ארוחת חג מושלמת: מתכון לבשר ראש

מתכון לבשר ראש

נירית טיירי מגישה מתכון מושלם לשולחן החג: בשר ראש
מספר מנות 6 מנות
זמן הכנה כולל 2 hrs

רכיבים

  • 1.5 קילו בשר ראש נקי וחתוך לקוביות
  • עלי דפנה
  • פלפל אנגלי
  • בצל
  • גזר
  • שמן 
  • פפריקה, כמון ,פלפל לבן או שחור וכורכום לתיבול
  • שום
  • פלפל שאטה מתוק / חריף
  • כוסברה קצוצה
  • 1 חבילה גרגירי חומוס סנפרוסט

הוראות הכנה

  • מרתיחים את בשר הראש שעה וחצי בסיר מכוסה – עם כמה עלי דפנה, פלפל אנגלי, בצל וגזר
  • מוציאים את הבשר, ומסננים את מי הבישול לרוטב
  • מכינים את הרוטב: בסיר רחב שמים שמן בנדיבות ופותחים את התבלינים. מוסיפים כף גדושה פפריקה, כפית כמון ,פלפל לבן או שחור וכורכום
  • מוסיפים לסיר הרוטב ראש שום שלם מפורק (חצי שיניים שלמים וחצי כתושים בכדי לתת טעם לרוטב) ופלפל שאטה. מכניסים את קוביות הבשר ומערבבים
  • מוסיפים את מי הבישול, עד שיכסו את הבשר, ומפזרים חצי מכמות הכוסברה הקצוצה
  • מבשלים על אש נמוכה כשעה, מוסיפים חומוס של סנפרוסט ומבשלים עוד חצי שעה
  • בסוף הבישול מפזרים את שארית הכוסברה הקצוצה

הערות למתכון

שימו לב: לא צריך להוסיף מלח, מראש הבשר ראש כבר מלוח. רק בסוף הבישול לטעום ואם חסר להוסיף מלח
מאת: נירית טיירי
רמת קושי: בינוני
סגנון: מטבח מקומי
מתאים ל: ראש השנה, שבתות וחגים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Recipe Rating




Close
© כל הזכויות שמורות דתילישס 2021
Close
שינוי גודל גופן
הפעלת ניגודיות