שדרגו את הפסטה הביתית שלכם עם המתכון המיוחד של נירית טיירי: רוטב שמנת מדהים שמתאים גם לרביולי, עם יין לבן, פרמז'ן ומחית כמהין
מתכון לפסטה / רביולי ברוטב שמנת
פסטה מושלמת, עם רוטב שמנת עסיסי ופרמז'ן
Ingredients
- פסטה או רביולי
- חמאה
- יין לבן
- בצל סגול
- פטריות פורטובלו
- פטריות שמפניון
- שום כתוש
- 250 מ"ל שמנת להקצפה 38% שומן
- 1/4 כוס חלב
- 1 כף אבקת מרק פטריות
- 1/2 כף מחית כמהין
- מלח
- פלפל
Instructions
- מניחים קצת חמאה בסיר ומוסיפים בצל סגול חתוך דק לרצועות – עד שנהיה שקוף
- מוסיפים פטריות פורטובלו ושמפניות חתוכות בעובי בינוני ומזהיבים
- מוסיפים שום כתוש וקצת יין לבן ונותנים להתאדות בערך דקה
- מוסיפים 250 מל שמנת להקצפה 38% שומן, רבע כוס חלב, כף אבקת מרק פטריות, חצי כפית מחית כמהין, מלח ופלפל ומבשלים בחום נמוך
- לקראת הסוף מוסיפים פרמז'ן / מוצרלה ומערבבים
- לא נותנת לסיר לבעבע, ברגע שמסמיך ומתחיל בעבוע – מכבים
- מרתיחים את הרביולי או הפסטה בנפרד – ומבשלים עם הרוטב בערך 3 דקות