מזמן לא רק בברים בבר מצוות בפריפריה: הסיגרים והפסטלים המרוקאים כבשו את את כולנו, מרוקאים ואשכנזים כאחד, כי אין כמו לנגוס בבצק קריספי ומטוגן ולגלות עולם נפלא בתוכו. מתכון של נירית טיירי לסיגר דגים עשיר בטעם:
מתכון לסיגר דגים
קריספי וזהוב מבחוץ, מלא בטעם של ים במפנים. מתכון מנצח לסיגר דגים
- 8 עלי סיגר
- 1/2 קילו פילה דג טחון ((אני השתמשתי בבורי))
- צרור כוסברה
- 4 שיני שום
- 1 כפית שטוחה כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון עמוק / חצי עמוק
- דבק מרבע כוס מים ורבע כוס קמח
במעבד מזון / סלייסר טוחנים את הדג עם הכוסברה השום והתבלינים
ממלאים את התערובת בשקית זילוף ומזלפים על כל עלה סיגר
משאירים מעט שוליים ומקפלים
מורחים בקצה מעט מהדבק שהכנו כדי שהסיגר לא יפתח
מטגנים עד להזהבה יפה של הסיגר
מגישים עם טחינה, אריסה וממרח לימונים. אני הוספתי גם סלט של מלפפון שחתכתי בקולפן ג'וליין, הוספתי צנוניות פרוסות דק ופטרוזיליה ותיבלתי במלח ולימון. מרענן מאד ליד הסיגר