מתכון למרק עוף לסעודה מפסקת לפני כיפור

מתכון למרק עוף "מכובס"

לשבת, לחג – והכי הכי, במיוחד לסעודה מפסקת לפני צום כיפור. כפי שנהגו בעדות 'אשכנז' לאכול מרק צח עם עוף ''מכובס''.

  • 2 קילו עוף שלם מפורק
  • 2 בצל
  • 2 תפו"א
  • 2 בטטה
  • 2 קישוא
  • 2 גזר
  • 1 קולרבי
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 דלורית
  • 300 גרם דלעת
  • 1 צרור סלרי
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור שמיר
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 3 כפות סוכר
  • מלח
  1. קולפים ושוטפים את כל הירקות ומניחים בסיר רחב ועמוק (חוץ מהפטרוזיליה והשמיר)

  2. מוסיפים את חלקי העוף המפורק לתוך הסיר

  3. מוסיפים מים עד מעל הירקות והעוף

  4. על אש גבוהה עד לרתיחה ראשונה

  5. לאחר הרתיחה הראשונה, מוסיפים את הפלפל השחור, המלח והסוכר, מערבבים ומנמיכים את האש להכי קטן

  6. לאחר 3 שעות להוסיף למעלה את צרור הפטרוזיליה והשמיר

מנהג ההונגרים להגיש לצד המרק צנוניות קרות חתוכות לפרוסות דקות

קל להכנה
מטבח יהודי
יום כיפור, סעודה מפסקת, שבתות וחגים

קראו גם: מה לאכול לפני הצום? המדריך המלא: כך תעברו את יום כיפור בשלום

Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close