מתכון למרק עוף לסעודה מפסקת לפני כיפור

מתכון לקוגל ירושלמי, הכי קרוב לזה שמכינים במאה שערים

לשבת, לחג – ומבחינתנו גם ליום יום – העיקר שיש חמוצים ליד: מתכון של נירית טיירי לקוגל ירושלמי, כמעט כמו זה שמכינים במאה שערים.
Servings 10
Total Time 2 hours

Ingredients

  • 400 גרם חבילת אטריות דקות
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס סוכר חום (אפשרי גם סוכר לבן)
  • 1 כפית קינמון
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • מלח

Instructions

  • מרתיחים את האטריות בסיר עם מים רותחים ומומלחים כ – 10 דקות עד שהן מתנפחות (לתת להן להתבשל יותר ממה שרגילים בשביל לאכול את האטריות בצורה רגילה)
  • מסננים את המים, שוטפים את האטריות היטב ומחזירים לסיר
  • בסיר נוסף שופכים כוס סוכר וחצי כוס שמן ומבשלים על אש קטנה עד שכל הסוכר נמס והופך לקרמל
  • כשהקרמל מוכן שופכים בזהירות על האטריות המסוננות שנמצאות בסיר הראשון
  • מערבבים במהירות את הקרמל עם האטריות ומוסיפים את חצי כוס הסוכר הנוספת, את הקינמון , המלח והפלפל שחור (הטעם צריך להיות מתוק מאוד וחריף מאוד)
  • לאחר הערבוב מחכים קצת שהעיסה תתקרר ומוסיפים את הביצים. כל פעם ביצה אחת ומערבבים מהר שלא תתבשל אלא תתערבב בעיסה
  • מעבירים לתבנית קוטר 20-22 או אינגלישקייק משומן היטב ומכסים בניר כסף
  • אופים שעה וחצי בחום של 150°בתנור שחומם מראש
  • לאחר שלושת רבעי שעה (חצי מזמן האפייה) מסירים את הניר כסף וממשיכים את האפייה לעוד שלושת רבעי שעה עד השמחה יפה ומלאה

Notes

באינגלישקייק זמן האפיה יורד לכ – שעה (אפילו פחות)
לא לשכוח חמוצים 🙂
Course: קל להכנה
Cuisine: מטבח יהודי
Keyword: ארוחה יהודית, חתונה, נוסטלגיה, שבתות וחגים

קראו גם: מה לאכול לפני הצום? המדריך המלא: כך תעברו את יום כיפור בשלום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Recipe Rating




Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close