לא רבות הן המסעדות שמצליחות לשמור על רמה אחידה וגבוהה לאורך כל השנים;
לא רבות הן מסעדות ה״פיין דיינינג״ שנותרו בישראל.
לא רבות הן המסעדות שמחזיקות תפריט יין כה נרחב ויצירתי, של יינות מתיישנים וחדשים כאחד, מיקבי בוטיק לצד יקבי מיינסטריים;
ולא רבות הן (לצערנו הרב) מסעדות נהדרות בכשרות מהודרת;
את כל אלה, ועוד, עושה מסעדת 1868 הירושלמית בגאון למעלה מעשור.
לרגל תפריט הסתיו החדש (שבימים אלה נותן את אותותיו במלוא עוזו) עלינו ירושליימה למסעדה המיוחדת הזו, שלא מפסיקה לחדש ולרגש.
אז מה אכלנו?
פתחנו בעץ הנדיב, אקט מסורתי של נדיבות שמשתמר פה שנים, ומוגש לכל שולחן עם מיני תופינים (זיתים שנכבשים במקום, שקדים מיוחדים ועוד) לפתיחת התיאבון.
המשכנו למגוון נאה של מיני לחמים שכמובן נאפים במקום מבראשית, וכוללים לחם כוסמין נדיר, לחמניות בריוש קטנטנות וחמימות ובייגלה ירושלמי אותנטי כיאות למסעדה ירושלמית מסורתית. לצד הלחמים הוגשו איולי חציל ושמן זית עם דואה.
משם עברנו לציור של סביצ׳ה בשרני שהוגש עם ברגמוט, גלדי בצל מפוחמים על המנגל, צנונית מוחמצת, טרגון ושמיר. מנה שכהבטחת התפריט כולה אומרת ניחוחות סתיו.
המשכנו למנה שגדלותה בפשטותה, והותירה אותנו לא פחות מנפעמים: פסטת חלמונים שאם שופטים על-פי רמות הדיוק שלה, הוכנה במעבדה ולא במסעדה. הפסטה עוטרה בשבבי ברזואלה וכרישה, ונותרנו תמימי דעים שאם צריך לבחור במנה לאכול כל יום, לצמיתות, נבחר בה.
המשכנו לשתי עיקריות שלא נפלו מקודמותיהן: האחת – חזה ושוק ברווז קונפי עם קרם דלעת וקרמל הדרים, והשניה – סטייק ואגיו לצד מח עצם, מנה שהטיפול המינימלסטי בה הוא סוד הצלחתה.
קינחנו ביין קינוח חדש נהדר של יקב ננה לצד קינוח עם מגוון וריאציות שוקולדיות וגלידת מנטה מרעננת במיוחד, ובטקס הענקת תואר ״מומלץ דתילישס״ למסעדה שהיא חותם בדברי הימים של הקולינריה הכשרה בישראל.
אז אם יש לכם אירוע מיוחד לציין – זו לגמרי המסעדה המומלצת עבורכם.
שבוע אור.
איפה: דוד המלך 10, ירושלים
כשרות: רבנות ירושלים מהודרת – שמיטה לחומרה
מומלץ דתילישס
טלפון: 02-622-2312