מוזיאון העם היהודי "אנו" ואגף הקולינריה FOODISH משיקים מסורת ארצית חדשה ליום המשפחה

נורית ואסף בן משה – סיפורים מהמטבח המשפחתי באנו וFOODISH (צילום אור קפלן)

'סיפורים מהמטבח המשפחתי', מזמין משפחות לציין את כוחה של הארוחה המשפחתית כהזדמנות לשיח ולחיבור רב דורי דרך מסורות האוכל

במסגרת היוזמה יתקיימו עשרות מפגשים ואירועים המאירים את כוחם המשותף של קשרים משפחתיים דרך האוכל. המפגשים יתקיימו לאורך שבוע המשפחה, במוזיאון ומחוצה לו – בבתים פרטיים, מסעדות ומרכזים קהילתיים ברחבי הארץ. במקביל, יתקיימו במערכת החינוך הפעלות בנושא ארוחות משפחתיות, ולצידן קריאה לקיים ארוחה משותפת כולל המלצה לפעילות משפחתית שתוצע להורדה ללא עלות גם באתר FOODISH אגף הקולינריה של 'אנו'.

בין אירועי השבוע: מפגש עם השף ישראל אהרוני ובתו תמרה על מנות משפחתיות העוברות מדור לדור, הצצה לסירי הקהילה היהודית בניו אורלינס, חשיפת מסורת סודית של נשות קזבלנקה ועוד. האירוע המרכזי יתקיים ב'אנו – מוזיאון העם היהודי' ב- 26.2.25 ויכלול סדרת אירועים, כולל שיח משותף של אשת הקולינריה רותי רוסו עם משפחות נופלים על סירים וגעגוע; מפגש מרתק על שמות משפחה יהודיים שמקורם בעולמות האוכל; סיור מודרך בעקבות סיפורי אוכל; יריד קח־תן של ספרי בישול ועוד.

נורית ואסף בן משה – סיפורים מהמטבח המשפחתי באנו וFOODISH (צילום אור קפלן)

מנכ"ל 'אנו – מוזיאון העם היהודי', עודד רביבי: "השנה האחרונה הוכיחה מעל לכל ספק כי לערכם של המשפחה והקהילה אין תחליף. בשגרה, ובוודאי בתקופות של משברים, המעטפת הקהילתית והקשרים המשפחתיים הופכים למבצר איתן של כוח וחוסן. השנה, יום המשפחה מצוין תוך התייחסות לכך כי למרבה הצער, משפחות רבות חסרות את יקיריהן, וליבנו עם כולן. מאז פרוץ המלחמה נפלו למעלה מ-800 חללי צה"ל, וכל אחד מהם הותיר אחריו משפחה שבורה, הורים עם תהום פעורה בליבם וכיסאות מיותמים סביב שולחן האוכל המשפחתי. מתוך מחשבה זו הקדשנו מפגש מרכזי באירועים לשיח החשוב על שכול, זיכרון וגעגוע.".

רביבי הוסיף:" כמוזיאון העם היהודי, אשר פועל במטרה להיות גשר חי בין ישראל לקהילות היהודיות בעולם, בחרנו להציב זרקור על כוחם של הקשרים המשפחתיים במארג החיים המשותפים הקהילתיים ובסיפור שלנו כעם, ולעשות זאת דווקא דרך המטבח, כליבו של הבית. הארוחה המשפחתית אינה רק הסעודה, היא ההזנה לגוף ולנפש יחד, היא המקום בו נחשפים לסיפורים קיימים ומייצרים המשכיות ומורשת דרך רקימתם של חדשים. לי אישית,  זכורים עד היום מאכלי השבת מבית סבי וסבתי, זיכרונות עמוקים של ריחות וטעמים שעדיין, גם בחלוף השנים, מחברים אותי ומחזקים אותי דרך החוויה המחבקת והמשמעותית של בית ומשפחה."

מנכ"לית FOODISH, אגף הקולינריה של 'אנו – מוזיאון העם היהודי' מרב אורן ציינה: “האוכל הוא לא רק מה שאנחנו אוכלים – הוא מי שאנחנו. דרך המאכלים המשפחתיים שעוברים מדור לדור, אנו שומרים על הזהות, התרבות והערכים שלנו, ומחזקים את הקשרים המשפחתיים והקהילתיים. ‘סיפורים מהמטבח המשפחתי’ נולד מתוך הרצון להפוך את יום המשפחה למסורת חדשה, המשלבת חוויה קולינרית עם חיבור בין-דורי. הארוחה המשפחתית היא הרבה יותר מסך מרכיביה – היא רגע של יחד, של שיתוף, של זיכרונות וסיפורים שעוברים הלאה. כשאנחנו יושבים סביב השולחן, אנחנו לא רק טועמים – אנחנו חווים, לומדים, ומעבירים הלאה את הסיפור שלנו, כדי שגם הדורות הבאים ימשיכו לשמר ולהעשיר את זהותנו המשותפת."

למידע מלא על המיזם והרשמה לאירועים << לחצן כאן >>

לא רוצים לפספס מה חדש באוכל הכשר? עקבו אחרינו באינסטגרם.
רוצים לקבל עידכון על ארוחות ואירועי דתילישס ? << לחצו כאן >>

Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close