ליבי במזרח – פרויקט מזרח אירופה במסעדת 02 (צילום איתמר גינזבורג)
מסעדת 02 במלון ענבל ממשיכה את מסורת הפרויקטים הקולינריים החורפיים. והפעם יקח אתכם השף אברהם פרייזן למסע מרתק במטבחי מזרח אירופה בפסטיבל שייערך בין התאריכים 24.2-13.3.25.
אחרי פרויקט הלדינו המוצלח שצלל למעמקי המטבח היהודי הספרדי, ותפריט "לאט", על טהרת הבישול האיטי. הגיע תורו של 'המטבח המזרח אירופאי'. כאשר תפריט הפרויקט החדש של מסעדת 02 הוא מחווה לאותם מאכלים מזרח אירופיים ששבים עתה מהגלות כשהם מודרניים מתמיד, כשהמרקם והטעם פורטים על נימי זיכרונות הילדות, בעוד שההגשה והביצוע משדרים חדשנות.

תפריט המשוטט בין מטבחי פולין, רוסיה, גיאורגיה, הונגריה, גרמניה ואף משדך ביניהם
פרייזן יצא למשימה – לחקור לעומק את מטבחי מזרח אירופה, הן היהודים והן אלו שלא, מבלי ליפול לקלישאות או לקלאסיקות הברורות מאליהן. התוצאה: תפריט המשוטט בין מטבחי פולין, רוסיה, גיאורגיה, הונגריה, גרמניה ואף משדך ביניהם, כשכל מנה מקבלת את הפרשנות האישית והעכשווית שלו, הן בטעמים והן בפרזנטציה התואמת מסעדת שף. כך, למשל, את החינקלי הגיאורגי הוא ממלא בקונפי שוק ברווז במקום בבשר טחון, ומגיש אותו עם בורשט, המגיע מהמטבח האוקראיני. את הפירוגי הוא בחר להגיש בצורת פרח, ולא בקיפול המסורתי, למלא אותו בדמי-גלאס של כרוב ולהגיש אותו אפוי ולא מבושל.

מאכלים מנחמים עם טעמים עמוקים וכבדים המתאימים לאכילה כשבחוץ קר וסוער
"בחרתי להתמקד במטבח המזרח אירופאי משתי סיבות עיקריות," מסביר פרייזן. "הראשונה היא שהמטבחים האלה הם חורפיים בהווייתם, הן מבחינת חומרי הגלם הנמצאים בשיאם בתקופה זו של השנה, והן מבחינת אופי המאכלים – מאכלים מנחמים עם טעמים עמוקים וכבדים המתאימים לאכילה כשבחוץ קר וסוער. הסיבה השניה היא אישית. נולדתי וגדלתי עם המטבח הזה, אבל תמיד הייתי בסוג של אמביוולנטיות כלפיו. כמו כל פולני טוב, גדלתי על הקלאסיקות – גפילטע פיש, קרעפלך, קוגל וכדומה. האוכל הזה הרגיש לי בראשית ימי כטבח זר, מנותק מהאזור הגיאוגרפי ולא מספיק "מקומי", ולכן נמנעתי מלהתעסק בו. בשנים האחרונות אני בתהליך של ניסיון לזקק ולתאר קולינרית מה זה מטבח ירושלמי עבורי: פסיפס המורכב ממגוון רחב של תרבויות ומסורות קולינריות, וחתיכה משמעותית בו שייכת לקולינריה המזרח אירופאית".

תפריט מזרח אירופה ב-02:
- פורל מעושן, קולורבי, בובעס, חזרת לבנה, שמיר…….62 ₪
- נקניקיית ברטוורסט, שפצלה, פטריות יער, רוטב בירה ודבש……….64 ₪
- אוסובוקו טלה, לפת בפחם, קרם שורש פטרוזיליה, יוגורט קשיו…… 67 ₪
- חינקלי ממולא קונפי שוק ברווז, בורשט…….73 ₪
- לשון עגלה, רוסט חזה ברווז, רוטב לחם שיפון אבוד, פלפל שחור כבוש…..72 ₪
- שייטל כבוש, לנגוש, ריקוטה שקדים, חרדל מותסס……76 ₪
- פרח פירוגי ממולא תבשיל לחי על דמי גלאס כרוב…..78 ₪
- שטרודל פולני, גלידת וניל וברנדי…….42 ₪

מסעדת 02 – מומלצת דתילישס
מסעדת 02, בניצוחו של השף אבהרם פרייזן, מתאפיינת במטבח של שפע ישראלי מקומי ועשיר לצד שלל מנות וחומרי גלם המייחדים אותה. נתחים, שיפודים, דגים, ירקות ומנות בשר זוכים לטיפול מינימלי ומדויק בהגשה יצירתית. במסעדה בר קוקטיילים שמשלב עיצוב קלאסי עם קוקטיילים מיוחדים ואיכותיים באווירה קלילה, ולצידם מבחר בירות ויינות מתוצרת מקומית.
ליבי במזרח – פרויקט מזרח אירופה במסעדת 02: 24 בפברואר – 13 במרץ 2025
איפה: מסעדת 02 Restaurant
כתובת: מלון ענבל, זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים
כשרות: רבנות ירושלים
טלפון: 02-6756649
להזמנת שולחן לחצו: כאן
מסעדת 02 Restaurant בעלת תו מומלץ דתילישס.
לא רוצים לפספס מה חדש באוכל הכשר? עקבו אחרינו באינסטגרם.
רוצים לקבל עידכון על ארוחות ואירועי דתילישס ? << לחצו כאן >>