כרוב מלפוף בפריקי, לילה בתנור וחגיגה בפה

כשהמתכון הזה של דודי זילברשלג לכרוב מלפוף בפריקי, עשבי תיבול, ציר טלה וקינמון פורסם בקבוצת דתילישס, התגובות נעו בין "וואו" לבין "אני רוצה לעבור לגור בסיר הזה". אחרי שטעמנו אותו, די מובן למה.

הנה הוא, קבלו אותו בתשואות:

כרוב / מלפוף בפריקי ועשבי תיבול, ציר טלה וקינמון

מתכון של דודי זילברשלג. נסיינים מקבוצת דתילישס מעידים שזה ה-דבר

  • 1 כרוב בלדי שטוח וגדול
  • 3 כוסות פריקי / חיטה מעושנת
  • 3 בצלים
  • 1 צרור שמיר
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 עגבניה בשלה
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כפית בהרט
  • 20 גרם בשר טלה קצוץ גס
  • 2 ליטר מים
  • 1 כפית סומאק
  • 3 כפות סילאן או דבש
  • 2 מקלות קינמון
  • פרסות מ-4 עגבניות
  1. להרתיח מים בסיר גדול מאוד שיכול להכיל את הכרוב בשלמותו

  2. לחתוך ולהוציא את ליבת הכרוב ולהעביר לסיר לבישול כחצי שעה

  3. לחילופין אפשר להקפיא את הכרוב ל-24 שעות ולהפשיר לחלוטין ואז קל לפרק את העלים

  4. לפרק את העלים ולהניח על מגש

  5. לקצוץ את הבצל, עשבי התיבול והעגבנייה

  6. לחמם שמן זית בסיר רחב ולטגן את הבצל עד להזהבה

  7. להוסיף את עשבי התיבול ולטגן עוד כ5 דק

  8. להוסיף את הפריקי ולטגן כ-2 דק, להוסיף 3 כוסות מים ולערבב, להוסיף את העגבניה הקצוצה ולתבל, לערב טוב ולבשל מכוסה כעשר דק' עד שהמים נגמרים

  9. להנמיך את האש ולבשל מכוסה במגבת כעשר דק נוספות

  10. כדאי לקרר היטב את המילוי

  11. בסיר שטוח ורחב לטגן את קוביות הטלה שיהיו שחומות היטב הוריד מהאש ולפזר על כל שטח הסיר פרוסות עגבנייה

  12. לסדר את הכרוב הממולא בצפיפות ממש, לערבב את כל חומרי הרוטב ולהציף את הסיר שיכסה את הכרובים

  13. להניח מעל צלחת שטוחה וגדולה שתשמור על העסק שלא יתפרק בבישול, לכסות במכסה ולהביא לרתיחה על האש

  14. להנמיך ולבשל כחצי שעה ואח"כ להעביר לתנור על 140 מעלות לכ-6 שעות

כן, אפשר להשתמש בבשר בקר במקום טלה
למה דווקא כרוב מלפוף? עלים גדולים יותר ונוחים למילוי, טעם הכרוב עצמו הרבה יותר טוב מכרוב רגיל

בינוני
מטבח מקומי
חובה לישון אחרי
Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close