הישר מרמת הגולן הגבינות של מחלבת גרינילי (צילום רינה נגילה)
כזה עוד לא היה: מְשָׁקִים וּמַשְׁקָאוֹת – יריד תוצרת ארטיזנלית בשרונה מרקט
יריד מְשָׁקִים וּמַשְׁקָאוֹת – תוצרת ארטיזנלית בשרונה מרקט הוא יריד ייחודי אותו אצרו אבירם כץ ומיכל לויט. היריד יתקיים במשך יומיים (5-6 בספטמבר) ויארח אלפי אורחים שיוכלו להסתובב, ללמוד, לראות, לטעום, להריח ולרכוש את מיטב התוצרת הארטיזנלית בישראל – בכ-20 דוכנים הכוללים משקאות אלכוהוליים, מאפים, גבינות, מוצרי מזווה שווים העשויים כולם מתוצרת טרייה של חקלאות שאוהבת את האדמה.
שפע קולינרי מקומי בטעמים שיקחו אתכם למסע מעורר חושים ומשיט לסתות
בין הדוכנים תמצאו יצרנים ויצרניות של אוכל מקומי כמו האלופים מכוורת פרנקין בנטף. כוורת משפחתית קטנה בהרי יהודה, המתמחה בדבש טהור מפרחי בר מקומיים. גם החברים מחוות יער יביאו פטריות מאכל מזנים מיוחדים אותם הם מגדלים בחווה באבן יהודה; מיזם הצלת המזון "אדמה לאדם" יציבו דוכן וישתפו פעולה עם דוכנים נוספים עם תוצרת משאריות החקלאות; ואדי עתיר עם מוצרי חלב צאן ועשבי תבלין המיוצרים בשיטות מסורתיות המאפיינות קהילות בדואים בנגב; חוות קפנדה יציעו נתחי בקר איכותי מקיבוץ נחשולים, שנשחטו בפיקוח כשרות ויושנו במיוחד עבור היריד, אותם תוכלו לטעום במסגרת פופ-אפ ייחודי בשיתוף מעדניית מיטמן, בו יוגשו מנות כמו נקניקיות פרה מבכירה עם טימין, שום ומלח הדרים; קרפצ׳יו בוקרים עשוי משייטל עם תאנים טריות וסירופ תאנים ועוד… מחלבת גרינלי מרמת הגולן תקים דוכן עם הגבינות שלה, מגבינות קשות ועד גבינות עובש רכות וגבינות מעושנות.
רגע, ומה שותים עם כל האוכל המופלא הזה?
כל דוכני המְשָׁקִים יוקמו בין ברי מַשְׁקָאוֹת וקוקטיילים המבוססים על תוצרת מקומית ושאריות חקלאות, לצד דוכנים נוספים שיציגו מיטב יצרני האלכוהול בארץ – כאלו המחוברים לאדמה, לחומר הגלם, ושמוּנעים מתשוקה למשקה ולמצוינות. בין הדוכנים תוכלו למצוא את יוליוס, המזקקה הישראלית פורצת הדרך של יובל (ג’וב) הרגיל, שמזקק את תנובת הארץ ללא תוספות וללא סוכר, תוך שמירה על איכות בלתי מתפשרת; מזקקת הוויסקי Milk & Honey, שהוכיחה שאפשר לייצר וויסקי מצוין בישראל וזכתה בפרסים רבים; Liquidium, מעבדת הקוקטיילים של גיא גרלניק, שמציעה קוקטיילים מבוקבקים ותמציות ייחודיות כמו סלרי מבוסס ג’ין; שיתוף פעולה בין מגדלי ההדר ממשפחת אלון למעבדת Liquidium, מציעה קוקטיילים מבוקבקים עם פירות טריים; וכן המתססהיגיעו עם סיידרים אלכוהוליים ומיצים טבעיים.
"המפאייה החברתית של ארז" – ארז קומרובסקי ובית ספר דנון למען מטה החטופים
בלב היריד יקום פופ-אפ מיוחד שיעניק לאורחים חוויה קולינרית מרגשת ומשמעותית. "המאפייה החברתית של ארז", בהובלתו של השף המוערך ארז קומרובסקי ובשיתוף סטודנטים מוכשרים מבית הספר לבישול "דנון", תציע מבחר מאפים המשלבים את מיטב התוצרת המקומית מדוכני היריד.
ארז יחבור לצוות האופים המבטיח מדנון כדי ליצור יחד חלות עשירות בטעמים ובניחוחות הארץ. המאפים יתבססו על מרכיבים טריים שילוקטו הישר מדוכני היריד, ויאפו בקמח איכותי שנתרם במיוחד על-ידי שטיבל טחנות קמח.
המאפייה תציע מגוון יצירות קולינריות ממוחו הקודח של קומרובסקי, ביניהן חלת זיתים בשמן זית משובח ממסיק מגל; חלת גבינות המשלבת את מעדני הגבינה של גרינלי ופרויקט ואדי עתיר; חלת קראנץ קינמון ריחנית; חלת קוזונאק שוקולד מפנקת ועוד מגוון הפתעות טעימות.
"המאפייה החברתית של ארז" תפעל במתכונת ייחודית של "שלם כפי יכולתך", המאפשרת לכל אחד לתרום לפי רצונו ויכולתו. כל ההכנסות מהמכירות יועברו במלואן למטה החטופים.
רשימת המציגים הכשרים בפסטיבל – לגזור ולשמור
- דבש פרנקין
- ואדי עתיר
- אדמה לאדם
- YAAR פטריות
- מחבלת גרינלי
- מסיק קיבוץ מגל
- קפנדה & מיטמן
- מזקקת יוליוס
- מזקקת מילק אנד האני
- וודטה – (רק חלק מהמוצרים, לשאול בדוכן מה כשר)
- שטרנליכט- (רק חלק מהמוצרים, לשאול בדוכן מה כשר)
- ליקווידיום
- המתססה
- נישי וואסבי
*שימו לב – לא כל המציגים בפסטיבל כשרים / יתכנו שינוי כשרות גם במקומות שברשימה ולכן מומלץ לבדוק במקום עצמו את הכשרות של כל מציג. ט.ל.ח
מְשָׁקִים וּמַשְׁקָאוֹת – יריד תוצרת ארטיזנלית בשרונה מרקט – חגיגה של קולינריה בעבודת יד. 5-6.9.2024
(חמישי 10:00-23:00. שישי 10:00-16:00).
לא רוצים לפספס מה חדש באוכל הכשר? עקבו אחרינו באינסטגרם.
רוצים לקבל עידכון על ארוחות ואירועי דתילישס ? << לחצו כאן >>
קפנדה לא כשרים בעליל
יאוואלי. איזה דברים טעימים. וכל הכבוד לקומורבסקי ודנון.