מתכון לעוגת גבינה אפויה

מה עוד לא נאמר על עוגת גבינה? היא טעימה, אוורירית, פותחת את הלב ואף פעם לא עוצרת אותך בחתיכה אחת. הנה מתכון לעוגת גבינה אפויה, קצת פחות משלוש שעות ויש לכם ביס חלבי מנצח

עוגת גבינה אפויה

מתכון של נירית טיירי לעוגת גבינה אפויה ומושלמת, שאפשר לצפות בריבת חלב, אוכמניות או קצפת – כל מה שאתם אוהבים
מספר מנות 1 עוגה
זמן הכנה כולל 3 hrs

רכיבים

  • 6 ביצים גדולות או 7 ביצים קטנות
  • 750 גרם גבינה לבנה
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 4 כפות קורנפלור גדושות
  • 1 כוס סוכר אפשר גם חצי כוס
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 1 סוכר וניל
  • גרידת לימון

הוראות הכנה

  • מפרידים חלבונים וחלמונים ב-2 קערות נפרדות גדולות
  • מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר והסוכר וניל, מקציפים כ-3-4 דקות עד שנהיה קצף יציב אבל לא מידי
  • לקערת החלמונים מוסיפים את הגבינות, הפודינג והקורנפלור ומקציפים לתערובת אחידה
  • מאחדים בין 2 הבלילות ומקציפים ממש 10 שניות רק עד ש-2 הבלילות מתאחדות
  • משמנים בחמאה תבנית גבוהה בקוטר 22-20 ס"מ, או סיר ג'חנון (אפשר גם תבנית פיירקס או קוטר יותר קטן אבל העוגה לא תצא גבוהה)
  • מניחים תבנית של התנור עם חצי כוס מים ועליה את התבנית של העוגה
  • מדליקים את התנור על 250 מעלות ואופים 10 דקות
  • מורידים את החום ל-120 מעלות ואופים עוד שעתיים
  • אחרי סיום האפייה משאירים את העוגה בתנור לפחות חצי שעה
  • לציפוי אפשר להשתמש בריבת חלב, ריבת אוכמניות, קצפת, שמנת חמוצה – כל מה שאתם אוהבים

הערות למתכון

אפשר להפחית את כמות הסוכר בחצי, אם בא לכם כמובן 🙂
מאת: נירית טיירי
רמת קושי: בינוני
סגנון: עוגות
מתאים ל: נשנוש מתוק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Recipe Rating




Close
© כל הזכויות שמורות דתילישס 2021
Close
שינוי גודל גופן
הפעלת ניגודיות