לראשונה בישראל – פסטיבל החומוס הגדול בעולם

מיטב השפים, המסעדות ואנשי הקולינריה חברו יחד לרגל פסטיבל החומוס הראשון של ישראל. פסטיבל שמטרתו לגלות מחדש את הגרגר האהוב. הפסטיבל משלב אירועי קולינריה ברחבי הארץ. מנות חומוס מפתיעות יוגשו בחומוסייה הגדולה בארץ שתיפתח בשרונה מרקט. ובה, לראשונה בישראל, יוקם גם פופ אפ "החומוסריה" של "אחלה". בו יוגש חומוס טרי שמוכן בלחיצת כפתור.

החמוסייה הגדולה בעולם

פסטיבל החומוס יתקיים החל מתאריך 9.5.2022 ועד ליום החומוס הבינלאומי שנערך בתאריך 13.5.2022. בפסטיבל תגלו מחדש את חומר הגלם ותפגשו את החומוס האהוב מכיוונים שונים, חדשים ומפתיעים. הפסטיבל, שנמשך כשבוע, משלב אירועי קולינריה ברחבי הארץ. במסגרתו החומוסיה הגדולה ביותר בארץ נפתחת לראשונה בשוק שרונה מרקט ומציעה מנות חומוס יצירתיות. במקום יפתח "החומוסריה של אחלה" – פופ אפ חדש וראשון מסוגו של "אחלה", במסגרתו יוגשו מנות חומוס טרי ממכונה ראשונה מסוגה בלחיצת כפתור. ה"חומוסריה" תאפשר למבקרי הפסטיבל ליהנות ממנות חומוס לא שגרתיות לצד מנות מסורתיות.

מסבחה שקדי עגל בשפכטל (צילום אנטוליו מיכאלו)

רשימת המקומות הכשרים בפסטיבל:

נתחיל עם "החומסרייה" של אחלה – מכונה חדשנית וראשונה מסוגה בעולם המייצרת חומוס טרי טרי בלחיצת כפתור.
במכונה אפשר להרכיב מנות חומוס משוגעות עם מגוון תוספות מקוריות וצבעוניות. מנות החומוס בחומוסריה מוכנות במקום. המכונה מייצרת חומוס טרי, רך וקרמי הנמזג לקערה בדומה לגלידה או לפרוזן יוגורט. לאחר מכן ניתן לשלב בו תוספות, רטבים וטופים לבחירה. בין האפשרויות המיוחדות נמנות, למשל, המנה האוריינטלית הכוללת: גרגרי חומוס בתיבול הודי, פרחי כרובית שחומים, חריף ירוק "תטבילה", טחינה סלק, עלים ירוקים ושקדים קלויים; או מנת האקסטרים הכוללת: "בשר טחון" מן הצומח בתיבול בהרט, "שווארמה" ארטישוק, עמבה, רוטב הבנרו חריף אש, דואה מצרית וצ'יפס סלק.

מסבחה שקדי עגל בשפכטל

השפית רחל בן אלול תגיש ב״שפכטל״ – דוכן הסנדוויצ׳ים המשוגעים הבשרי שלה בשרונה מרקט – מנה שיצרה בתכנית הטלוויזיה מאסטר שף וזכתה לשבחים רבים מהשופטים. המנה מורכבת מסלסת פלפלים אדומים שנעשתה בהשראת מנה שהייתה מכינה אימה בבית בו גדלה, עליה מונח חומוס מסבחה ביתי ועליו קונפי שקדי עגל צרובים ומינוט סטייק קצוץ.

חומוס בשר בקר ותרד בר בקוסם

אריאל רוזנטל המכונה גם "הקוסם" יצר במיוחד לפסיטבל החומוס בסניף בשרונה מרקט מנת חומוס טרי שמוגשת עם תבשיל שפונדרה ומח עצם, תרד בר ובצלים לבנים שרופים באש פתוחה. המנה העשירה מוגשת כשמעליה גרגירי חומוס חמימים ושמן זית קורניאקי.

עראייס חומוס של פיתה בסטה

את המאכל, שמבוסס בדרך כלל על פיתה ממולאת בבשר טחון ומשוחה בשומן, לקחו בדוכן אוכל השוק "פיתה בסטה" ומילאו בחומוס. המילוי במנה דומה לזה שיש במנת הסמבוסק העיראקי המסורתי. הוא כולל גרגירי חומוס מבושלים, מתובלים ומעוכים. בדיוק כמו הסמבוסק העיראקי, גם עראייס החומוס של פיתה בסטה מטוגן ומאוד מאוד טעים.

עראייס חומוס פיתה בסטה (צילום אנטולי מיכאלו)

בוריטו מטורטיית חומוס של מקסיקנה

ב"מקסיקנה", דוכן אוכל הרחוב המקסיקני, החליטו לתת לטורטייה, שאיתה מכינים את הבוריטו, טוויסט מקומי וליצור אותה מחומוס בנוסף לחיטה הקלאסית. הבוריטו החדש הוא ללא גלוטן ומרחיב את ההיצע של מקסיקנה גם לצליאקים. התוצאה היא טורטייה מקמח חומוס, רכה, גמישה ועשירה בחלבון, שמלאה במגוון תבשילים כמו: אסדו מפורק, עוף בצ'יפוטלה, ארטישוק בגריל עם אורז מקסיקני ופריחולס.

בוריטו מטורטיית חומוס של מקסיקנה (צילום אנטולי מיכאלו)

הפסטיבל יתקיים החל מתאריך 9.5.2022 ועד ליום החומוס הבינלאומי שנערך בתאריך 13.5.2022

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Close
© כל הזכויות שמורות דתילישס 2021
Close
שינוי גודל גופן
הפעלת ניגודיות