ספיישל פורים: מתכון לכרוב ממולא בסגנון ערבי מלפוף

אז מה אתם אוכלים בסועדת חג הפורים? השנה, אתם חייבים לנסות את המאכל המסורתי המגיע מהמטבח ההונגרי, כרוב ממולא. אבל עם טויסט בעלילה. הכרוב המסורתי שנקרא בהונגרית 'קפוסטה' מקבל במתכון של דודי, חופן טעמים וטכניקות ערביות. מה שיגרום לכם אחרי האלכוהול המסורתי של החג, לשיר בערבית ובאידיש ביחד.

הנה המתכון: כך תכינו כרוב ממולא בסגנון ערבי מלפוף בצורה הקלה והטעימה ביותר

מתכון לכרוב ממולא בסגנון ערבי מלפוף

דודי זילברשלג מגיש מתכון לכרוב ממולא בסגנון ערבי מלפוף
Servings 10 אנשים / מנות
Total Time 8 hours

Ingredients

חומרים לכרוב

  • 1 כרוב מלפוף בלדי שטוח. (אפשר גם כרוב רגיל)

חומרים למילוי

  • 2 כוסות פריקי / חיטה מעושנת
  • 1/2 קילו בשר טחון עם שומן
  • 3 בצלים
  • 1 צרור שמיר
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 עגבנייה בשלה
  • מלח (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • 1 כף בהרט

חומרים לרוטב

  • 1.5 ליטר מים
  • 1 כפית סומאק
  • 1/2 כוס סילאן / דבש / דיבס
  • מלח (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • 2 מקלות קינמון
  • 4 עגבניות פרוסות

Instructions

  • להרתיח מים בסיר גדול מאוד שיכול להכיל את הכרוב בשלמותו, לחתוך ולהוציא את ליבת הכרוב ולהעביר לסיר לבישול כחצי שעה.
  • לחילופין אפשר להקפיא את הכרוב ל – 24 שעות ולהפשיר לחלוטין ואז קל לפרק את העלים.
  • לפרק את העלים ולהניח על מגש.
  • לקצוץ את הבצל, עשבי התיבול והעגבנייה.
  • לחמם שמן זית בסיר רחב ולטגן את הבצל עד להזהבה, להוסיף את עשבי התיבול ולטגן עוד כ – 5 דקות.
  • להוסיף את הפריקי ולטגן כ – 2 דקות.
  • להוסיף 3 כוסות מים ולערבב.
  • להוסיף את העגבנייה הקצוצה ולתבל.
  • לערבב היטב ולבשל מכוסה כעשר דקות עד שהמים נגמרים, להנמיך את האש ולבשל כעשר דקות נוספות מכוסה במגבת.
  • כדאי לקרר היטב את המילוי.
  • אופן הסידור בסיר:
  • מסדרים שכבה אחת של עגבניות פרוסות בתחתית סיר שטוח.
  • אופן גלגול הכרוב:
  • פותחים עלה כרוב על משטח העבודה וממלאים בשתי כפות מהמילוי ולגלגל מהודק.
  • מסדרים את הכרוב הממולא בסיר בצפיפות. אחד צמוד לשני.
  • מערבבים את כל חומרי הרוטב ולשפוך על הכרוב הממולא שבסיר שיכסה הכל.
  • לכסות במכסה ולהביא לרתיחה על האש.
  • להנמיך ולבשל כחצי שעה.
  • להעביר לתנור על 140 מעלות ל כ – 6 שעות.

Notes

• כדאי להניח מעל הכרוב צלחת שטוחה וגדולה שתשמור על העסק שלא יתפרק בבישול.
• להקפיד על בישול איטי ואחיד.
 
Author: דודי זילברשלג
Course: קשה
Cuisine: אוכל יהודי, מזרח תיכוני, מטבח הונגרי, מטבח יהודי
Keyword: עיקריות, שבתות וחגים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Recipe Rating




Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close