מתכון לחצ'פורי אמיתי, בדיוק כמו בגיאורגיה

תמיד כששואלים אותנו "איזה בצק אתם הכי אוהבים?" אנחנו עונים שזה כמו לשאול איזה ילד שלך אתה הכי אוהב. איזו מין שאלה מוזרה זו? אנחנו אוהבים את כולם במידה שווה. אבל אנחנו מוכרחים להודות שיש לנו מקום חם בלב לחצ'פורי. הנה מתכון לחצ'פורי מאת נירית טיירי:

מתכון לחצ'פורי

מתכון לחצ'פורי קריספי וטעים, עם ביצה רכה כמו שאתם הכי אוהבים
מספר מנות 5 מנות

רכיבים

מצרכים לבצק חצ'פורי

  • 1/2 קילו קמח
  • 1 כף שמרית
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כף סוכר (כף שטוחה, לא להגזים)
  • 1 קורט מלח
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס חלב

מצרכים למלית חצ'פורי

  • גבינה צהובה מגורדת
  • גבינה שאתם אוהבים בולגרית / ריקוטה / קשה
  • 5 ביצים

הוראות הכנה

  • מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר יחד, מוסיפים שמן חלב ומים בהדרגה
  • לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק במרקם רך ומתפיחים כשעה
  • מחלקים ל- 5 כדורים מכסים ומתפיחים שוב כרבע שעה
  • מקמחים את המשטח ומרדדים כל כדור לעלה דק יחסית בצורת אליפסה
  • מערבבים את תערובת הגבינות וממלאים במרכז וצובטים בקצוות לצורת סירה
  • מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים על הבצק מסביב ביצה טרופה ואופים בחום של 200 מעלות כ20 דקות
  • מוציאים, יוצרים גומה במרכז הגבינות ושוברים בפנים ביצה
  • מחזירים לתנור לפי מידת העשייה של הביצה שאתם רוצים (בין 3-6 דקות) ובתיאבון!

הערות למתכון

אהבתם? מוזמנים לאינסטגרם של נירית לעוד מתכונים ושלבי הכנה
מאת: נירית טיירי
רמת קושי: קל להכנה
סגנון: מטבח גיאורגי
מתאים ל: מאפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Recipe Rating




Close
© כל הזכויות שמורות דתילישס 2021
Close
שינוי גודל גופן
הפעלת ניגודיות