מושלמת לכל עת: מתכון לפסטייה פרגיות

מתכון לפסטייה פרגיות

מתכון של נירית טיירי לפסטייה פרגיות, מושלמת לכל זמן ועת
מספר מנות 10 מנות
זמן הכנה כולל 30 mins

רכיבים

  • 1 חבילה עלי פילו מופשרים
  • 1/2 קילו פרגיות
  • 2 בצלים
  • 1 כף סילאן או דבש גדושה
  • קינמון 
  • שקדים
  • חופן חמוציות או צימוקים
  • 1 חבילה בצל ירוק או עירית
  • פפריקה, מלח ופלפל

הוראות הכנה

  • את הבצל חותכים לרצועות ומטגנים עם כף שמן בחום נמוך. כשמתחיל להזהיב מוסיפים כף גדושה של דבש או סילאן ומקרמלים את הבצלים
  • את הפרגיות חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לבצלים, מתבלים במעט קינמון לפי הטעם, מוסיפים חמוציות ושקדים וקצת פפריקה מתוקה, מלח ופלפל – ומקררים את התערובת
  • מניחים על משטח עלה פילו ומשמנים אותו טוב בשמן. במרכז מניחים כף גדושה מהמילוי. ואת הקצוות אוספים פנימה וקושרים עם בצל ירוק או עירית. מניחים בתבנית שקעים משומנת
  • מרססים היטב בספרי שמן ואופים בתנור חם 200° עד שמזהיב כ-20 דקות
מאת: נירית טיירי
רמת קושי: קל להכנה
סגנון: מטבח ספרדי
מתאים ל: ראש השנה, ראשונות, שבתות וחגים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Recipe Rating




Close
© כל הזכויות שמורות דתילישס 2021
Close
שינוי גודל גופן
הפעלת ניגודיות