מושלמת לכל עת: מתכון לפסטייה פרגיות

מתכון לפסטייה פרגיות

מתכון של נירית טיירי לפסטייה פרגיות, מושלמת לכל זמן ועת

  • 1 חבילה עלי פילו מופשרים
  • 1/2 קילו פרגיות
  • 2 בצלים
  • 1 כף סילאן או דבש (גדושה)
  • קינמון 
  • שקדים
  • חופן חמוציות או צימוקים
  • 1 חבילה בצל ירוק או עירית
  • פפריקה, מלח ופלפל
  1. את הבצל חותכים לרצועות ומטגנים עם כף שמן בחום נמוך. כשמתחיל להזהיב מוסיפים כף גדושה של דבש או סילאן ומקרמלים את הבצלים

  2. את הפרגיות חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לבצלים, מתבלים במעט קינמון לפי הטעם, מוסיפים חמוציות ושקדים וקצת פפריקה מתוקה, מלח ופלפל – ומקררים את התערובת

  3. מניחים על משטח עלה פילו ומשמנים אותו טוב בשמן. במרכז מניחים כף גדושה מהמילוי. ואת הקצוות אוספים פנימה וקושרים עם בצל ירוק או עירית. מניחים בתבנית שקעים משומנת

  4. מרססים היטב בספרי שמן ואופים בתנור חם 200° עד שמזהיב כ-20 דקות

קל להכנה
מטבח ספרדי
ראש השנה, ראשונות, שבתות וחגים
Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close