חוגגים את יום השוקולד הבינלאומי עם "אחוה" (צילום הדס ניסן)
תפריט ספיישל מתוק ומושחת במיוחד במסעדת רגב הרצליה
יום השוקולד הבינלאומי מגיע למסעדת רגב הרצליה של השף רגב יחזקאל. עם מנות ספיישל טעימות, מתוקות ומושחתות במיוחד וכמובן – מלאות בשוקולד.
רגב הרצליה – מסעדה איטלקית שכונתית שמציעה חווית טאבון וקולינריה איכותית של השף רגב יחזקאל. מנות ראשונות, קלאסיקות מהמטבח האיטלקי. לצד מנות מיוחדות אבל לא רק – כל הבצקים נעשים במקום. כולל הפסטות שנעשות כולן בעבודת יד, הפיצות שנאפות בטאבון איטלקי מיוחד וכל המנות נעשות באהבה גדולה.
היום הכי מתוק בשנה, יום השוקולד הבינלאומי מגיע למסעדת רגב הרצליה של השף רגב יחזקאל שתגיש תפריט ספיישלים מתוק, מושחת ונוטף שוקולד. פיצה שוקולד ורביולי שוקולד בעבודת יד שיתאימו בול כקינוח מושלם אחרי ארוחה איטלקית. תפריט הספיישל מוגש לצד תפריט גדול של פיצות קלאסיות ופיצות עם תוספות מיוחדות שכולן נאפות בטאבון איטלקי מיוחד והבצק שלהן הכי טרי ומוכן מידי יום על ידי שף המסעדה – שף רגב יחזקאל. לא רק הפיצות – גם הפסטות טריות ומוכנות מידי יום וגם יתר הבצקים והמאפים במסעדה.
תפריט ספיישל יום השוקולד הבינלאומי 2024
פיצה שוקולד – פיצת שוקולד בלגי, ריקוטה ושקדים קלויים – 44 ש״ח
רביולי שוקולד – במילוי מסקרפונה ושוקולד לבן, עם קולי פטל ופטל מיובש 46 ש״ח
רגב הרצליה
כתובת: אבן עזרא 17, הרצליה
שעות פעילות: א׳-ד׳: 12:00-23:00 | ה׳: 12:00-00:00
ב'מקס ברנר' משיקים קינוח שוקולדי קיצי, מרענן ומתוק במיוחד: סאנדיי בואנו ושוקולד
רשת 'מקס ברנר' בחרה לחגוג את יום השוקולד הבינלאומי עם קינוח מתוק במיוחד: סאנדיי בואנו ושוקולד – גנאש שוקולד חלב, פאדג' בראוניז, קרם בואנו, גלידת שוקולד חלב, קצפת וכדורי וופל. מחיר: 62 ₪
הקינוח החדש מוגש במסגרת תפריט הקינוחים החדש לקיץ 2024 בסניפי המסעדות של רשת 'מקס ברנר' ברחבי הארץ.
הסניף הכשר: פתח תקווה – השחם 30
מאפה נאמן משיקים גירסה חדשה לעוגת הקראנצ' האייקונית והאהובה
לכבוד יום השוקולד הבינלאומי רשת מאפה נאמן משיקה גירסה חדשה לעוגת הקראנצ' האייקונית והאהובה: עוגת קראנץ- קראנץ אקסטרה שוקולד. עוגת שמרים מבצק חמאה עשיר, רכה, שוקולדית, מפנקת, מפיצה ניחוח אפייה משכרים במילוי אקסטרה שוקולד חלב.
מחיר : 35 ש"ח
ניתן להשיג: ב – 63 סניפי רשת מאפה נאמן הפזורים ברחבי הארץ.
הקפיאו והשפיעו – שוגטן משיקה שוקולד להקפאה – מהדורת קיץ מוגבלת
חברת "גורי" משיקה את מהדורת הקיץ המוגבלת של מותג השוקולד הגרמני שוגטן, המיועד להקפאה, FREEZE ME
חברת "גורי", מחברות השיווק וההפצה המובילות בישראל, משיקה לראשונה בישראל את מהדורת הקיץ המוגבלת של מותג השוקולד הגרמני Schogetten – FREEZ ME – המיועד, כשמו כן הוא, להקפאה, בשלושה טעמים שיקררו וימתיקו את הקיץ: תות, וניל ושוקולד מריר עם אגוזי לוז.
קוביות השוקולד המוקפאות מגיעות לקרר את הקיץ הישראלי הלוהט. המילוי המיוחד להקפאה, המוטמן בקוביית שוקולד איכותי – הוא שילוב נפלא שירגיש כמעין גלידה מצופה, רך מבפנים ופריך מבחוץ.
מדובר בטבלת שוקולד המגיעה, למעשה, מפורקת לקוביות חתוכות, בסגנון פרלינים ובונבוניירה, באריזות של 100 גרם ובמחיר מומלץ לצרכן של 7.90 ש"ח. את השוקולד מומלץ להקפיא כשעתיים לפני האכילה, וליהנות משילוב צונן של שוקולד עם מילוי מתוק ואיכותי.
Schogetten הינו מותג שוקולד גרמני שמיוצר על ידי חברת "לודוויג" במפעל שבגרמניה. הכשרות על השוקולד היא כשר חלבי לאוכלי אבקת חלב נוכרי בהשגחת הרב ארנברג ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
חברת "גורי" הינה מחברות השיווק וההפצה המובילות בישראל, עם היקף פעילות הנאמד בכ-300 מיליון ש"ח בשנה. החברה, שנוסדה בשנת 1972, מייבאת, משווקת, מוכרת ומפיצה מגוון רחב של מותגים ישראליים ובינלאומיים, המיוצרים על-ידי חברות מובילות בישראל, באירופה ובצפון-אמריקה.
ישראל נכנסה למדינות המובילות בעולם בצריכת שוקולד טבעוני
יום השוקולד הבינלאומי נחגג בכל שנה בתאריך ה7.7. השוקולד, שנולד במקסיקו בשנת 500 לפני הספירה עבר גלגולים רבים, מכיל אנדרופינים המשפיעים על המוח וגורמים לתחושה טובה. ישנם מחקרים המוכיחים כי השוקולד אף תורם להגנה על הלב בכך שמוריד סיכון להימצאותם של קרישי דם. כך גם השפעה על עיכוב הליכי זיקנה, חיזוק מערכת החיסון ועוד יתרונות בריאותיים רבים. אז אין פלא שבישראל הישראלי הממוצע אוכל 3.5 ק"ג שוקולד בשנה בממוצע?
מחקר חדש של ריטר ספורט יצרנית השוקולד האיכותי מגרמניה מגלה כי ישראל נכנסה לרשימת המדינות המובילות בעולם בצריכת שוקולד טבעוני. במדינות המובילות בעולם בצריכת שוקלד טבעוני (ארה"ב, אוסטרליה, ישראל ובריטניה) חלה עלייה של יותר מ 22% בצריכת שוקולד טבעוני, כאשר אנגליה היא המובילה במדינות אירופה בצריכה של כ- 30%. הנתונים בישראל מראים על עלייה מתמדת של צריכת השוקולד הטבעוני.
הנתונים אינם מפתיעים במיוחד כאשר במבחני הטעימות שנעשו עם מוצרי המותג "ריטר ספורט", לא נמצאו הבדלים מהו השוקולד המוכר לנו המיוצר מחלב ומהו הטבעוני, כאשר הטעמים כבר מזמן לא מסתפקים רק בטעמי השוקולד המריר, אלא אליהם הוספו גם אגוזי קראנצ', בוטנים קלויים, וקרמל מלוח.
סיוון שלום, מנהלת מותג "ריטר ספורט": "נראה כי הציבור הישראלי הופך מודע לתהליכי הייצור של המזון אותו הוא צורך ולכן מתחבר יותר ויותר למוצרים טבעוניים. לכן מובנת גם ההלימה של אוהבי השוקולד לרכיבים הטבעוניים, המודעות ליתרונות הבריאותיים והשילוב גם עם פעילות גופנית, טיולים וחיות שכבר ידועות ככאלו המאריכות את חיי האדם
צובעים את השוקולד בשלל צבעים עם מלכת הג'לי
מותג התזונה המהפכני "מלכת הג'לי" של ליאת חתוכה מציג לקראת יום השוקולד הבינלאומי את סדרת צבעי המאכל האיכותיים לשוקולד של המותג. בסדרה 5 צבעים: ירוק, אדום, טורקיז, כתום וצהוב. מדובר באבקת צבע מאכל איכותית המתאימה לצביעת לשוקולד וצימקאו לקבלת תוצאות מעולות – וצבעוניות.
מחיר 25 ₪. להשיג באתר המותג ובמגוון נקודות מכירה ברחבי הארץ (הרשימה המלאה באתר המותג).
מציירים בשוקולד – ערכת "עט השוקולד" של משחקי יצירה
גם הילדים יכולים להנות ביום השוקולד הבינלאומי במטבח – באמצעות ערכת "עט השוקולד" של משחקי יצירה. ערכת עט השוקולד של משחקי יצירה מאפשרת מגוון רחב ויצירתי של קישוטי שוקולד להנאת הילדים. הערכה כוללת אמבטיות חימום לשוקולד המופעלות באמצעות כבל USB וששומרות על השוקולד המומס חם ונוזלי ממלאים את התבניות, כותבים מילים ומקשטים ביצירות שוקולד.
מחיר 89 ₪. להשיג ברשתות ובאתרי סחר מובילים ברחבי הארץ.
חברת "אחוה" מגישה לרגל יום השוקולד הבינלאומי מתכון לגלידת שוקולד חלומית: קסטות חלוה שוקולד
חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, מגישה לרגל יום השוקולד הבינלאומי, מתכון למעדן קייצי, מתוק ומרענן: קסטות חלוה שוקולד. עונג מתוק של מקפא גלידה קרה, בטעמים של טחינה, שוקולד וחלוה, המוגשים בתוך עוגיות פתיבר – קסטה כפי שכולנו אוהבים. המתכון פשוט וקל להכנה, ניתן להכינו בגרסה חלבית או פרווה (בהחלפת השמנת לצמחית), נהדר לימי הקיץ החמים, לאירוח ולקינוח לכל המשפחה.
מצרכים (לכ- 20 יחידות):
- 1 חבילה עוגיות פתיבר (250 גרם)
- 2 שמנת מתוקה / שמנת צמחית
- 200 גרם ממרח טחינה עם שוקולד של "אחוה"
- 300 גרם ממרח חלוה של "אחוה"
לקישוט:
- ממרח חלוה / ממרח טחינה עם שוקולד
- חופן אגוזים קצוצים / פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה:
מרפדים תבנית בגודל 25X38 בנייר אפייה או ניילון נצמד, כדי שיהיה קל להוציא את המקפא.
מקציפים שמנת מתוקה אחת עם 300 גרם ממרח חלוה ומוזגים את הנוזל לתבנית. מכניסים למקפיא למשך שעה.
מקציפים שמנת מתוקה נוספת עם 300 גרם ממרח טחינה עם שוקולד ומוזגים מעל ממרח החלוה שקפא. מכניסים שוב למקפיא לכ-3 שעות.
מוציאים את המקפא מהתבנית וחותכים לריבועים בגודל עוגיית פתיבר.
מכינים סנדוויץ׳: פתיבר, עליו קוביית גלידה ועל זה שוב פתי בר.
מקשטים בממרח חלוה או ממרח טחינה עם שוקולד, מפזרים אגוזים ופיסטוקים קצוצים ומגישים.
לא רוצים לפספס מה חדש באוכל הכשר? עקבו אחרינו באינסטגרם.
רוצים לקבל עידכון על ארוחות ואירועי דתילישס ? << לחצו כאן >>