה פרגיות, מושלמת לכל זמן ועת
Ingredients
- 1 חבילה עלי פילו מופשרים
- 1/2 קילו פרגיות
- 2 בצלים
- 1 כף סילאן או דבש גדושה
- קינמון
- שקדים
- חופן חמוציות או צימוקים
- 1 חבילה בצל ירוק או עירית
- פפריקה, מלח ופלפל
Instructions
- את הבצל חותכים לרצועות ומטגנים עם כף שמן בחום נמוך. כשמתחיל להזהיב מוסיפים כף גדושה של דבש או סילאן ומקרמלים את הבצלים
- את הפרגיות חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לבצלים, מתבלים במעט קינמון לפי הטעם, מוסיפים חמוציות ושקדים וקצת פפריקה מתוקה, מלח ופלפל – ומקררים את התערובת
- מניחים על משטח עלה פילו ומשמנים אותו טוב בשמן. במרכז מניחים כף גדושה מהמילוי. ואת הקצוות אוספים פנימה וקושרים עם בצל ירוק או עירית. מניחים בתבנית שקעים משומנת
- מרססים היטב בספרי שמן ואופים בתנור חם 200° עד שמזהיב כ-20 דקות