מתכון לבשר ראש
נירית טיירי מגישה מתכון מושלם לשולחן החג: בשר ראש
Ingredients
- 1.5 קילו בשר ראש נקי וחתוך לקוביות
- עלי דפנה
- פלפל אנגלי
- בצל
- גזר
- שמן
- פפריקה, כמון ,פלפל לבן או שחור וכורכום לתיבול
- שום
- פלפל שאטה מתוק / חריף
- כוסברה קצוצה
- 1 חבילה גרגירי חומוס סנפרוסט
Instructions
- מרתיחים את בשר הראש שעה וחצי בסיר מכוסה – עם כמה עלי דפנה, פלפל אנגלי, בצל וגזר
- מוציאים את הבשר, ומסננים את מי הבישול לרוטב
- מכינים את הרוטב: בסיר רחב שמים שמן בנדיבות ופותחים את התבלינים. מוסיפים כף גדושה פפריקה, כפית כמון ,פלפל לבן או שחור וכורכום
- מוסיפים לסיר הרוטב ראש שום שלם מפורק (חצי שיניים שלמים וחצי כתושים בכדי לתת טעם לרוטב) ופלפל שאטה. מכניסים את קוביות הבשר ומערבבים
- מוסיפים את מי הבישול, עד שיכסו את הבשר, ומפזרים חצי מכמות הכוסברה הקצוצה
- מבשלים על אש נמוכה כשעה, מוסיפים חומוס של סנפרוסט ומבשלים עוד חצי שעה
- בסוף הבישול מפזרים את שארית הכוסברה הקצוצה
Notes
שימו לב: לא צריך להוסיף מלח, מראש הבשר ראש כבר מלוח. רק בסוף הבישול לטעום ואם חסר להוסיף מלח