מושלמת לכל עת: מתכון לפסטייה פרגיות

מתכון לפסטייה פרגיות

מתכון של נירית טיירי לפסטייה פרגיות, מושלמת לכל זמן ועת
Servings 10 מנות
Total Time 30 minutes

Ingredients

  • 1 חבילה עלי פילו מופשרים
  • 1/2 קילו פרגיות
  • 2 בצלים
  • 1 כף סילאן או דבש גדושה
  • קינמון 
  • שקדים
  • חופן חמוציות או צימוקים
  • 1 חבילה בצל ירוק או עירית
  • פפריקה, מלח ופלפל

Instructions

  • את הבצל חותכים לרצועות ומטגנים עם כף שמן בחום נמוך. כשמתחיל להזהיב מוסיפים כף גדושה של דבש או סילאן ומקרמלים את הבצלים
  • את הפרגיות חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לבצלים, מתבלים במעט קינמון לפי הטעם, מוסיפים חמוציות ושקדים וקצת פפריקה מתוקה, מלח ופלפל – ומקררים את התערובת
  • מניחים על משטח עלה פילו ומשמנים אותו טוב בשמן. במרכז מניחים כף גדושה מהמילוי. ואת הקצוות אוספים פנימה וקושרים עם בצל ירוק או עירית. מניחים בתבנית שקעים משומנת
  • מרססים היטב בספרי שמן ואופים בתנור חם 200° עד שמזהיב כ-20 דקות
Author: נירית טיירי
Course: קל להכנה
Cuisine: מטבח ספרדי
Keyword: ראש השנה, ראשונות, שבתות וחגים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Recipe Rating




Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close