מושלם לתקופת החגים: מתכון לפילה דג אפוי עם פירורי לחם. באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
מתכון לדג אפוי עם פירורי לחם
מתאים לארוחת צהריים, מומלץ להגיש עם סלט ירקות בצד
Ingredients
- 800 גרם פילה דג טרי כ- 4 פרוסות של פילה כגון סלמון, סול, מושט
- 8 כפות כמיונז מדולל במעט מים
- 8 כפות פירורי לחם מעורבבים עם מלח גס
- פלפל שחור
- צמחי תבלין קצוצים כגון טימין, מרווה, בזיליקום, כוסברה וכו' (לפחות כוס צמחי תבלין קצוצים)
Instructions
- מניחים את פרוסות הדג על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה
- מורחים את הכמויונז ומפזרים את פירורי הלחם וצמחי התבלין בשכבה אחידה על גבי פרוסות הדג
- אופים בחום בינוני במשך 2-30 דקות (לא יותר מידי על מנת לא ליבש את הדג)
- 5 דקות אחרונות ניתן להעביר לגריל כדי להשחים את הציפוי