מתכון לקוגל ירושלמי, הכי קרוב לזה שמכינים במאה שערים
לשבת, לחג – ומבחינתנו גם ליום יום – העיקר שיש חמוצים ליד: מתכון של נירית טיירי לקוגל ירושלמי, כמעט כמו זה שמכינים במאה שערים.
Ingredients
- 400 גרם חבילת אטריות דקות
- 3 ביצים
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס סוכר חום (אפשרי גם סוכר לבן)
- 1 כפית קינמון
- פלפל שחור (לפי הטעם)
- מלח
Instructions
- מרתיחים את האטריות בסיר עם מים רותחים ומומלחים כ – 10 דקות עד שהן מתנפחות (לתת להן להתבשל יותר ממה שרגילים בשביל לאכול את האטריות בצורה רגילה)
- מסננים את המים, שוטפים את האטריות היטב ומחזירים לסיר
- בסיר נוסף שופכים כוס סוכר וחצי כוס שמן ומבשלים על אש קטנה עד שכל הסוכר נמס והופך לקרמל
- כשהקרמל מוכן שופכים בזהירות על האטריות המסוננות שנמצאות בסיר הראשון
- מערבבים במהירות את הקרמל עם האטריות ומוסיפים את חצי כוס הסוכר הנוספת, את הקינמון , המלח והפלפל שחור (הטעם צריך להיות מתוק מאוד וחריף מאוד)
- לאחר הערבוב מחכים קצת שהעיסה תתקרר ומוסיפים את הביצים. כל פעם ביצה אחת ומערבבים מהר שלא תתבשל אלא תתערבב בעיסה
- מעבירים לתבנית קוטר 20-22 או אינגלישקייק משומן היטב ומכסים בניר כסף
- אופים שעה וחצי בחום של 150°בתנור שחומם מראש
- לאחר שלושת רבעי שעה (חצי מזמן האפייה) מסירים את הניר כסף וממשיכים את האפייה לעוד שלושת רבעי שעה עד השמחה יפה ומלאה
Notes
באינגלישקייק זמן האפיה יורד לכ – שעה (אפילו פחות)
לא לשכוח חמוצים 🙂
קראו גם: מה לאכול לפני הצום? המדריך המלא: כך תעברו את יום כיפור בשלום