מתכון לדלעת ערמונים ממולאת בשר, פטריות וצנוברים
נירית טיירי עם מתכון לדלעת ערמונים ממולאת בשר, פטריות וצנוברים
Ingredients
- 4 יחידות דלעת ערמונים קטנות
- 1/2 קילו בשר טחון – צלעות
- 3 כפות סילאן / דבש
- בצל גדול
- סלסלה פטריות
- צרור פטרוזיליה
- צנוברים קלויים
Instructions
- חוצים את דלעת הערמונים לשניים ומנקים את הפנים
- מיישרים במידת הצורך כדי שהדלעת תעמוד יציב
- מסדרים בתבנית על נייר אפיה ומברישים בשמן כל יחידה
- זורים מלח ופלפל ומורחים דבש/סילאן בערך כפית לכל יחידה
- מכסים היטב בנייר כסף ואופים על 220° כשעה עד שהן רכות
- במחבת גדולה מטגנים בצל קצוץ עד הזהבה ומוסיפים כף סילאן
- מוסיפים פטריות קצוצות ולבסוף את הבשר הטחון ומתבלים במלח, פלפל וראס אל חנות
- אחרי שהבשר התבשל מוסיפים צרור פטרוזיליה ואת הצנוברים ונותנים קצת להתקרר
- ממלאים את כל אחת מהדלעות בתבשיל הבשר ואופים יחד כ-15 דק לספיגת טעמים