הקינוח המושלם בקלי קלות: מתכון לפאי תפוחים

מתכון לפאי תפוחים

נירית טיירי מגישה מתכון לפאי תפוחים. הקינוח המושלם שישדרג כל ארוחה

מוצרים לתחתית

  • 1.5 כוסות קמח (חד פעמי חם)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 125 גרם נטורינה (קרה חתוכה לקוביות קטנות)
  • חלמון ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל (או שקית סוכר וניל)
  • 4 כפות סוכר
  • 1 קורט מלח

מוצרים למלית

  • 6 תפוחים
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 1 כף פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 25 גרם נטורינה
  • קורט קינמון
  1. מעבדים את כל חומרי הבצק

  2. מקמחים מעט נייר אפיה ומניחים עליו את הבצק. מקמחים מערוך ופותחים את הבצק לעיגול קצת יותר מגודל תבנית הפאי. הופכים את נייר האפייה על התבנית כשהיא משומנת מעט ומסדרים כדי שיתאים לתבנית הפאי. מורידים את הבצק המיותר ושומרים במקפיא

  3. מחוררים עם מזלג את התחתית וגם אותה מעבירים למקפיא ל-10 דקות, ואז לתנור שחומם מראש ל180° ל10-15 דקות בכדי שיזהיב קצת

  4. בינתיים מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות. מעבירים לסיר ומוסיפים את כל יתר המצרכים למלית. מבשלים תוך כדי ערבוב כ10-15 דק עד שמתרכך

  5. מסדרים את מלית התפוחים מעל תחתית הפאי, ומגרדים מעל את שאריות הבצק ששמנו במקפיא. מפזרים שבבי שקדים ומכניסים לתנור ל30-35 דקות עד להזהבה יפה

כל שלבי ההכנה מחכים לכם בהייליטס – באינסטגרם של נירית

קל להכנה
מטבח אנגלי
קינוחים, ראש השנה, שבתות וחגים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close