ט"ו בשבט 2023: הארוחות, האירועים והפינוקים לחג האילנות

אווה סאפי – טנזיה ופיצוחים

אווה סאפי, המרוקאית של נווה צדק מזמינה לחפלה של פירות יבשים ופיצוחים,כמיטב המסורת מבית סוליקה שבקזבלנקה. במשך השבועיים הראשונים של חודש פברואר תציע אווה סאפי תפריט ספיישל ששם במרכז את הטנזייה-תערובת הפירות היבשים המקורמלים המהווה מנה בפני עצמה וכן בסיס למנות רבות במטבח המרוקאי.

מתי: 1-12.02.2023
כתובת: השחר 8, תל אביב יפו
טלפון: 054-2533348
אתר המסעדה

אווה סאפי (צילום דור עינב)

מארי  Maree – תפריט ספיישל חגיגי

במסעדת מארי חוגגים את חג האילנות עם תפריט ספיישל של שף אביב משה וחוויית בילוי עם נוף עוצר נשימה. פירות יבשים, אגוזים, שקדים ושאר פירות וירקות יככבו בתפריט הספיישל שבנו במארי לכבוד חג האילנות ויוגש בתאריכים 5-6/2/23. בין המנות: סשימי עם אגוזים וצימוקים, כבד אווז עם צנוברים , קינוחים של הקונדיטורית ליטל עזרא וקוקטיילים עם פירות יבשים.

מתי: 5-6.02.2023
כתובת: מלון LAGOON VERT נתניה, קומה 15 
טלפון: 09-7410909 
אתר המסעדה

מסעדת מארי (צילום יח"צ)

סלון יווני – חוגגים ט"ו בשבט

סלון יווני טברנת שף של גיא פרץ מייצרת לציבור הישראלי חוויה יוצאת דופן – מבלי לחכות בטרמינל ומבלי להחתים את הדרכון, מנות סובבות ים תיכון מהמטבח האישי של השף גיא פרץ, על טהרת המטבח החלבי, המשלב דגי ים טריים וגבינות ממחלבות בוטיק וחומרי גלם המיובאים היישר מיוון. ההצלחה של המקום, היא דווקא בפשטות ובדיוק המנות. המטבח היווני מתאפיין בחומרי גלם פשוטים, טריים ואיכותיים, שבשילוב הנכון,  שולחים את החייך הישראלי למסע במיקונוס. במיוחד לטו בשבט השף מציע מנות המשלבות פרות יבשים, אגוזים, פיסטוקים, פירות יער. בין המנות: טונה סלוניקי סלט עלים, שקדים, אגוזים ולבאנה ברוטב הדרים וכוסברה, חלומי תאנים נתחים של חלומי צרובים, תאנים צלויות וריבת ענבים, פילה לוקוס בגריל תרד טורקי, חמאת לימון ושקדים, צ’ילי, גלידת יוגורט יווני , פירות יער , שקדים ודבש ומילפיי אתונה קרם פטיסייר, קרם פיסטוק ורוטב טופי פקאן חם.

סלון יווני (צילום בועז לביא)

מעדניית "האפיסרי" – מבחר מנות עם פירות יבשים

האפיסרי מעדניה כשרה בבעלותו של השף אביב משה במתחם פיאנו בנתניה מציינת את חג האילנות החל מיום ראשון 5.2 ועד 7.2.23 השף אביב משה יבשל מבחר מנות ספישל עם פירות יבשים. לדוגמא: כבדים של עוף בטנזייה של פירות יבשים, פסטייה עגל פירות יבשים ותבלינים ״מתוקים״, סלט ״פיצוחים״ ועשבים של חורף וכנפיים של עוף ברוטב טו בשבט אסיאתי.

מתי: 5-7.02.2023
כתובת: שושנה דמארי 10, נתניה, מתחם פיאנו סנטר
טלפון: 09-9708888
אתר המעדנייה

האפיסרי (צילום אסף קארלה)

טאטי – קולקציית מאפים חגיגיים

טאטי בייקרי בקולקציית מאפים נפלאים לט"ו בשבט – עוגת בריוש שבעת המינים – עוגת בריוש עשירה בפירות יבשים ודבש, חגיגה ממכרת של טעם ונדיבות, מחווה לפרי העץ והאדמה. שטולן, כיכר פירות יבשים ואגוזים עשויה בצק שקדים וחמאה במילוי שפע תמרים, שזיפים, אגוזים, שקדים וקוקוס, בציפוי חמאה ואבקת סוכר. ריבועי שוקולד ואגוזים, מארז ריבועי שוקולד מריר, פיסטוק, קשיו, אגוזי לוז, פקאן וחמוציות  טבעוני.


כתובת: תל אביב: שרונה דרך מנחם בגין / דיזינגוף 87 / רוטשילד 73 / חשמונאים 98  קניון TLV. יהוד: אברהם גירון 3. גבעתיים: דרך השלום 53. אילת קניון מול ים.
בסניפי  ILAN'S תל אביב: קרליבך 4, / קניון רמת אביב / פארק עתידים.   רמת גן: מנחם בגין 7 / ז'בוטינסקי 2 בניין אמות אטריום.
בני ברק: ששת הימים 30, בניין צ'מפיון.
אתר "טאטי"

טאטי (צילום דניאל לילה)

רשת "חמניה" – החג של החגים

הרשת המובילה בישראל לפיצוחים, טבעיים  תבלינים, מחלקת מתוקים ופירות יבשים, חוגגת ט"ו בשבט צבעוני וחגיגי במיוחד. עם היצע של למעלה מ-60 סוגים שונים של פירות יבשים טבעיים או מסוכרים, ייחודים וחדשים כמו עגבניית שרי ופומלה וכן מארזים חגיגיים מוכנים ובהרכבה אישית.
אם בעבר היצע הפירות היבשים כלל בעיקר אגוזי מלך, משמשים, פפאיה ושזיפים, הרי שכיום הפירות היבשים תופסים מקום מכובד עם מבחר שרק גדל ומתחדש , וסלסלת הפירות המסורתית הפכה למשודרגת יותר.

להשיג בסניפי הרשת בפריסה ארצית ובאתר האונליין

רשת החמניה (צילום שחר גל צלמים)

לא רוצים לפספס מה חדש באוכל הכשר? עקבו אחרינו באינסטגרם.
רוצים לקבל עידכון על ארוחות ואירועי דתילישס ? << לחצו כאן >>

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close