יאיר היידו מציג: המדריך המקיף לזני הענבים האדומים שאתם חייבים להכיר

לכבוד עונת היין האדום – יאיר היידו עם המדריך המלא

פעם זה היה קל, היה או קברנה סוביניון או מרלו. נכון, היה גם קריניאן וגרנאש אבל לא הרבה יותר. והנה היום בישראל ישנם קרוב ל-50 זנים אדומים. ובעולם סופרים למעלה מ-2000 זני ענבים אדומים שונים.

חורף הוא זמן מצוין לחשוב על יינות אדומים. תחושת החמימות העולה מן המרקם. ואפילו החספוס העדין המגיע מן הטאנין מתאימה כמו כפפת משי לעונת הכפפות. עולם היין האדום הוא עשיר ומגוון, ומטבעו מציע חוויות שונות במשקלים שונים. בין אם אלו היינות האדומים המפורסמים בעולם. או זנים ילידיים עלומים עדיין, בין אם אלו יינות עמוקים וכבדים או קלילים ואלגנטיים. היינות האדומים אמנם בירידה קלה בשנים האחרונות כשהייצור העולמי ירד מ-49% ל-43% בלבד, וזאת בעקבות העלייה בייצור יינות רוזה ומבעבעים. עם זאת, בקרב קטגוריית הפרמיום נראה שהיין האדום עדיין מולך.

אלפי זנים אדומים בעולם (צילום pixabay)

כמה זנים אדומים אתם מכירים?

ישנם למעלה מ-2,000 זנים אדומים בעולם, בין אם מדובר בזנים פופולריים ומוכרים כמו קברנה סוביניון, מרלו, פינו נואר או שיראז או בזנים נדירים וייחודיים כמו בסטארדה, אספדיירו או קסינומאברו, לכל אחד מהם יש אופי וייחוד וכשהם עשויים גם מתוך חשיבה על ביטוי הטרואר, הרי שהם מספרים לנו בטעמם את תנאי האזור ממנו הם מגיעים.

איטליה, צרפת, ספרד, וארגנטינה הן בין המדינות המובילות בייצור יינות אדומים, וכל אחת מהן מביאה את הייחוד שלה דרך הטרוארים המגוונים שלהם ודרך המסורות המקומיות. בעשורים האחרונים, גם מדינות כמו צ'ילה, אוסטרליה וארצות הברית מהוות שחקניות מרכזיות ומציעות יינות אדומים שחלקם כבר הפכו לנכסי צאן ברזל של תרבות היין העולמי.

עשרת הזנים האדומים הנפוצים ביותר בעולם, לפי הסדר הם: קברנה סוביניון, מרלו, טמפרניו, סירה (או שיראז), גרנאש, פינו נואר, מלבק, סנג'ובזה, נביולו וזינפנדל (או פרימיטיבו). כל אחד מהם מציע פרופיל טעמים שונה ומרתק, ותורם למגוון האדיר של יינות האדומים שממלאים את העולם.

יאיר היידו, צ'ירז (צילום clay McLachlan)

על קצה הפותחן

בסקירה הקצרה אני מזמין אתכם להכיר על קצה הפותחן, כמה מהזנים האדומים החשובים והמעניינים ביותר. מקווה שיסלחו לי לא מעט זנים מקסימים שמפאת המקום לא הצלחתי לציינם הפעם. אשתדל לחזור ולעדכן את הרשימה, כי זוהי תקופה נפלאה בה אנחנו לא מפסיקים לגלות זנים עלומים מרתקים ומבטיחים כמעט בכל מדינה בעולם.

לנוחותכם, כתבתי אותם בסדר אלפביתי ולא בסדר חשיבות, כך שאנא ראו עצמכם רשאים לדלג ולקפץ ביניהם כראות עיניכם.

למאמר המלא באתר צ'ירז << לחצו כאן >>

לא רוצים לפספס מה חדש באוכל הכשר? עקבו אחרינו באינסטגרם.
רוצים לקבל עידכון על ארוחות ואירועי דתילישס ? << לחצו כאן >>

Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close