מתי אתם אופים את העוגות לשבת? כבר בחמישי או רק ברגע האחרון? כי הדילמה היא קשה. נניח אפיתם את העוגה כבר בחמישי. אתם טועמים במיידי, או אתם מהזן שיש לו דחיית סיפוקים? לי תמיד העוגה עושה עיניים, אבל חכו, נראה מי תשבר ראשונה… והפעם הדו קרב היה עם עוגת הקינמון בסגנון ה’סטיקי באנס’. מאפה בין עוגיות לעוגת שמרים. דביקית, מלאה בטעמים ונאפת הפוך. התוצאה? כזו שאי אפשר לעמוד בפניה.
הנה המתכון: כך תכינו עוגת שמרים קינמון פקאן בסגנון ‘סטיקי באנס’ בצורה הקלה והטעימה ביותר
מתכון לעוגת שמרים קינמון פקאן בסגנון “סטיקי באנס”

שני בנימין מגישה מתכון לעוגת שמרים קינמון פקאן בסגנון "סטיקי באנס"
מרכיבים לבצק
- 530 גרם קמח לבן
- 80 גרם סוכר
- 8 גרם שמרים יבשים
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 120 גרם שמן
- 180 גרם מים חמימים
למלית
- 100 גרם חמאה (נטורינה לפרווה)
- 120 גרם סוכר חום
- כף גדושה קינמון
- פקאן טבעי קצוץ לפיזור
לשכבת ה – ''סטיקי באנס''
- 3 כפות מייפל
- 1 כף גדושה סוכר חום
- פקאן טבעי קצוץ
לסירופ
- 50 גרם סוכר לבן
- 60 גרם מים
בקערת המיקסר עם וו לישה מניחים קמח, סוכר, שמרים, קינמון ומלח ומערבבים קלות
מוסיפים ביצים, תמצית וניל וממשיכים ללוש
מוסיפים את השמן והמים ולשים כ- 7 דקות עד לקבלת בצק רך שנפרד מהדפנות
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, מעצבים לכדור ומעבירים לקערה משומנת להתפחה עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי – שעתיים תלוי במזג האוויר)
בינתיים מכינים את המלית:
בקערה מתאימה למיקרוגל ממיסים את החמאה / נטורינה ביחד עם הסוכר החום והקינמון
מערבבים היטב עד לאיחוד הרכיבים. מניחים בצד להצטנן כשעה. מכניסים למקרר ומערבבים מידי פעם עד לקבלת מרקם של ממרח
לאחר שהבצק תפח, מכינים את התבנית:
מומלץ לרפד את כולה בנייר אפיה – הכי פשוט למעוך את הנייר לכדור קטן ולפתוח, ככה הוא יתמסר לכם ויקל על מלאכת ריפוד התבנית
מניחים בתחתית התבנית את כל מרכיבי שכבת הסטיקי באנס, מורחים טיפה שיתפזר באופן אחיד על כל התבנית
מניחים בצד
הרכבת העוגה:
לאחר ההתפחה מרדדים את הבצק על משטח, פותחים כמה שיותר גדול (אם הבצק מתנגד בשלב מסוים תנו לו מנוחה קלה. הגלוטן עבד קשה והוא צריך מנוחה)
מורחים את המלית, מפזרים את הפקאן הקצוץ, מגלגלים לרולדה מהצד הקצר, פורסים לשבלולים ומניחים בתבנית על שכבת הסטיקי
מניחים להתפחה לכ-45 דקות
מחממים תנור ל 180 מעלות
ומכינים סירופ סוכר:
בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים עד שכל הסוכר נמס לחלוטין
לאחר ההתפחה השניה אופים בתנור 30-40 דקות (תלוי בתנור) עד שהעוגה שחומה ומפיצה ניחוח נפלא בבית
• כשהעוגה יוצאת מהתנור משקים אותה בסירופ סוכר שכבר הספיק להתקרר בינתיים.
• כשהעוגה מתקררת הופכים על צלחת הגשה ככה ששכבת הסטיקי באנס נחשפת במלוא הדרה!
תהנו