שדרגו את הפסטה הביתית שלכם עם המתכון המיוחד של נירית טיירי: רוטב שמנת מדהים שמתאים גם לרביולי, עם יין לבן, פרמז'ן ומחית כמהין
מתכון לפסטה / רביולי ברוטב שמנת

פסטה מושלמת, עם רוטב שמנת עסיסי ופרמז'ן
- פסטה או רביולי
- חמאה
- יין לבן
- בצל סגול
- פטריות פורטובלו
- פטריות שמפניון
- שום כתוש
- 250 מ"ל שמנת להקצפה (38% שומן)
- 1/4 כוס חלב
- 1 כף אבקת מרק פטריות
- 1/2 כף מחית כמהין
- מלח
- פלפל
מניחים קצת חמאה בסיר ומוסיפים בצל סגול חתוך דק לרצועות – עד שנהיה שקוף
מוסיפים פטריות פורטובלו ושמפניות חתוכות בעובי בינוני ומזהיבים
מוסיפים שום כתוש וקצת יין לבן ונותנים להתאדות בערך דקה
מוסיפים 250 מל שמנת להקצפה 38% שומן, רבע כוס חלב, כף אבקת מרק פטריות, חצי כפית מחית כמהין, מלח ופלפל ומבשלים בחום נמוך
לקראת הסוף מוסיפים פרמז'ן / מוצרלה ומערבבים
לא נותנת לסיר לבעבע, ברגע שמסמיך ומתחיל בעבוע – מכבים
מרתיחים את הרביולי או הפסטה בנפרד – ומבשלים עם הרוטב בערך 3 דקות
