אתם מכירים מישהו שאומר לא לכנאפה? אם התשובה חיובית, כדאי לכם להסיר אותו מרשימת החברים. בשביל כל השאר, הנה מתכון לכנאפה שיעשה לכם טעם טוב בפה, וריח טוב במטבח
מתכון לכנאפה

מתכון ל-2 כנאפות אישיות
מצרכים לכנאפה
- 250 גרם איטריות קדאיף
- 100 גרם חמאה רכה מאד (שישבה בחוץ)
- 250 גרם גבינת ריקוטה
- 100 גרם מוצרלה מגורדת (או בייבי מוצרלה)
- 1 כף אבקת סוכר
- 50 גרם פיסטוק קלוי (לקישוט)
מצרכים לסירופ לכנאפה
- 1/2 כוס מים
- 1/5 כוס סוכר
- 1 כפית מי ורדים (או תמצית וניל)
- מיץ מחצי לימון
מתחילים עם הכנת הסירופ. מרתיחים יחד את כל המצרכים עד לקבלת סירופ סוכר. מקררים ושומרים
משמנים מעט את המחבת בחמאה
קוצצים את איטריות הקדאיף ומערבבים טוב טוב עם החמאה עד שהכל מצופה
מחלקים חצי מהכמות לשכבה התחתונה ומסדרים על תחתית המחבת
מערבבים את הריקוטה והמוצרלה עם אבקת סוכר ומסדרים חצי כמות מעל איטריות הקדאיף
מקפידים להשאיר שוליים נקיים מגבינה ומניחים את יתרת האטריות מעל
מטגנים בחום בינוני עד שהשכבה התחתונה מתחילה להזהיב
הופכים לצד שני בעזרת צלחת ונותנים לשכבה העליונה הזהבה
שופכים מעל סירופ סוכר
קוצצים את הפיסטוקים ומפזרים מעל לכנאפה
בשביל היופי, כדאי לקצוץ רק חלק מהפיסטוקים שמפזרים מעל הכנאפה, את חלקם להשאיר שלמים