רוצים לחוות את מיקונוס פה בישראל? – בואו ל'סלון יווני' של שף גיא פרץ

"מסעדה בתל אביב אבל עם אווירה, מכירים?" אנחנו נשאלים לרוב בנוסח כזה או אחר. נכון, אין זה סוד שרוב המסעדות המומלצות והנחשבות הן הרבה יותר מוקפדות, כאלה עם מפות בד מגוהצות או עם אלמנטים רשמיים אחרים. וקשה למצוא מסעדות המקפידות על מנות איכותיות בד בבד עם אווירה מרימה ובאלגן של שמחה מתפרצת.
נכון, יש כמה מהן מומלצות. אבל לא יותר מדי. ומה רבה היתה השמחה למצוא מקום כזה הראוי להמלצה.
והפעם ממש בתל אביב, מקום שכבר תפס לו אוהדים ומעריצים רבים. זהו ולא אחר, 'הסלון היווני' של שף גיא פרץ.
הסלון היוני של גיא נמצא במיקום שקט בסמוך לחוף הים של צפון תל אביב, בקומת הכניסה של מלון "ווסט''.

אהבתו של שף גיא פרץ לפוד טראקים ניכרת כבר בכניסה הנעימה לסלון – צילום דתילישס

דיוק של חומרי גלם פשוטים ואותנטיים

המסעדה מציעה אווירה יוונית אותנטית המשלבת מטבח יווני, אלכוהול משובח ועיצוב יווני אקסלוסיבי.
במסעדה, מלבד כלים, שולחנות ותפריט יינות וקוקטיילים המבוססים על טהרת יוון, תוכלו להינות ממטבח חלבי, המשלב דגי ים טריים וגבינות ממחלבות בוטיק וחומרי גלם המיובאים היישר מיוון.
ואפשר להגיד בהחלט, שההצלחה של המקום, נמצאת בפשטות ודיוק המנות. בלי התחכמויות מיותרות.

הערינג סטייל יוון – צילום דתילישס

אווירה מקפיצה ופורצת גבולות

ורגע לפני שנגע באוכל, נדבר על האווירה. לא רבות המסעדות שבלי משים לב, תרגישו פתאום צורך לתפס על כסא קרוב ולנענע את הגוף לצלילי הבזוקי היווני שמנגן לו סרנדות יווניות לצד שירי חאפלה מקפיצים.
לא, אתם לא חייבים להכיר את המוזיקה ואת המילים. באורח פלא כשהצלילים מרחפים באוויר, תרגישו בבית כאילו שפת אמכם היא יוונית למרות שעד גיל בר מצווה דיברתם רק אידיש. זהו כנראה הקסם של המקום. ואכן הוא קסם משובח ומלא שמחה.

איך אפשר שלא לקום ולרקוד? – צילום דתילישס

ככה מתחילים: בייגלה רייחני ושוטים של משקה האוזו הנפלא והמרים

ונגש לאוכל? צוות מלצרים מיומן משוטט בין השולחנות ומעמיס קעריות, צלחות גדושות ומלאות צבעים וחן. זהו המטבח היווני: חומרי גלם פשוטים, אבל טריים ואיכותיים. וככה התחלנו את המסע למיקונוס עם שלל צלחות על השולחן, לצד מאפה בייגלה ריחני, נימוח ומתפצח שעוטף את הפה בטעמיי שומשום נפלאים.
ומה בצלחות? תשבו רגע: ממרח סקורדליה משובח, לב עגבניות בשמן זית וחמאת תבלינים יוונית, מיקס זיתים שהגיעו מיוון תובב"א, צלחת חריפים, צ'ילי קלוי, פלפלים ירוקים וסחוג טרי.

בייגלה רייחני ומנחם שלא תוכלו להניח מהיד – צילום דתילישס


וממשיכים, צזיקי עם שמן זית, אורגנו מטוגן וסלילי מלפפון, פלפלים אדומים ומתוקים קלויים בגריל, אורגנו מטוגן וגבינת פטה , גם היא כמובן הישר מיוון. איקרא חלומית ומטריפה עם בצל ירוק ושמן זית מלטף, פרוסות חציל בתחמיץ יווני, אגוזים מקורמלים ושום קונפי, חציל יווני שרוף על פחמים יחד עם בצל ירוק וגבינת פטה, הערינג שמאלץ בצל ירוק וצ'ילי. כן, כן. הערינג יש בעוד מקומות חוץ מהולנד. ועוד עוד וזה רק ההתחלה.
המלצת דתילישס, להזמין מיד כמה כוסות אוזו מתוך מבחר של כמה עשרות סוגים. העיקר שיהיה בצד לאזן את כל האוכל שהגיע רק כפתיח להמשך 😊.

שולחן של השמחות – צילום דתילישס

תלמדו להגיד: דולמדס וטירופיטה

עשינו הפסקת שתיה, אבל זה לא אומר שאין עוד דברים על השולחן, מעלי גפן רייחנים הנקראים בשמם הנאה: דולמדס, המגיעים יחד עם לימון כבוש משובח וטעים. ועד טירופיטה, מאפה פילאס קריספי ממולא בגבינת פטה ותרד טורקי, וכאן בסלון של גיא, הוא מגיע עם פרשנות מעניינת על מצע של טחינה גולמית וסילאן שקדים מתקתק.

שף גיא פרץ – מארח עם כל הלב והנשמה – צילום דתילישס

וכמובן זה לא נגמר, והתפריט עוד ארוך ארוך, עם שפע של מאכלים על טהרת הדגים והגבינות. אנחנו היינו קצרים בזמן באותו הערב, וכך מצאנו את עצמנו פוזלים להמשך התפריט שנצטרך לדגום בקרוב. מה עוד שבדיוק בימים אלו התפריט מתעדכן עם מנות חורף חמימות, אז סיבה למסיבה ויאללה חגיגה במהרה.
ולסיכום קצר, כמו שאמרו לנו יודעי חן, רוצים לחוות את מיקונוס פה בישראל? תעשו גיחה לסלון של גיא.

מה החגיגה? סלון יוני – חוויה קולינרית יוונית-ים תיכונית
איפה? הרצל רוזנבלום 12, תל אביב-יפו – מלון ווסט West תל אביב
כשרות: בפיקוח איגוד הרבנים
טלפון: 050-774-0025

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close