אחרי 22 שנה מוסד האוכל מנחלת בנימין 'טיפיקו' מציג: כריך העוף שהולך להפוך את תל אביב

המוסד הקולינרי הותיק שבנחלת בנימין משנה את פניו לראשונה זה 22 שנה ופורץ לסצנת אוכל הרחוב המבעבעת בעיר עם גיים צ׳יינגר אמיתי בדמות סנדוויץ עוף אימתני שבושל בטכניקה מיוחדת על עץ ופחמים ויחולל מהפיכה בעיר.

22 שנה של מסורת

רחוב נחלת בנימין עבר תהפוכות שונות לאורך השנים ודבר אחד נותר בו ללא שינוי, טיפיקו – הרוטיסרי שהוקם לפני 22 שנה עומד ניצב בתחילת הרחוב ומתמחה מאז הקמתו באמנות העוף בגריל ומיצב עצמו בין המוסדות הקולינריים היציבים והמוכרים בעיר. עתה הוא לוקח את המיומנות שצבר להגשמת חלום ישן, ולתפריט הקבוע במקום מצטרף שחקן מרכזי חדש, סנדוויץ׳ המורכב מעוף שפורק בעבודת יד לנתחים דקים, עסיסיים ומתובלים שיטמנו בתוך לחמניית ניו אורלינס רכה וחמה וימכר לצד תפוח אדמה וגזוז בטעם של פעם.

משנה את חוקי המשחק של תל אביב (צילום דוד מויאל)

חלומו של "הלוחש לעופות"

עוף הוא בין חומרי הגלם הכי נפוצים במטבח על שלל צורות בישול וטכניקות הגשה ומסורות שונות. ועדיין נדרשת מיומנות גבוהה ומקצועיות על מנת לרומם אותו לגבהים בם הוא הופך מסתם שניצל למעדן אלים שגורם לך להזיל ריר. מאחורי המוסד הותיק עומד אבי טרבלוס שלא סתם זכה לכינוי ״הלוחש לעופות״, שנים של התמקדות במוצר אחד הפכו אותו לרב אמן בהכנת רוטיסרי. העוף של טיפיקו נמשח במרינדה סודית ובטיפול נכון ואוהב כל נתח נותר עסיסי, עז טעם ונימוח שזוכה לקהל מעריצים אדוק.

תנור ייחודי שאין דומה לו

בימים אלה הורכב במקום תנור רוטיסרי חדש שנבנה במיוחד ובהתאמה אישית למקום ע״פ דרישות מדויקות. הרוטיסרי הייחודי פועל על עץ ופחם ואין דומה לו בארץ, שיטת הטיפול מוסיפה רובד טעמים נוסף לעוף שמסתובב בו זמנית על מספר להבות בחום מדויק שמזמין להתהפנט מול המראה המיוחד ולהסתמם משובל הניחוח הממכר. התנור נבנה על ידי הנפח מתניה בטר ממבוא חורון אשר בהרי ירושלים המתמחה בבניית תנורי רוטיסרי מיוחדים ופורצי דרך.


הרוטיסרי היחידי בארץ שפועל על עץ ופחם – 'טיפיקו' (צילום דוד מויאל)

סנדביץ' מושחת ובשרני

אל התפריט הקבוע במקום הצטרף שחקן חיזוק מרכזי שיכבוש את בלוטות הטעם שלכם. סנדוויץ' מושחת ובשרני. לחמניית ניו אורלינס אוורירית כמו ענן שמחבקת נתחי עוף בגריל מהרוטיסרי חתוכים ברוטב עשיר על שכבות של עגבניה שרופה, בצל קריספי, עלי ארוגולה, טחינה ובצל ירוק שלם שיוצרים ביס עז טעמים שנמס בפה (44 ₪).

את המסורת בכל זאת לא שוברים ובתפריט החדש תמצאו גם: עוף טרי במתכונת המסורתית של טיפיקו ובאותה המרינדה האהובה והסודית מזה 20 שנה, אותו ניתן לקבל במספר תצורות: רבע עוף ( 49 ₪) חצי עוף ( 58 ₪ ) שמגיעים עם תפוח אדמה או בטטה ו2 סלטים. עוף שלם (79 ₪) ובתוספת תפוחי אדמה פריזיאן או בטטה (110 ₪)

במקום ברז גזוז בטעמים נוסטלגיים בטכנולגיית מי בריאה, כדי להרוות את הצמא. וזהו, יותר מזה לא צריך כלום.

איך: טיפיקו
איפה: נחלת בנימין 1 תל אביב, יפו
כשרות: רבנות תל אביב
מתי: 12:00-20:00 – על בסיס מקום פנוי
טלפון: 03-516628

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close