מתכון לסיגרים מתוקים
מתכון של נירית טיירי לסיגרים מתוקים שאפשר למלא באגוזים, פיסטוקים, פקאנים – או כל מה שרוצים
- 1 חבילת עלי סיגר
- 1/2 קילו אגוזים / שקדים / פיסטוקים / אגוזי לוז / פקאן גרוסים
- 4 כפות ריבת תאנים איכותית (או ריבה אחרת שאוהבים)
- קינמון
- שמן להברשה
חומרים לסירופ סוכר
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס דבש
- 1/2 כוס מים
- מקל קינמון
- מיץ לימון
מערבבים את המיקס פיצוחים עם הריבה לעיסה
משמנים עלה סיגר, מקפלים ל-2 ומניחים בקצה, היכן שהקיפול פס עבה מהמילוי. מקפלים את הקצוות ומגלגלים
אפשר לשמן היטב ולאפות 20 דק על 200° – או לחילופין לטגן בשמן עמוק
לסירופ הסוכר מרתיחים יחד את כל המצרכים, מקררים וטובלים כל עלה סיגר בסירופ